COSMOTE 5G Ελλάδα: Ζωγράφου, ταχύτητα 12Gbps 60 φορές πάνω από το 4G

COSMOTE 5G Ελλάδα Ζωγράφου, ταχύτητα 12Gbps 60 φορές πάνω από το 4G, COSMOTE 5G Ελλάδα: Ζωγράφου, ταχύτητα 12Gbps 60 φορές πάνω από το 4G

Το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα υλοποίησε η COSMOTE, πετυχαίνοντας live ταχύτητες πάνω από 12Gbps, 60 φορές μεγαλύτερες από τις σημερινές ταχύτητες 4G. Η δοκιμή έγινε σε υπαίθριο χώρο του Δήμου Ζωγράφου, όπου η COSMOTE αναπτύσσει πιλοτικό δίκτυο 5G.

Μέσα από πρωτοποριακές εφαρμογές που υλοποίησε σε συνεργασία με την Ericsson και τη Nokia, η COSMOTE παρουσίασε τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν τα δίκτυα 5G, στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά, τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλη Μαγκλάρα και τη Δήμαρχο Ζωγράφου, κα Τίνα Καφατσάκη, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ειδικότερα, η COSMOTE επέδειξε:
• εφαρμογή Internet of Skills για προσομοίωση ιατρικής επέμβασης από απόσταση μέσω μάσκας εικονικής πραγματικότητας (VR),
• ολογραφική μεταφορά (Hologram Transfer), όπου άνθρωποι που βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία συζητούσαν στον ίδιο χώρο, σε πραγματικό χρόνο,
• χρήση αυτοματισμών 5G real time και συνεργασία ρομποτικής για την ισορροπία μιας μπάλας,
• 360° live feed σε ανάλυση 4Κ, μέσω εικονικής πραγματικότητας και
• εκτέλεση πέναλτι σε πραγματικό χρόνο μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR).

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα ξεκινήσαμε, από το Δήμο Ζωγράφου, την πιλοτική εφαρμογή των τηλεπικοινωνιών πέμπτης γενιάς (5G). Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας σε πολλά επίπεδα. Στον τρόπο που επικοινωνούμε, που απολαμβάνουμε υπηρεσίες, που μετακινούμαστε, που ψυχαγωγούμαστε. 
Σήμερα ζούμε ένα απτό παράδειγμα για το πώς ο χώρος των εταιρειών και η Πολιτεία, τόσο σε επίπεδο Κυβέρνησης όσο και τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορούν να κάνουν από κοινού τα απαραίτητα βήματα, προκειμένου οι νέες τεχνολογίες να αναπτυχθούν έγκαιρα και να διαχυθούν με τρόπο δίκαιο σε όλη την κοινωνία. Ως Πολιτεία συνδράμουμε στην ανάπτυξη των μεγάλων υποδομών, αλλάζουμε την εικόνα της χώρας».

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλης Μαγκλάρας, ανέφερε: «Η συστηματική και συνεπής πολιτική του Υπουργείου μάς έδωσε τη δυνατότητα να εγκαινιάσουμε σήμερα, στο Δήμο Ζωγράφου, την πολύ σημαντική τεχνολογία του 5G. Η Ελλάδα θα είναι από τις χώρες που θα ενσωματώσουν το 5G, που αποτελεί αλλαγή παραδείγματος και για τις επικοινωνίες και για το ευρύτερο πεδίο των νέων τεχνολογιών. Συνήθως ήμασταν ουραγοί, σήμερα αυτό αλλάζει. Κι αυτό το καταφέραμε, φέρνοντας σε επαφή τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με τα Πανεπιστήμια που διεξάγουν την έρευνα, καθώς και νομοθετώντας με τέτοιο τρόπο ώστε η χώρα μας να είναι δεκτική στην εισαγωγή αυτών των νέων τεχνολογιών. Προχωράμε μπροστά, θέλουμε η Ελλάδα να γίνει το επίκεντρο των νέων τεχνολογιών σε όλη την Ευρώπη».

Η Δήμαρχος Ζωγράφου, κα Τίνα Καφατσάκη, υπογράμμισε: «Ο Δήμος Ζωγράφου γίνεται ο πρώτος ψηφιακός Δήμος της Αττικής με την πιλοτική εφαρμογή του δικτύου 5G και ευχαριστούμε τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά, που μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Υποδεχόμαστε την πιλοτική εφαρμογή του 5G και τη συνεργασία με την COSMOTE και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στο Δήμο Ζωγράφου και είμαστε σίγουροι ότι η νέα τεχνολογία θα αλλάξει θετικά τον τρόπο που επικοινωνούμε, αντιμετωπίζουμε και βελτιώνουμε την καθημερινότητα μας, ανοίγοντας ένα νέο δρόμο στην ανάπτυξη της πόλης μας.»

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Το 5G είναι το μέλλον των τηλεπικοινωνιών. Είναι η τεχνολογία πάνω στην οποία θα “τρέχουν” όλες οι πρωτοποριακές εφαρμογές που θα αλλάξουν τη ζωή μας, όπως η ιατρική επέμβαση από απόσταση και η αυτοκίνηση χωρίς οδηγό. Ακούγονται μακρινά, αλλά δεν είναι. Ήδη προετοιμαζόμαστε γι’ αυτά, με το πιλοτικό δίκτυο που υλοποιούμε στον Δήμο Ζωγράφου και με τη συμμετοχή μας σε πολυάριθμα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Επενδύουμε δυναμικά, ώστε με την τεχνολογία και την καινοτομία, να φτιάξουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους.»

COSMOTE 5G Ελλάδα Ζωγράφου, ταχύτητα 12Gbps 60 φορές πάνω από το 4G, COSMOTE 5G Ελλάδα: Ζωγράφου, ταχύτητα 12Gbps 60 φορές πάνω από το 4G

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Οκζ άντε να το δεχτούμε το 5G.. Με 1gb πχ που μου δίνει με ανανέωση κάθε μήνα τι να το κάνω;;; Υπάρχει περίπτωση πχ με 25 ευρώ το μήνα σύνδεση να έχουμε απεριόριστο ίντερνετ όπως στα σταθερά; Αν όχι ποιος ο λόγος ύπαρξης και διαφήμισης της τεράστιας ταχύτητας του 5G (πέραν του ακριβούς στίγματος μας και παρακολούθησής μας κτλ);;;; Δεν μπορώ να καταλάβω τα αμυαλα τους…. Άρα κάτι άλλο παίζει εδώ… Πολλά φράγκα έχετε φάει κύριοι μέτοχοι αλλά δεν υπάρχει και ένας παγκόσμιος σωστός νόμος να σας βάλει στη θέση σας….

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γιατί με τα όποια GB που θα έχεις, θα μπορείς να κάνεις ταχύτερα τη δουλειά σου. Γιατί το δίκτυο θα έχει καλύτερη χωρητικότητα και μεγαλύτερη αξιοπιστία. Και επίσης, μην ξεχνάς ότι υπάρχουν εταιρικοί χρήστες ή συνδρομητές που χρησιμοποιούν πολύ περισσότερα GB απ’ ό,τι εσύ. Δεν περιστρέφεται ο κόσμος μόνο γύρω από εσένα και τις ανάγκες σου, οπότε κάτι που φαντάζει περιττό στα μάτια τα δικά σου, είναι ουσιαστικό για πλήθος άλλων χρηστών. Μην απαξιώνεις λοιπόν νέες τεχνολογίες, γιατί με αυτό το σκεπτικό ούτε τον ηλεκτρισμό δεν θα ανακαλύπταμε.

Αλέξανδρος

Πολύ θέμα για την ακτινοβολία του γίνεται και δε νομίζω να μας βγει σε καλό.

Flagship killer

Η ακτινοβολία του (θα) είναι επιεικώς απαράδεκτη. Πείτε με γραφικό οκ. Εγώ την κοιτάζω και στα κινητά που αγοράζω και στη χρήση των λοιπών συσκευών όπως τοποθέτηση ρούτερ κτλ. στο σπίτι.
Δε γουστάρω ρε αδερφέ να μου κοτσαρεις κι άλλες κεραίες με ακόμα πιο δυνατά σήματα γύρω μου.
Αυστραλοπίθηκοι που θα πουν “δε με νοιάζει, εγώ πήρα το τούμπανο oneplus και Χ….τηκα για το SAR και θέλω και 5g να ούμε για να φορτωνουν πιο γρήγορα οι τσόντες” σίγουρα υπάρχουν.
Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει κι εμείς οι “γραφικοί ” να φάμε στη μάπα την ..αυλάντα τους…

Παναγιώτης

Το ίντερνετ είναι πανάκριβο οπότε τι να την κάνω την ταχυτητα;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Επειδή για σένα είναι ακριβό, σημαίνει ότι είναι για όλους και ότι δεν πρέπει να προχωράει η τεχνολογία;

Συμφωνώ απόλυτα Κωνσταντίνε.

NikosAr

Στην Ελλάδα τα data είναι βούτυρο στο ψωμί της κάθε cosmote …

makakas

Η γάτα μου είναι ποιο γρήγορη χαχαχα

KostasB

Ας επενδύσουν λίγο ακόμα στις κεραίες για 4G+ να φτάσουν τα θεωρητικά μέγιστα δυνατά 1-2gbps και έχουμε χρόνο να υποδεχτούμε το 5G.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Έτσι έλεγαν κάποιοι και για το 4G (“τι το θέλουμε το 4G, ας αναβαθμίσουμε το 3G πρώτα”). Το θέμα όμως δεν είναι μόνο η ταχύτητα, αλλά και η αυξημένη χωρητικότητα και αξιοπιστία που προσφέρει το δίκτυο έναντι της προηγούμενης τεχνολογίας. Μια τέτοια αναβάθμιση σημαίνει πολλά περισσότερα από αυξημένη ταχύτητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Internet COSMOTE Cosmote 4G COSMOTE 5G

Μοιράσου την ευτυχία και την ελευθερία των διακοπών σου με όσους δεν μπορούν να είναι εκεί μαζί σου

Αυτή είναι η δύναμη της κάλυψης του δικτύου της COSMOTE. Η δύναμη να παραμείνεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρίσκεσαι.