Amazon Prime Air, Παραδόσεις παραγγελιών με drones

Σε τηλεοπτική εκπομπή του CBS στις ΗΠΑ, μίλησε ο Jeff Bezos, CEO της Amazon για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας. Η Amazon έχει ξεκινήσει ήδη έρευνες για την υλοποίηση αποστολής παραγγελειών μέσω… drones. Η νέα υπηρεσία αποστολής ονομάζεται Amazon Prime Air και υπόσχεται παράδοση σε μισή ώρα στη διεύθυνση του παραλήπτη. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα “drones” είναι μικρού μεγέθους μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η Amazon θα χρησιμοποιεί “octocopers”. Πρόκειται για ένα υβριδικό αεροσκάφος, κάτι ανάμεσα σε ένα μικρό αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο, με οκτώ έλικες.

Τα drones φέρνουν ειδικό καλάθι στο κάτω μέρος για να μεταφέρουν το σχετικό δέμα. Σύμφωνα με την Amazon, η υπηρεσία θα χρειαστεί ακόμη καιρό για να αναπτυχθεί πλήρως και να υλοποιηθεί, και ο Jeff Bezos προβλέπει ότι κάτι τέτοιο δεν θα καταστεί δυνατόν έως στο 2015 αλλά μάλλον λίγο αργότερα.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ ετοιμάζει ήδη το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα επιτρέπεται να πετάνε τα drones. Περισσότερα σχετικά με την νέα υπηρεσία της Amazon μπορείτε να βρείτε εδώ

Amazon Prime Air, Amazon Prime Air, Παραδόσεις παραγγελιών με drones

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

θα είναι οπλισμένα? :p :p

theo

μάλλον κάμερες θα έχουν να παρακολουθούν τον κόσμο τι δεν έχει σπίτι του να στέλουν στοχευμένες διαφημίσεις 😛

jonjon

Ε ρε κατάρριψη που έχει να πέσει με σφεντόνα 🙂

GfK

Φυσικά εντός πόλης γιατί πιο μακρυά πώς να σηκώσει τον ίδιο του τον εαυτό το drone, εκτός και ‘εχουν μπαταρίες υδρογόνου!

Jimmac

Και έλεγα τι με έτρωγε σήμερα…μα φυσικά!!!
Ποτέ θα παραγγέλνω κάτι απο το Amazon και θα έρχεται αυτόματα!!η μάλλον όχι αυτόματα…με το ελικοπτερακι απο το modern warfare 3(οι gamers ξέρουν ποιο λέω..);-)

vag

Να κάθεσαι και να σου πέφτει το ipad στο κεφάλι

kotsios1998

δεν κοιτανε λεω γω να δουνε τι θα κανουν με προβληματικα κομματια…

ed

Με τι τεχνολογία θα το καταφέρουν αυτό? Μέχρι στιγμής τα τηλεκατευθυνόμενα έχουν αυτονομία μερικά μόνο λεπτά, με βάρος μικρότερο του κιλού. Αυτό το ελικοπτεράκι θα καταφέρει να σηκώσει το βάρος του, το βάρος του δέματος, θα πάει το δέμα σε μία απόσταση 5 χιλιόμετρα και θα γυρίσει??? Με τις σημερινές μπαταρίες που δε μπορούν καλά καλά να ταϊσουν ένα smartphone??? Αν δεν έχει Ovo-pack δε νομίζω να τα καταφέρει… 😛

Nio

Με βενζινουλα παει οπου θες….
Κ σηκωνει κ οτι θες…
Απο ασφαλειa φυσικα θα εχει καμερες για τα κακα παιδακια που θα το χτυπανε με σφεντονες κ για τους επιτηδιους που θα το θελουν σπιτι τους θα εχει συστημα ασφαλειας με GPS οπως τα iphone. Τωρα αν το σημαδευει κανας παππους με καραμπινα απο μακρυα…….
Το καλο ειναι η εξοικονομηση χρηματων κ η ταχυτητα. Το κακο πολλοι ανεργοι…

Δημήτρης Κ.

Μακριά λέμε…

Nio

Δεν μου ταιριαζει ρε φιλε το μακρια. Κατι δεν μου καθεται καλα. Αυτο ειναι πλεον το σωστο αλλα παλια επικρατουσε το μακρυα. Βεβαια εγω εχω φτιαξει μια νεα γλωσσα greeklish με 18 γραμματα κ χωρις ορθογραφια αλλα βγαινω πολυ oftopic…..

Dimitris

Πριν κάνα 2 μέρες έτυχε να δω, την παρακάτω παρουσίαση στο TED

https://www.ted.com/talks/andreas_raptopoulos_no_roads_there_s_a_drone_for_that.html

Αναφέρετε στην ίδια ακριβώς ιδέα, αλλά για μεταφορά σημαντικών φαρμάκων σε περιοχές χωρίς δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.