Apple, Εξαγόρασε την Topsy έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία Topsy, που ειδικεύεται σε αναλύσεις που αφορούν σε κοινωνικά δίκτυα όπως στο Twitter έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει την άδεια από το Twitter (φυσικά πληρώνει χρήματα) για να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που κυκλοφορούν μέσω των tweets, και μπορεί να βγάλει αρκετά συμπεράσματα με βάση το πόσο συχνά χρησιμοποιείται ένας όρος στην γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και micro-blogging.

Η εταιρεία social media analytics επίσης παρέχει τα εργαλεία (π.χ την μηχανή αναζήτησης, το Topsy Pro Analytics) για να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το πόσο επιτυχημένη είναι μία διαφημιστική εκστρατεία ή πόσο επιτυχημένο είναι ένα προϊόν ανάλογα με τον τρόπο που αντιδρούν οι άνθρωποι στο Twitter σχετικά με αυτό.

Η εταιρεία Topsy κερδίζει χρήματα με το να αναλύει τα 500 εκατομμύρια tweets που αποστέλλονται από διάφορες συσκευές και υπολογιστές σε καθημερινή βάση. Η Apple ενδεχομένως χρειάζεται τις πληροφορίες της Topsy, για να προτείνει προϊόντα , μουσική, ταινίες ή τηλεοπτικά προγράμματα στους χρήστες του iTunes ή ακόμα και να συλλέγει πληροφορίες για το iTunes Radio και App Store.

Επίσης θα μπορούσε να “διαβάσει” τις τάσεις της αγοράς και να δει πως αντιδρούν οι χρήστες σε προϊόντα της εταιρείας, αλλά και σε προϊόντα των ανταγωνιστών της ή σε διαφημιστικές καμπάνιες όπως το iAd.

Apple, Apple, Εξαγόρασε την Topsy έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.