ArNet, Το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο του Δήμου Αργυρούπολης

Το ArNet είναι το Συνδρομητικό Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο του Δήμου Αργυρούπολης που εκπέμπει στην πόλη από τον Ιούνιο του 2006, παρέχοντας μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες, με πρώτη από αυτές τη γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της πόλης, σε απόλυτα ανταγωνιστικές τιμές. Τελευταία προστέθηκε και μια νέα υπηρεσία, το διαδικτυακό ραδιόφωνο ArNet-Radio.

, ArNet, Το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο του Δήμου Αργυρούπολης

Με ένα δίκτυο κορμού 7 κόμβων και 61 Σημεία Ασύρματης Πρόσβασης στην Αργυρούπολη, αυτό εκπέμπει σήμερα σε μεγάλο μέρος της πόλης και σε τμήματα των γειτονικών Δήμων: Αλίμου, Ηλιούπολης και Ελληνικού. Ήδη έχει αποκτήσει αρκετούς χρήστες, ενώ εκκρεμούν δεκάδες αιτήσεις για νέες συνδέσεις.

Το ArNet.gr είναι ένα Wi-Fi δίκτυο με τεχνολογία mesh πολύ υψηλών ταχυτήτων στα πρωτόκολλα 802.11a/b/g. Μπορεί να παρέχει: γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς, συμμετρικά uploads/ downloads και σε ταχύτητες μέχρι 2Mbps, με το χαμηλότερο κόστος τεχνολογικού εξοπλισμού και σε τιμές που κυμαίνονται από 59,50 ευρώ έως και 238 ευρώ το χρόνο, φιλοξενία ιστοσελίδων καθώς και διαφήμιση μέσω οθονών προβολής σε σημεία της πόλης με υψηλή διελευσιμότητα.

Πρέπει να σημειώσουμε πως αυτό συμπληρώνει την ήδη υπάρχουσα ADSL υποδομή της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να βρίσκονται συνεχώς συνδεδεμένοι με το δίκτυο ακόμα κι αν βρίσκονται εν κινήσει (mobility).

Επίσης, έχει την κατάλληλη δικτυακή υποδομή που επιτρέπει την ανάπτυξη στις υπάρχουσες και μελλοντικές δικτυακές εφαρμογές. Μάλιστα, είναι ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες των χρηστών του σε μεγάλο εύρος ζώνης και έχει την ευχέρεια να αναβαθμίζεται και να μετεξελίσσεται με ρυθμό που επιτάσσει η πρόοδος των τεχνολογικών επικοινωνιών με μικρό επιπλέον κόστος.

Συμπερασματικά, το ArNet.gr είναι ένα ανταγωνιστικό WiFi δίκτυο, πρωτοπόρο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που εστιάζει στη δικτύωση «στον δρόμο» και όχι τόσο «στο σπίτι ή το γραφείο» και προσφέρει απλόχερα στους χρήστες του σύγχρονες υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones gstam

Bluetooth 3.0

Ανακοινώθηκαν οι προδιαγραφές της επόμενης έκδοσης του ασύρματου πρωτοκόλλου Bluetooth 3.0. Οι συσκευές που εφαρμόζουν τις νέες προδιαγραφές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές κεραίες και τη συνδεσιμότητα του επιπέδου προσαρμογής του πρωτοκόλλου 802.11 (WiFi), ώστε να βελτιώσουν τον ρυθμό μεταφοράς δεδομένων σε ταχύτητες που φτάνουν τα 24Mbps, το οποίο αποτελεί μεγάλη αύξηση σε […]

Smartphones gstam

Κινητά Τηλέφωνα, Τα νέα ηλεκτρονικά πορτοφόλια

Το τελευταίο διάστημα έχει κάνει την εμφάνισή της μια καινούργια τεχνολογία στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας με την ονομασία NFC (Near Field Communications – Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου). H συγκεκριμένη τεχνολογία εν ολίγοις επιτρέπει τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ως μέσου ασφαλών συναλλαγών και πληρωμής λογαριασμών μετατρέποντάς τα ουσιαστικά σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Μικρά νέα gstam

RoboCup, Οι διαφορές με αλλές ερευνητικές περιοχές και ηλεκτρονικά ποδοσφαιρικά περιβάλλοντα

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε κάνει μια εισαγωγή για το κύπελλο ποδοσφαίρου των ρομπότ με την κωδική ονομασία RoboCup. Όπως είχαμε δει η πρόκληση που τίθεται είναι τεράστια και κάθε χρόνο από το 1997 κεντρίζει το ενδιαφέρον εκατοντάδων ερευνητών και όχι μόνο από διάφορες χώρες, οι οποίοι συγκεντρώνονται για τη διεξαγωγή αυτού. Ας δούμε τώρα κάποιες […]

Μικρά νέα gstam

Lorem Ipsum…

Πολλοί δικτυακοί τόποι όταν βρίσκονται κατά τη φάση της σχεδίασης χρησιμοποιούν αντί για πραγματικό περιεχόμενο ψευδοκείμενο, γνωστό και ως lorem ipsum. Το Lorem Ipsum είναι απλά ένα κείμενο χωρίς νόημα για τους επαγγελματίες της τυπογραφίας και στοιχειοθεσίας. Αυτό δημιουργήθηκε τον 15ο αιώνα, όταν ένας ανώνυμος τυπογράφος πήρε ένα δοκίμιο και ανακάτεψε τις λέξεις για να […]