Artemis pCell, Νέο wireless στάνταρτ για να έχεις full σήμα παντού

Η Artemis είναι μια αμερικάνικη start-up που δημιουργήθηκε το 2011 και αναπτύσσει την τεχνολογία pCell με σκοπό να γεμίσει μικρά “κεραιάκια” ολόκληρες πόλεις για να έχει ο χρήστης κινητής τηλεφωνίας full σήμα παντού. Με τα pCell δεν χρειάζεται να αλλάξεις κινητό, θα λειτουργούν όλα τα τωρινά αλλά και τα μελλοντικά μοντέλα και μάλιστα θα καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια αναζητώντας κεραία για να συνδεθούν.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Artemis, Steve Perlman το τελικό εμπορικό προϊόν θα είναι έτοιμο προς διάθεση στα τέλη του 2015.

, Artemis pCell, Νέο wireless στάνταρτ για να έχεις full σήμα παντού

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

Ένα καλό και ένα κακό έχει όλη η ιστορία.
Καλό : γλιτώνουμε σε ένα μεγάλο βαθμό από την ακτινοβολία
Κακο: θα ξέρουν με την ακρίβεια ενός μέτρου την τοποθεσία μας….

Πανος

Έλα… βγείτε όλοι οι ημιμαθεις-αδαείς και κραξτε. “Γεμίστε τον κόσμο καρκίνο… Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας…. ουoυουουουουο six hundred sixty six…”

Darth

@Πανος όπως είπα θα είναι πολύ μικρότερη η ακτινοβολία (Αν θέλουν τους εξηγώ λεπτομερές σε απλή γλώσσα :p :p )
πάντως το δεύτερο δεν πρέπει να αγνοούμε οτι με τόσες κεραίες ο εντοπισμός της θέσεις μας και ακρίβειά είναι τύπου gps… και δεν είναι οτι καλύτερομ μόνο στην…………….χε….α δεν θα μας παρακολουθούν ακομι………

Constantine

@Darth με προλαβες και απαντησες την απορια μ σχετικα με την ακτινοβολια 😛
Aλλα και παλι ο εντοπησμπος δν γινετε ηδη με μεγαλη ακριβεια ισως και μετρων μεσο δορυφορου εφοσον εχουν ολα gps?

Panos7GR

Όσο αφορά την “παρακολούθηση” είτε συμφυλιωνομαστε με την ιδέα, είτε απλά θα κυνηγάμε δράκους νομίζοντας ότι μπορείς να ξεφύγεις.
Αν νομίζεται ότι αν θέλει κάποιος που έχει τα μέσα, να παρακολουθήσει που βρίσκεσαι ότι δεν μπορεί να το κάνει ή ότι δεν έχει μπορεί να μάθει με σχεδόν ακρίβεια που βρίσκεσαι, είστε γελασμένοι! Κι ένας που θέλει να σε παρακολουθήσει δεν θα χρησιμοποιήσει ένα μέσο μόνο πχ σήμα κινητής τηλεφωνίας που εκπέμπει και λαμβάνει το κινητό σου, αλλά ένα συνόλο πληροφοριών που είτε δηλώνεις εσύ με την θέλησή σου (πχ tag σε τοποθεσία στο FB), είτε αφήνοντας στίγμα οι συσκευές σου (πχ το GPS του αυτοκινήτου ή smartphone σου).

Τροφή για σκέψη…

Darth

@Constantine ναι αλλά ετσι οτιδήποτε έχεις ακομι και ένα κινητό τον 15 ευρώ να εχεις θα μπορεουν ανά πάσα στιγμη να σε εντοπιζουν ¨η “καλοί”

Λαμπρος

Καλα μην τσακονεστε ουτος η αλλιως δεν προκειτε να ερθει αυτο ελλαδα και αν ερθει σε καμια 20αρια χρονια οποτε δεν θα μας απασχολει αυτο το θεμα ενα concept ειναι που θα κυκλοφορησει στην αμερικη και μετα “μπορει” να ερθει ευρωπη (πχ Γερμανια , Γαλλια κτλ)

johnix666

Καλά κρασιά! Τα λέμε το 2017 οπού το internet όπως το ξέρουμε δεν θα υπάρχει, οτι όλα τα πακέτα δεδομένων θα στέλνονται απο mobile devices apps (watsup,facebook,viber,google+ …Κλπ) σε 2 εταιρείες που θα τα συλλέγουν big data και θα τα αναλύουν. Το κάνουν είδη, οκ.. το ξέρουμε οτι τον darth,τον Κώστα Βλαχάκη τον panos7gr ,εμένα και τον θειό μου απο την Αμαλιάδα δεν θα τον παρακολουθούν διότι είμαστε ασήμαντοι και στα @@ της η nsa και η κάθε nsa αν ζούμε και τι γράφουμε (όσο και να μας έλεγε η μανούλα μας οτι είμαστε σημαντικοί και μοναδικοί ) άλλα σε corporate,consuming και θέμα ασφάλειας θα το εφαρμόσουν και μάλιστα σε big scale.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.