Internet

Baidu: Σχεδιάζει τη δημιουργία του δικού της ChatGPT

H Baidu προχωρά στη δημιουργία υπηρεσίας chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI) παρόμοια με αυτή της ChatGPT του OpenAI, μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Σύμφωνα με το Reuters η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει την υπηρεσία ως αυτόνομη εφαρμογή και να τη συγχωνεύσει σταδιακά στη μηχανή αναζήτησής της. Η τεχνολογία του ChatGPT λειτουργεί μαθαίνοντας μέσα από τεράστιες «δεξαμενές δεδομένων» πώς να απαντά στις προτροπές των χρηστών με ανθρώπινο τρόπο, προσφέροντας πληροφορίες όπως μια μηχανή αναζήτησης ή ακόμα και πεζογραφία όπως ένας επίδοξος μυθιστοριογράφος.

Τα Chatbots στην Κίνα επικεντρώνονται επί του παρόντος στην κοινωνική αλληλεπίδραση, ενώ το ChatGPT αποδίδει καλύτερα σε πιο επαγγελματικές εργασίες, όπως ο προγραμματισμός και η συγγραφή δοκιμίων.

Η Baidu σχεδιάζει να ενσωματώσει αποτελέσματα που δημιουργούνται από chatbot όταν οι χρήστες κάνουν αιτήματα αναζήτησης, αντί μόνο για συνδέσμους, υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Η Baidu με έδρα το Πεκίνο έχει επενδύσει πολλά στην τεχνολογία AI, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών cloud, των τσιπ και της αυτόνομης οδήγησης, καθώς προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων της.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.