Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπορούν να κάνουν πιο αργό το Wi-Fi

Γνωρίζατε ότι τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίσατε στο σπίτι μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση του Wi-Fi σας; Σύμφωνα με την βρετανική Ofcom τα φωτάκια μαζί με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως φούρνοι μικροκυμάτων, baby monitors κλπ. μπορούν να επηρεάσουν τα ασύρματα σήματα και να επιβραδύνουν τη σύνδεση στο ίντερνετ.

Η Ofcom δημοσιοποίησε τα στοιχεία αυτά με αφορμή το νέο app που λάνσαρε και μετρά τις ευρυζωνικές συνδέσεις των χρηστών και στη συνέχεια δίνει συμβουλές για το πως να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Υπολογίζεται ότι 6 εκατ. νοικοκυριά στη χώρα μπορεί να έχουν πρόβλημα με τις συνδέσεις τους και να είναι όλα προβλήματα που προκαλούνται από το WiFi.

Βεβαίως δεν μπορεί να φταίνε μόνο τα λαμπάκια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά αν τα φώτα είναι ανάμεσα στο router και τη συσκευή, μπορούν να παρεμβάλουν και να μειώσουν την ταχύτητα. Η παρεμβολή στο WiFi μπορεί να προκληθεί και από χοντρούς τοίχους και άλλους παράγοντες. Η Ofcom ενημερώνει τους χρήστες ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών μπορεί να παρατηρήσουν μεγαλύτερα προβλήματα στις συνδέσεις τους.

fairy lights wifi, Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπορούν να κάνουν πιο αργό το Wi-Fi

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SevenDeuce

Μάνα στο είπα; Δεν έχει δέντρο φέτος!

pazzo

χαχαχαχαχαχα!!

Darth

ς καλα ο καθε νοημον (που ξερει λίγο από φυσική) μπορεί να καταλάβει οτι τοσο μεγάλο κύκλωμα οπος φοτακια κλπ διμιουγει EMF και κατι τέτοιο επηρεάζει τα περισσότερα σήματα γιρο του

Γιωργος Παππας

Και γω που νομιζα οτι λογω γιορτων ο κοσμος καιγεται περισσοτερο και αυτο επιβαρυνει το ιντερνετ… 😛

NLS

Άλλο Φυσική, άλλο Φιλολογία. Είναι φανερό.

sotos

Σωστος!

Μάριος

@nls έγραψες!

Χρήστος Β.

Το wifi επηρεάζεται από τις εκπομπές διαφόρων ηλεκτρικών συσκευών. Από το φούρνο μικροκυμάτων (όταν λειτουργεί), κάμερες συναγερμών που εκπέμπουν ασύρματα, baby monitors, το ασύρματο τηλέφωνο και φυσικά από γειτονικά routers (αν εκπέμπουν στο ίδιο κανάλι).
Η αλλαγή καναλιού πολλές φορές μπορεί να βελτιώσει τη λήψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

WiFi 6E: Πιθανώς θα είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone 15 Pro

Το χάσμα χαρακτηριστικών μεταξύ iPhone και iPhone Pro θα μπορούσε να διευρυνθεί με τα μοντέλα του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business wifi

Αλγόριθμος χρησιμοποιεί αλλαγές σήματος WiFi για να εντοπίσει προβλήματα αναπνοής

Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) ανέπτυξαν έναν τρόπο παρακολούθησης της αναπνοής με βάση ανεπαίσθητες αλλαγές στα σήματα WiFi. 

Internet 5G European Commission featured

EE: Απόφαση για 5G στα αεροπλάνα και Wi-Fi στον δρόμο

Οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να παρέχουν την τελευταία τεχνολογία 5G στα αεροσκάφη τους, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε την εκτελεστική απόφαση σχετικά με το ραδιοφάσμα για τις κινητές επικοινωνίες επί αεροσκαφών.