CERN: Οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι για “επικοινωνία” με παράλληλα σύμπαντα σύντομα

CERN ερευνητές πεπεισμένοι επικοινωνία παράλληλα σύμπαντα σύντομα, CERN: Οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι για “επικοινωνία” με παράλληλα σύμπαντα σύντομα

Οι επιστήμονες που εργάζονται στο μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο του πλανήτη, το CERN, είναι αισιόδοξοι πως σύντομα θα καταφέρουν να πετύχουν μια επαναστατική ανακάλυψη που θα αποτελέσει βάση για πολλές θεωρίες της αστροφυσικής.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ετοιμάζονται να θέσουν τον LHC (Large Hadron Collider – κεντρικό σύστημα του CERN) σε πλήρη ενεργειακή ισχύ, ώστε να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια μαύρη τρύπα – μινιατούρα. Αν το καταφέρουν, τότε θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά επιτεύγματα της ιστορίας. Η μικροσκοπική μαύρη τρύπα ενδέχεται, σύμφωνα με τις θεωρίες των υπεύθυνων του πειράματος, να είναι σε θέση να “μεταφέρει” βαρύτητα από το δικό μας σύμπαν σε ένα άλλο. Αυτό θα δώσει στους αστροφυσικούς την δυνατότητα να παρατηρήσουν και να μελετήσουν ένα φαινόμενο που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να καταγράψουν.

CERN ερευνητές πεπεισμένοι επικοινωνία παράλληλα σύμπαντα σύντομα, CERN: Οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι για “επικοινωνία” με παράλληλα σύμπαντα σύντομα

Σύμφωνα με τον Mir Faizal, ένα εκ των κεντρικών προσώπων πίσω από το… project, ο σκοπός το πειράματος δεν είναι να αποδειχθεί η ύπαρξη των παράλληλων συμπάντων, με την έννοια που νομίζει ο κόσμος σήμερα. Αντίθετα, για εκείνον και την ομάδα του σημαίνει την ανακάλυψη νέων συμπάντων σε άλλες διαστάσεις. Ο ίδιος σημειώνει πως, εφόσον η βαρύτητα στο σύμπαν μας περνάει σε άλλες διαστάσεις μέσω διαφόρων φαινομένων, μάλλον θα πρέπει να το κάνει και κατά την δημιουργία της ελεγχόμενης μικρής μαύρης τρύπας μέσα στο LHC.

Φυσικά, όλα αυτά είναι δυσνόητα για τους περισσότερους από εμάς που δεν έχουμε σχέση με τον συγκεκριμένο επιστημονικό κλάδο, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πείραμα. Αν πετύχει, θα συμβάλει στην απόδειξη πολλών θεωριών. Όσον αφορά την ενέργεια που θα χρειαστεί το μηχάνημα – τέρας για να προσομοιώσει το φαινόμενο, εκείνη θα κυμανθεί στα 9.5 με 11.9 TeV (1 TeV ισούται με 1 τρισεκατομμύριο electro Volts). Ελπίζουμε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα μάθουμε τα αποτελέσματα του πειράματος που παρά την πολυπλοκότητα και το επίπεδο των γνώσεων που απαιτείται για να κατανοηθεί, εξακολουθεί να κινεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Έρευνα μηδέν… φαντασία στο άπειρο….

Beholder

Καταρχήν ο τίτλος δεν βγάζει νόημα, φτιαχτε τον. Επίσης, απόδειξη δεν θα μπορέσει να υπάρξει, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει feedback από το παράλληλο σύμπαν, και ας μου εξηγήσει κάποιος πως θα γίνει αυτό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Science Cern

Νέα δεδομένα από το CERN υπονοούν μία νέα δύναμη της Φύσης

Τα πρόσφατα δεδομένα από το ερευνητικό κέντρο του CERN δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει και μία εντελώς νέα δύναμη στη Φύση.

Business Cern

MARS scanner: Έγχρωμες 3D ακτινογραφίες με την τεχνολογία του CERN

Η εταιρεία MARS Bioimaging παρουσίασε τις πρώτες έγχρωμες τρισδιάστατες ακτινογραφίες που απεικονίζουν το εσωτερικό του σώματος μέσω του απεικονιστή MARS, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία του CERN που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στην αναζήτηση του “σωματιδίου του Θεού” (μποζόνιο Χιγκς).

Internet Cern

CERN: Οι πρώτες συγκρούσεις στον αναβαθμισμένο LHC

Ο μεγάλο επιταχυντής αδρονίων, ή LHC, του CERN έχει πιάσει και πάλι δουλειά μετά την αναβάθμισή του με σκοπό να ανακαλύψει νέα σωματίδια σε ισχυρότερα ενεργειακά πεδία. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο LHC του CERN είναι εκείνο το επιστημονικό εργαλείο που μας έδωσε την επιβεβαίωση της ύπαρξης του μποζονίου του Χίγκς. 

Internet Cern Star

Κίνα: Κατασκευάζει επιταχυντή που θα κάνει του CERN να μοιάζει νάνος

Συγκρούοντας μεταξύ τους υποατομικά σωματίδια σε τρομακτικές ταχύτητες, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αυξήσουμε την θεμελιώδη κατανόηση του Σύμπαντος. Αυτός είναι ο λόγος που η επιστημονική κοινότητα, και όχι μόνο, θεωρεί τόσο σημαντικά τα ευρήματα που έρχονται από τον Large Hadron Collider (Επιταχυντή Αδρονίων, LHC) στο CERN.