Internet

Chrome: Η λύση για τα sites που ζητούν συνεχώς να αποδείξεις ότι είσαι άνθρωπος

Σίγουρα κάποια στιγμή έχετε εκνευριστεί από τα συστήματα CAPTCHA που ζητούν επανειλημμένα να αποδείξετε ότι είστε άνθρωπος προτού σας επιτρέψουν να έχετε την οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με τον ιστότοπο. Κι αν κάνετε το λάθος και δε βρείτε ένα σήμα κυκλοφορίας ή ένα κίτρινο λεωφορείο, θα πρέπει να πάτε πάλι από την αρχή.

Το Google Chrome αναγνώρισε αυτή την δυσφορία των χρηστών και εργάζεται σε μια λύση, καθώς αναπτύσσει μια λειτουργία αυτόματης επαλήθευσης. Όταν είναι ενεργοποιημένη η ρύθμιση, ένας ιστότοπος στον οποίο έχετε ήδη αποδείξει ότι είστε άνθρωποι θα αποθηκεύσει μια απόδειξη αυτής της δοκιμής που μοιάζει με cookie. Άλλοι ιστότοποι μπορούν στη συνέχεια να ελέγξουν αυτήν την απόδειξη κατά τον έλεγχο του ότι δεν είστε bot — χωρίς να χρειάζεται να δουν το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας — και να επαληθεύσουν με το Chrome ότι είστε όντως άνθρωπος.

Ο @Leopeva64 εντόπισε τη λειτουργία, η οποία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για δοκιμή στην έκδοση desktop του Chrome Canary. Για να το δοκιμάσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Απόρρητο και ασφάλεια → Ρυθμίσεις τοποθεσίας → Πρόσθετες ρυθμίσεις περιεχομένου → Αυτόματη επαλήθευση.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.