Έκθεση της BSA για τους κινδύνους του παράνομου λογισμικού στο Διαδίκτυο

, Έκθεση της BSA για τους κινδύνους του παράνομου λογισμικού στο ΔιαδίκτυοΣτα πλαίσια προγράμματος για το Διαδίκτυο, η Business Software Alliance (BSA) ανακοινώνει την έκδοση έκθεσης που αναλύει τους κινδύνους από τη χρήση του παράνομου λογισμικού, που έχει αποκτηθεί μέσω Διαδικτύου. Οι χρήστες του Διαδικτύου αντιμετωπίζουν πολλαπλά ρίσκα όταν αγοράζουν λογισμικό που προέρχεται από αναξιόπιστες πηγές, όπως απώλεια αρχείων, ιούς και βλάβη στο σύστημα των υπολογιστών.

Με την ολοένα αυξανόμενη χρήση συνδέσεων υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο, η πειρατεία λογισμικού κερδίζει έδαφος καθώς τα παράνομα προγράμματα διατίθενται μέσω ιστοσελίδων δημοπρασιών, δικτύων ανταλλαγής αρχείων [peer to peer, (P2P)], botnets, άλλων ιστοσελίδων, κλπ.

Μεταξύ άλλων, οι κίνδυνοι που ενέχει το παράνομο λογισμικό περιλαμβάνουν την πιθανότητα οι χρήστες να λάβουν ημιτελείς, αλλαγμένες ή και δοκιμαστικές εκδόσεις του προγράμματος, να μην έχουν δικαίωμα σε αναβαθμίσεις, αλλά και να επιτρέψουν σε εγκληματίες να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα.

Από το πρώτο εξάμηνο του 2008, στα πλαίσια του προγράμματος για την προστασία του Διαδικτύου, η BSA προέβη σε νομικές ενέργειες για το κλείσιμο 18.314 δημοπρασιών παγκοσμίως που πουλούσαν 45.000 είδη πειρατικού λογισμικού συνολικής αξίας €15 εκατομμυρίων. Στο ίδιο διάστημα, αντιμετώπισε και την παράνομη πώληση λογισμικού μέσω δικτύων P2P και άλλων διαδικτυακών καναλιών. Από το 2007 μέχρι σήμερα, οι ενέργειες της BSA στο Διαδίκτυο έχουν τριπλασιαστεί δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πειρατικό λογισμικό που πωλείται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η έκθεση (PDF) για την Πειρατεία στο Διαδίκτυο είναι διαθέσιμη εδώ www.bsa.org/internetreport

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Eleftherios Kosmas

Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο κάποιος να κατεβάζει παράνομο λογισμικό την στιγμή που υπάρχει ωραιότατο ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα… βλέπε Firefox…Openoffice για να μην πω Linux και με πείτε και ακραίο… τώρα για πιο εξειδικευμένα πράγματα και για παιχνίδια έκει το θέμα αλλάζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business BSA Internet

Οι ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν ακριβά το παράνομο λογισμικό

Από τις αρχές του 2011, 400 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δαπανήσει συνολικά 2 εκ. ευρώ σε αποζημιώσεις και έξοδα για νομιμοποίηση του παράνομου λογισμικού. Το ποσό αυτό, που αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα των νομικών διαδικασιών και ενεργειών μάρκετινγκ που πραγματοποιεί η Business Software Alliance (BSA) από το 2009 και οι οποίες συνεχίζονται μέχρι […]

Software BSA Software

Ελλάδα, Το 2010 το 59% του λογισμικού ήταν πειρατικό

Το 2010 η εμπορική αξία του παράνομα εγκατεστημένου λογισμικού στην Ελλάδα, έφθασε τα 227 εκ Ευρώ, καθώς το 59% του λογισμικού ήταν πειρατικό, όπως διαπιστώθηκε από την ετήσια Παγκόσμια Μελέτη για την Πειρατεία Λογισμικού της Business Software Alliance (BSA).

Internet BSA Internet

BSA, Συνεχίζεται η καμπάνια για μείωση της πειρατείας λογισμικού

Από το τέλος του 2008 μέχρι και σήμερα, η BSA έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες επιχειρήσεις στην ελληνική επικράτεια προκειμένου να τις ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα του αδειοδοτημένου λογισμικού όπως είναι η νομιμότητα, η ασφάλεια αρχείων και η αποφυγή τεχνικών προβλημάτων καθώς και για τα οφέλη της Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management – SAM).

Software BSA Software

Πειρατικό λογισμικό, Η Ελλάδα στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρώπη

Η BSA ανακοίνωσε ότι το 2010, Ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν παράνομο λογισμικό πλήρωσαν σχεδόν 1.5 εκατομμύριο Ευρώ σε αποζημιώσεις και νομιμοποίηση των μη αδειοδοτημένων προγραμμάτων λογισμικού. Η BSA έχει εντατικοποιήσει τις ενέργειες αντι-πειρατείας στην προσπάθεια της να μειώσει το υψηλό ποσοστό πειρατείας 58% που κατατάσσει τη χώρα στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.