Δωρεάν εργαλείο για την υλοποίηση επιχειρηματικού σχεδίου

Για έναν νέο επιχειρηματία που επιθυμεί να μπει στον κλάδο, η αρχή μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από το ήμισυ του παντός. Η Εφαρμογή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού είναι ένα νέο, ελεύθερο προς χρήση στο Διαδίκτυο, εργαλείο που ανέπτυξε το Εθνικό Παρατηρητήριο για τις ΜΜΕ προκειμένου να βοηθήσει τη μικρομεσαία επιχείρηση να σχεδιάσει και να χρησιμοποιήσει τις ωφέλειες που προκύπτουν από τη χρήση Επιχειρηματικού Σχεδίου.

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο έχει καθιερωθεί, σε διεθνές επίπεδο, ως ένα απαραίτητο εργαλείο στη διαδικασία σχεδιασμού μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κύριοι στόχοι του είναι να αποτελέσει το βασικό πλαίσιο κατεύθυνσης και συντονισμού των ενεργειών για την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων, να κατανείμει αποτελεσματικά τους πόρους, να επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας ελέγχου της υλοποίησής του (και τη λήψη διορθωτικών ενεργειών, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο) και να αποτελέσει εργαλείο προώθησης για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικής ιδέας.

Η διαμόρφωση, συνεπώς, ενός επιχειρηματικού σχεδίου πρέπει να στηρίζεται σε ένα σαφώς προσδιορισμένο στρατηγικό πλαίσιο, το οποίο θα εξυπηρετεί το επιχειρηματικό όραμα, και το οποίο θα προκύπτει μέσα από τον εντοπισμό των δυνατών και αδύνατων σημείων του εσωτερικού περιβάλλοντος καθώς και των ευκαιριών και απειλών που απορρέουν από το εξωτερικό περιβάλλον. Το ακριβές περιεχόμενο του επιχειρηματικού σχεδίου για κάθε επιχείρηση θα πρέπει να διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της. Γενικά, όμως, εκτιμάται ότι θα πρέπει να καλύπτει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό κάποια βήματα.

Τα βασικά αυτά βήματα που ακολουθούνται στη διαμόρφωση ενός επιχειρηματικού σχεδίου είναι ο καθορισμός των επιχειρησιακών στόχων, ο καθορισμός των δράσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν ώστε να επιτευχθούν οι επιχειρησιακοί στόχοι, ο προσδιορισμός των επενδύσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν, ο προσδιορισμός των απαιτούμενων πόρων και των πηγών χρηματοδότησης των επιμέρους σχεδίων δράσης και των επενδύσεων και η εκτίμηση των προβλεπόμενων επιπτώσεων των ανωτέρω στα μελλοντικά οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης.

Η Εφαρμογή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού υποστηρίζει την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου κάθε επιχείρησης, μέσα από ένα φιλικό και καθοδηγούμενο οδηγό. Με τη βοήθεια εύχρηστων λειτουργικών βοηθημάτων, ο χρήστης μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία που αφορούν την επιχείρηση και να παράγει με αυτόματο τρόπο τους πίνακες του Επιχειρησιακού Σχεδίου.

Η Εφαρμογή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού καλύπτει προς το παρόν τους εξής κλάδους δραστηριότητας: Διαφήμιση, Call Centers, Κατασκευή Μεταλλικών Κουφωμάτων, Catering, Κατασκευή Εξοπλισμού Ελέγχου των Βιομηχανικών Μεθόδων Παραγωγής, Υπηρεσίες Ανάπτυξης Λογισμικού Εφαρμογών, Εκτυπώσεις και Συναφείς Δραστηριότητες, Αναπαραγωγή Προεγγεγραμμένων Μέσων Εγγραφής Ήχου ή Εικόνας και Προεγγεγραμμένων Μέσων Πληροφορικής, Κατασκευή Γυαλιού και Προϊόντων από Γυαλί.

Η Εφαρμογή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού παρέχει τη δυνατότητα χρήσης on-line βοήθειας, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές της. Να σημειωθεί πως, λίγους μήνες πριν, το Εθνικό Παρατηρητήριο για τις ΜΜΕ ανέπτυξε και το “Εργαλείο Προσδιορισμού Αναγκών Δεξιοτήτων” για τον οργανωτικό σχεδιασμό και διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σχετικοί Σύνδεσμοι:
Εφαρμογή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού
Εργαλείο Προσδιορισμού Αναγκών Δεξιοτήτων
Εθνικό Παρατηρητήριο για τις ΜΜΕ

Πηγή: Enterprise Europe Network – Hellas

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ed

Δεν ανοίγει η σελίδα https://obser1.eommex.gr/eommex/forms/login.aspx

Κώστας Βλαχάκης

Έστειλα email και αναμένω απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.