COSMOTE: 27% γρηγορότερο δίκτυο mobile internet από τον δεύτερο πάροχο στην Ελλάδα

Το πιο γρήγορο δίκτυο για mobile internet στην Ελλάδα, και 27% ταχύτερο από τον δεύτερο πάροχο, διαθέτει η COSMOTE καταλαμβάνοντας και την 12η θέση(1) στην Ευρώπη ανάμεσα σε περισσότερους από 140 παρόχους, σύμφωνα με μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν για την Ελλάδα βασίζονται σε 150.000 μετρήσεις που έγιναν από τους ίδιους τους χρήστες σε ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύοντας πως η COSMOTE συνεχίζει σταθερά και δυναμικά την ανάπτυξη του δικτύου της. Πρόκειται για αποτελέσματα που αφορούν το μέσο όρο ταχύτητας downloading των μετρήσεων σε μηνιαία βάση, που πραγματοποιήθηκαν τους 6 τελευταίους μήνες και βελτιώνονται δυναμικά όσο προστίθενται χρήστες με μετρήσεις.

Το Speedtest της OOKLA είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο μέτρησης της ταχύτητας του mobile Internet σε διεθνές επίπεδο, σημειώνοντας περισσότερα από 5εκατ. test την ημέρα, σε 2.500 servers παγκοσμίως.

Για όσους θέλουν να ανακαλύψουν και μόνοι τους την ταχύτητα του δικτύου μπορούν να κάνουν το τεστ στο www.cosmote.gr/speedtest.

Το δίκτυο 4G της COSMOTE, με τη μεγαλύτερη κάλυψη στην Ελλάδα, καλύπτει ήδη όλες τις πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων αλλά και πολλές μικρότερες σε όλη την χώρα καθώς και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, προσφέροντας υπερδιπλάσια κάλυψη από άλλα δίκτυα(2). Η χωρητικότητα mobile broadband του δικτύου 3G αυξήθηκε κατά 32% μέσα στο τελευταίο 12μηνο, εξυπηρετώντας με απόλυτη επιτυχία τις ανάγκες των πελατών. Επιπλέον, το δίκτυο της COSMOTE προσφέρει και την καλύτερη εμπειρία φωνής, με το HD Voice, που μόνο η COSMOTE προσφέρει στην Ελλάδα.

Σχετικά με το OOKLA SPEEDTEST
Το OOKLA Speedtest είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο διαδικτυακών μετρήσεων στον κόσμο, μέσω του οποίου εκατομμύρια χρηστών έχουν τη δυνατότητα να μετρούν την απόδοση του δικτύου τους σε καθημερινή βάση. Φημίζεται για την ακρίβεια, την αξιοπιστία και την ευκολία στη χρήση του. Το OOKLA προσφέρει τη δωρεάν υπηρεσία Net Index, η οποία επιτρέπει σε κάθε χρήστη ευρυζωνικού δικτύου στον κόσμο να έχει πλήρη εικόνα της παγκόσμιας ευρυζωνικής απόδοσής του. Προσφέρει τη δυνατότητα σύγκρισης σε downloads, uploads και ποιότητα γραμμής στις συνδέσεις μεταξύ τοπικών και διεθνών, είτε σταθερών είτε κινητών, διαδικτυακών παρόχων. Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τα δεδομένα των υπηρεσιών παροχής διαδικτύου και να διαπιστώσουν αν τους προσφέρονται οι συμφωνημένες ταχύτητες. Η συγκεκριμένη δωρεάν υπηρεσία (Net Index) αναβαθμίστηκε πρόσφατα σε νέα (beta) έκδοση που επιτρέπει στο χρήση να πλοηγηθεί ανά τον κόσμο και να ελέγξει τις προδιαγραφές/επιδόσεις κάθε χώρας, καθώς και τη σχετική κατάταξη των χωρών και απανταχού διαχειριστών ανά τον κόσμο.

(1). Στοιχεία Φεβρουαρίου 2014.
(2). Βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων κάλυψης 4G στα επίσημα sites των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

, COSMOTE: 27% γρηγορότερο δίκτυο mobile internet από τον δεύτερο πάροχο στην Ελλάδα

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μιχάλης

Εγώ αυτο που ξέρω είναι ότι σε προάστιο στην Αθήνα πιάνω με wind και 3g γυρω στα 20mbps download speed και όταν πηγαίνω τίποτα σύνταγμα, μοναστηρακι κάπου στα 25 . Κανένας φίλος μου που έχει cosmote δεν περνάει αυτες τις ταχύτητες με 3g . Τώρα με 4g δεν έχει η wind για να συγκρίνω αλλα και η cosmote που έχει δεν πιάνει σχεδόν πουθενά και με 500mb που δινουν με 5€ τι να το κάνεις

thomas

Και 27% πιο ακριβή από τον δεύτερο πάροχο στην Ελλάδα….27% πιο αποτυχημένες κλήσεις και μηνύματα από τον δεύτερο πάροχο στην Ελλάδα….για να μην θυμηθώ την κομπίνα με τα 1 ευρώ κάθε μέρα για ίντερνετ….που και καλά μάς χρέωνε συνέχεια κάποια εφαρμογή…..

tasos

“150.000 μετρήσεις που έγιναν από τους ίδιους τους χρήστες” Άρα μπορεί να έχει πάρει τα στοιχεία αυτά χωρίς οι χρήστες να το ξέρουν. Σιγά μη έχει και σήμα καμπάνα και το δίκτυο “4G της Cosmote” = άλλο ένα ψέμα είναι το μόνο “καλό” επειδή η πρηρώτητα του 4g ανήκει στη Vodafone και η cosmote δανείζεται το σήμα της απόσω ξερω.

azriel84

Θεσσαλονίκη πάντως πάει πιο σφαίρα και απ’την σφαίρα σε iPhone 5S σε σχέση με κόκκινους (που είχα παλιότερα) και μπλε ανταγωνιστές…επίσης σε σχέση με τους κόκκινους έχω πετύχει καλύτερες προσφορές, με τους μπλε δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει λόγω έλλειψης 4G στην παρούσα φάση. Το θέμα πάντως με τις αποτυχημένες κλήσεις δυστυχώς ισχύει σε σχέση με άλλα δίκτυα.

Nio

Μεγαλο fail η cosmote…..
Αποτυχημενες κλησεις. Ακριβα προγραμματα…..
Πηγαμε καμια 10αρια ατομα σε Q και ησυχασαμε…

Thodoris

Αν το mb κάνει 93837373 € να τις βράσω τις ταχύτητες

Nick Z.

@Μιχάλης καλο μηνα! Σε πληροφορω οτι εχω ενεργοποιησει το 4g της cosmote και πιανω ασυγκριτες ταχυτητες πανω απο 45 mbps σε σχεδον ολες τις περιοχες της Αθηνας.. μεχρι και στις αποβαθρες του μετρο πιανω 4g με ολη του την ταχυτητα χωρις κολληματα! Ακομα και σε χωρια που εχω παει το 4g πιανει εστω και λιγο! (Κατοχος LG G2)

Μιχάλης

@nick z και τι να τις κανεις τόσες μεγάλες ταχύτητες αμα έχεις 500mb με 5€ . Για Facebook ? Και τα 25 καλά είναι που πιάνω . Σκέφτομαι να αλλαξω πάντως προς cosmote αλλα όχι για το 4g αλλα για την προσφορά με το Spotify με 5€ και δωρεαν streaming . Όμως αυτο που με κρατάει είναι το ακριβο ίντερνετ . Στην WInd βαζω με 5€ 1gb και με το ζόρι μου φτάνουν και αυτα .

KostasB

Στον Μαραθώνα πάντως πιάνει 70mbps κατέβασμα και 20mbps ανέβασμα. Και για το Spotify που είπε ο @Μιχάλης στριμάρει ασταμάτητα στην ρύθμιση με την καλύτερη ποιότητα. Ευχαριστημένος και από την ποιότητα της κλήσης αλλά και για το σήμα εκεί που αλλά δεν πιάνουν.

Nick Z.

@Μιχάλης δεν έχει σημασία πόσα mb έχεις. Με το 4g δεν εξαντλούνται πιο γρήγορα τα mb αλλά έχεις μεγαλύτερες ταχύτητες. Κοίτα έχω περάσει από όλες τις εταιρίες και πάντα καταλήγω στην cosmote. Δε νομίζω να είναι τυχαίο.

dark_master

Ρε παιδιά συγνώμη το θέμα μας είναι οι τιμές ή η ταχύτητα? Αν κάποιος δεν θέλει να καταναλώνει δεδομένα εννοείται πως δεν θα ενεργοποιήσει το 4g γιατί αν δεν ξέρει πως να χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία 4G, θα τα καταναλώσει σε μικρό χρονικά διάστημα.
Αν πάλι χρειάζεται αυτές τις ταχύτητες λόγω δουλειάς δεν νομίζω να βάλει πακέτο με 200 ή 300MB αλλά σίγουρα πάνω απο 2GB.
Όσον αφορά το θέμα μας, η Vodafone είναι φυσιολογικό να μη πιάνει τέτοιτες ταχύτητες αφού χρησιμοποιεί ειδικά φίλτρα για καλύτερη ποιότητα. Το θέμα μου βέβαια δεν είναι να δώσω τα εύσημα στη μια ή στην άλλη εταιρεία. Μακάρι και η Wind να ακολουθήσει σύντομα γιατί ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει σε εμάς τους καταναλωτές(και σε θέμα τιμώς αλλά και σε θέμα ταχυτήτων).

thomas

Το θεμα μας ειναι και οι τιμες φυσικα…οι κρυφες χρεωσεις…οι αποτυχημενες κλησεις….οι αποτυχημενες αποστολες μηνυματων….κτλ κτλ…νομιζω οτι πλεον η Q ειναι η μονη λυση για τα δεδομενα της εποχης…

Μιχάλης

Έχουν ενεργοποιήσει εδώ και πόσους μήνες το 4g και ένα συμβόλαιο που να το αξιοποιεί δεν έχουν βγάλει . Πάντως όσο θέλετε ίντερνετ καλό πλάνο είναι αυτο που έχει η Vodafone. Με 20€ έχεις 3gb ίντερνετ και μετά την λήξης τους απεριόριστο 2g . Οπότε δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και τέτοια ωστα να σου,έρχεται ο λογαριασμός και να παθαίνεις 3 εγκεφαλικά και μια ανακοπή καρδιάς ταυτόχρονα

dimitris

Βλακιες η Vodafone ειναι η καλυτερη οχι μονο στην Ελλάδα αλλα σε όλο τον κόσμο φθηνη και γρήγορη!!!

stamatis21

Καλα διαβαζω οτι ναναι.αρε γλεντια εδω μεσα.το θεμα ειναι mobile internet κ πραγματικα η cosmote εχειτο καλυτερο κ διαβαζω του τυπου βαζω 5 ευρω για 500mb κ τετοια κ q κ αντε γεια.κανει η καθε εταιρεια τοσες επενδυσεις για να σκατε εσεις με 5 ευρω για να εχετε internet.ρε πατε καλα;εδω μιλαμε για ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.το αν ειναι ακριβα δεν μενδιαφερει.το θεμα ειναι οτι λετε βλακειες γιατι εχετε smartphone με καρτα.κ αγοραζετε καθε χρονο 500 ευρω για να βαζετε 5 ευρω καρτα.ρε γελανε κ τα γαιδουρια.εσεις κανετε για συνταγμα μερια.αραξτε εχει τζαμπα wifi

Konstantinos

Vodafone!!
Και δεύτερη Wind, μόνο λόγο καλύτερων τιμών.

Για την COTE ασ’το καλύτερα…
Πάντα ήταν χάλια σε όλα!!!
Απλά τώρα άρχισαν να ξυπνάνε, που ήρθε το αυγό στον… 😉

Vasilis

Θα συμφωνήσω ότι η cosmote έχει μακράν καλύτερη κάλυψη και μεγαλύτερες ταχύτητες σε mobile internet από τους ανταγωνιστες της.

Dimitrinho

Για πειτε λιγο παιδια οποιος ξερει σε ποιες περιοχες της αθηνας πιανει 4G

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Internet COSMOTE Cosmote 4G COSMOTE 5G

Μοιράσου την ευτυχία και την ελευθερία των διακοπών σου με όσους δεν μπορούν να είναι εκεί μαζί σου

Αυτή είναι η δύναμη της κάλυψης του δικτύου της COSMOTE. Η δύναμη να παραμείνεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρίσκεσαι.