Για πρώτη φορά τα παιδιά ξοδεύουν περισσότερο χρόνο onine παρά στην TV

H Google στο χθεσινό της doodle “γιόρτασε” τα 90 χρόνια από την πρώτη επίδειξη της τηλεόρασης στις 26 Ιανουαρίου του 1926 στο Λονδίνο και τίμησε τον εφευρέτη της John Logie Baird. Ποιο είναι όμως το μέλλον της τηλεόρασης στην εποχή του διαδικτύου;

Για πολλά χρόνια οι ειδικοί προειδοποιούν ότι παιδιά και ενήλικες ξοδεύουν πάρα πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης. Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών, Childwise, για πρώτη φορά ο χρόνος που ξοδεύουν τα παιδιά online είναι μεγαλύτερος από αυτόν που ξοδεύουν μπροστά από την τηλεόραση.

Η έρευνα δείχνει ότι τα νεαρά άτομα (7 έως 16 ετών) ξοδεύουν κατά μέσο όρο 3 ώρες την ημέρα στο internet σε σύγκριση με τις 2.1 ώρες στην τηλεόραση. Τα προηγούμενα χρόνια τα παιδιά κατά μέσο όρο παρακολουθούσαν 3 ώρες την ημέρα τηλεόραση.

Σελίδες όπως το YouTube, το Instagram, το Snapchat και Facebook, είναι οι πιο δημοφιλείς online προορισμοί για τα παιδιά. Οι έφηβοι μεταξύ 15-16 ετών δηλώνουν ότι προτιμούν να βλέπουν προγράμματα σε υπηρεσίες όπως το Netflix. Το 75% δηλώνει ότι προτιμά να βλέπει τηλεόραση online μέσω κάποιας on-demand υπηρεσίας.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τηλεόραση έχει επαναπροσδιοριστεί λόγω της όλο και μεγαλύτερης πρόσβασης που έχουμε στο ίντερνετ από διάφορα σημεία.

children prefer internet over tv, Για πρώτη φορά τα παιδιά ξοδεύουν περισσότερο χρόνο onine παρά στην TV

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

Παν μέτρο άριστο, αλλά σαν γονιός 2 παιδιών παρατηρώ πως η τηλεόραση δεν εχει κανένα σωστό παιδικό προγραμμα να τους καλύψει. Ο γιος μου 8 ετών και ο άλλος 4 όταν βλέπουν παιδικά παίρνουν το ταμπλετ και βλέπουν απο το YouTube βιντεάκια με τον ροζ πάνθηρα , Ντόναλντ ντακ και πολλα αλλα ποιοτικότερα απο τα ανάλογα της tv. Μεχρι και ιστορίες με την μυθολογία μας. Άρα το να γίνομαι εκνευριστικος και να του παίρνω το ταμπλετ για να δει tv δεν λέει… Ομως πρέπει να υπάρχει έλεγχος σε ολα και διάρκεια σε ολα! Πάνω απ ολα πρέπει να παίζουν μεταξύ τους και να τρέχουν εξω. Αν υπάρχουν ισορροπίες λοιπόν ψηφίζω το online vs tv

Δφγο

Onine? ΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧ εδώ δεν κρατήθηκα

Kleovis

@vasilis .σύμφωνο μαζί σου.
Και καλά κάνουν τι να δουν απο τηλεοράσει αφού για να δεις τηλεόραση πρέπει να πληρώσεις συνδρομητικά κανάλια ΟΤΕ Νοβά …online με χίλια

@papaki

Για να βλέπεις τη ζωή πρέπει να τη ζεις άμα βλέπεις το κινητό σου κτλ. άσκοπα, είσαι φυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.