Αποκαλύπτονται οι πρώτοι παγκόσμιοι κανόνες για drones

Αποκαλύπτονται πρώτοι παγκόσμιοι κανόνες drones, Αποκαλύπτονται οι πρώτοι παγκόσμιοι κανόνες για drones

Τα drones, έχουν εισχωρήσει στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια, είτε έχουμε ένα, είτε τα βλέπουμε γύρω μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνταχθούν παγκόσμιοι κανόνες για αυτά.

Τα drones είναι σχετικά νέα κατηγορία αλλά πολύ δημοφιλής και έπιασαν απροετοίμαστους τους νομοθέτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι έτρεχαν πανικόβλητοι να μάθουν περί τίνος πρόκειται και να προσπαθήσουν να τα θέσουν κάτω από κάποιο νομοθετικό πλαίσιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές χώρες να έχουν πολλούς διαφορετικούς κανόνες όσον αφορά το χειρισμό των drones.

Θετικά νέα όμως έρχονται από τον International Organization for Standards (ISO), ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο προσχέδιο του πρώτου παγκόσμιου κανονισμού για τα drones. Τα standards αυτά θα ορίσουν τι αποτελεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων (no-fly zones) και τι όχι, ποια είναι η ελάχιστη ασφαλής απόσταση που μπορούν να βρίσκονται τα drones κοντά σε τέτοιες περιοχές κλπ.

Προτείνει επίσης η geo-fencing τεχνολογία να γίνει υποχρεωτική για τους κατασκευαστές για την αποφυγή περιστατικών όπου τα drones εισέρχονται σε απαγορευμένες περιοχές, ενώ προτείνεται και η εγκατάσταση χαρακτηριστικών καταγραφής δεδομένων πτήσεων, εκπαίδευσης και συντήρησης. Θα προβλέπονται επίσης κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν οι χειριστές για το σεβασμό της ιδιωτικότητας των άλλων, καθώς και για την προστασία των δικών τους δεδομένων.

Ο ISO δεν μπορεί να εξαναγκάσει τις χώρες ή τους κατασκευαστές να ακολουθήσουν τους κανόνες, ωστόσο μία παγκόσμια συνεννόηση και αποδοχή standards θα κάνει τη χρήση drones ευκολότερη για όλους σε όποια χώρα και αν βρίσκονται. Στο κοντινό μέλλον αναμένεται και ένα ακόμα σετ κανόνων από το ISO, το οποίο θα περιλαμβάνει τεχνικές προδιαγραφές, ποιότητα κατασκευής και διαχείριση εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.