Airbus: Tο μεγαλύτερο δίκτυο δορυφόρων για παγκόσμιο ίντερνετ

Η Ευρωπαϊκή Airbus Group θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει περίπου 900 δορυφόρους για την ιδιωτική OneWeb Ltd η οποία σχεδιάζει να προσφέρει υψηλής ταχύτητας δορυφορικό ίντερνετ σε δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Περίπου 700 δορυφόροι, θα μπουν σε τροχιά γύρω από τη Γη από το 2018.

Οι υπόλοιποι 200 από τους 900 συνολικούς δορυφόρους, θα παραμείνουν στη Γη μέχρι να χρειαστούν να γίνουν αντικαταστάσεις. Ο κάθε ένας από τους δορυφόρους αυτούς έχει βάρος λιγότερο από 150 κιλά και χρειάζεται κάτω από 500.000 δολάρια για να κατασκευαστεί.

Η startup έχει ιδρυθεί από την Virgin Group και την Qualcomm και το project θα έχει κόστος που κυμαίνεται μεταξύ 1.5 και 2 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, Virgin και Qualcomm δεν αποκαλύπτουν πόσα έχουν επενδύσει στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Η OneWeb θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος πάροχος διαστημικού internet, αν και υπάρχουν κι άλλα ονόματα όπως η Google και ο Elon Musk με τον δικό του αστερισμό δορυφόρων, που θέλουν να επικρατήσουν στον συγκεκριμένο τομέα.

Airbus: Tο μεγαλύτερο δίκτυο δορυφόρων για παγκόσμιο ίντερνετ, Airbus: Tο μεγαλύτερο δίκτυο δορυφόρων για παγκόσμιο ίντερνετ

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Airbus Star

Airbus: Concept για αυτόνομο όχημα που γίνεται ιπτάμενο [video]

H Airbus ανακοίνωσε ένα νέο concept για ένα αυτόνομο όχημα, το οποίο μετατρέπεται σε drone, όταν χρειαστεί. Το project ονομάζεται Pop.Up και η εταιρεία οραματίζεται ότι στο μέλλον θα μπορείς να μεταβείς από το αυτοκίνητο, στο ιπτάμενο όχημα και στη συνέχεια στο τρένο, χωρίς να κάνεις τίποτα.

Cars Airbus

Airbus: Το prototype του ιπτάμενου αυτόνομου οχήματος θα είναι έτοιμο φέτος

Η Airbus είναι γνωστή στους περισσότερους για τα τεράστια αεροσκάφη της όμως δεν σχεδιάζει να παραμείνει μόνο εκεί. Στα πλάνα της είναι η δημιουργία μικρών αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων, τα οποία προορίζονται για έναν μόνο επιβάτη.

Gear 3D Airbus Star

Airbus Thor: Το πρώτο 3D-printed mini αεροσκάφος

Κατά την διάρκεια της διεθνούς αεροδιαστημικής έκθεσης που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, η Airbus ήρθε να εντυπωσιάσει με το μίνι αεροσκάφος που δημιούργησε. Ονομάζεται Thor και είναι το πρώτο μικρό αεροπλάνο στον κόσμο που δημιουργήθηκε μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Gear Airbus Star

Airbus και Siemens: Ετοιμάζουν ηλεκτρικά αεροπλάνα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, Airbus και Siemens ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ηλεκτρικά αεροσκάφη. Ο στόχος είναι μέχρι το 2030 να δημιουργήσουν μικρά αεροπλάνα που εν μέρη θα κινούνται από ηλεκτρική ενέργεια.