Cosmote Mobile Broadband, Σύντομα ταχύτητες έως 21Mbps

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Cosmote, οι συνδομητές της θα απολαμβάνουν σύντομα ταχύτητες Mobile Broadband έως και 21Mbps. Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι ταχύτητες 14,4Mbps και εντός του 2009 θα ξεκινήσει και η κάλυψη με 21Mbps. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ακόμα και τα 7,2Mbps που δίνει τώρα η Cosmote, δεν είναι εφικτά παρά μόνο στα κεντρικά σημεία των πόλεων που δηλώνει ότι υπάρχει κάλυψη.

, Cosmote Mobile Broadband, Σύντομα ταχύτητες έως 21Mbps

Ως χρήστης του Cosmote Internet on The Go από τον Ιούλιο του 2008, γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι διαφορετικό να λες ότι μπορεί και να έχεις ασύρματο ίντερνετ έως 7,2Mbps και άλλο να έχεις. Συγκεκριμένα εδώ στο Ρέθυμνο που βρίσκομαι τις τελευταίες ημέρες, μερικά χιλιόμετρα εκτός πόλης, η σύνδεσή μου είναι GPRS δηλαδή 9,6kbps! Το ίδιο συμβαίνει και στην Αθήνα, σε κάποιες περιοχές πιάνει HSPA και σε άλλες 3G.

Η συμβουλή μου είναι να μην βασίζεστε σε Mobile Broadband λύσεις για τις καθημερινές σας ανάγκες σε ίντερνετ. Το Mobile Broadband είναι μια συμπληρωματική υπηρεσία για τους εθισμένους με το διαδίκτυο αλλά και τους business travelers.

Κάτι που θα ήθελα να ρωτήσω την Cosmote είναι, αν όλοι εμείς οι υπάρχοντες χρήστες συμβολαίου Internet on The Go, θα μεταβούμε αυτόματα στις ταχύτητες 14,4 και 21Mbps ή θα πρέπει να αναβαθμίσουμε το συμβόλαιό μας με επιπλέον κόστος.

Update: Η Ericsson πραγματοποίησε τις πρώτες δοκιμές Mobile Broadband 21Mbps.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nemesis

Αυτό ξαναπέστο για τα Mobile Broadband. Είμαι κι εγώ χρήστης του Cosmote Internet on The Go και για να πιάσω 3G θα πρέπει να κάνω “αίτηση”. Αν και το χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων τις πιο πολλές φορές έχω πάρα μα πάρα πολύ χαμηλή σύνδεση…!!! Φαντάζομαι τα 21 για να τα πιάσουμε θα πρέπει να είμαστε ένα μέτρο από την κεραία της Cosmote?

Nemesis

Σωστός, σε κάποιες περιοχές που πιστεύεις ότι δεν θα έχει σήμα, ξαφνικά βλέπεις γίνεται μπλε και πιάνεις 3G. Και που? Στη μέση του πουθενά, μη κατοικημένη περιοχή, που στην τελική δε πρόκειται να το χρειαστεί ποτέ κανένας. Αυτά τα λέω γιατί έχω κάνει πολλές δοκιμές κι αν πράγματι το χρειάζεσαι στη δουλειά σου και κινείσαι συνεχώς, πάλι δε θα μείνεις ικανοποιημένος και ούτε θα κάνεις τη δουλειά σου. Θα είναι σαν να μην έχεις. Τώρα στην ερημιά που μόνο οι αρκούδες περνάνε, τι να το κάνεις?

Stavros Sofronas

σίγουρα η ποιότητα της υπηρεσίας δεν είναι αυτή που πιστευέι κάποιος όταν την αγοράζει.
Το αγόρασα για τις ημέρες των Χριστουγέννων που ήμουν στη Καλαμάτα.
Από 4ο όροφο πολυκατοικίας κεντρικά της πόλης και σε οπτική επαφή με τη κεραία στο βουνό είχα σύνδεση HSPA λίγες φορές, συνήθως 3G και πολλές αποσυνδέσεις.
Εκτός αυτού 7,2 mbps δεν ήταν με τίποτα. Δεν το μέτρησα με κάποια εφαρμογή αλλά το σύγκρινα με το dsl που έχω στο σπίτι. Η διαφορά ήταν εκνευριστική !

stamatis

Είμαι συνδρομητής του internet on the go εδώ και 6 μηνες και μένω στο κέντρο της Αθήνας. Η λήψη μου είναι 5 γραμμές HSPA, πάντως σε γενικές γραμμές η ταχήτητα μου δεν ξεπερνα τα 350-400mbps δοκιμάζωντάς το σε speedtest καθώς και στο μετρητή, μόνο μία φορά κατόρθωσα να δω 1000-1100. Ειδικά στο youtube μου κανει συνέχεια buffering. Επικοινώνησα σήμερα με την cosmote και μου είπαν: Η ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 7,2. ΣΤΑ Κ.ΠΑΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΩ Η ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ 3,6 ΛΟΓΩ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ STICK ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΙΑΝΕΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ 3,6. ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ COSMOTE ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΙΝΗΤΟ INTERNET. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.

Στέλιος

Και εγώ είμαι συνδρομητής του On the go, και είμαι έτοιμος να το σπάσω!! όπου και να το δοκίμασα,(Ρόδο, Αθήνα και νησιά κεντρικου Αιγαίου) με σύνδεση HSPA, δεν μπορείς να πιάσεις ταχύτητες πάνω από 300 mbps στήν καλύτερη περίπτωση! Στήν Ρόδο κατεβάζω με 35 – 75 kbps. Που τα είδαν τα 7.2 δεν ξέρω.

Βίκτωρας

Μας δουλευει για τα καλα η cosmote, στη Θεσσαλονικη, σε καμια περιοχη δεν μπορεσα να συνδεθω με ταχυτητα πανω απο 1,5 Mbps μεσο ορο, οπως και οι υπολοιποι συναδελφοι που χρησιμοποιουν κατα κορον το συγκεκριμενο προγραμμα λογω εκπτωσης στη τιμη… Ας αναβαθμισει πρωτα το δικτυο της και μετα ας διαθετει “στικακια” που υποσχονται ταχυτητες πανω απο 7,2… Αν δεν δω καλυτερευση των ταχυτητων εμπρακτα, οι συγκεκριμενες “υποσχεσεις” της εταιριας με αφηνουν παγερα αδιαφορο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Internet COSMOTE Cosmote 4G COSMOTE 5G

Μοιράσου την ευτυχία και την ελευθερία των διακοπών σου με όσους δεν μπορούν να είναι εκεί μαζί σου

Αυτή είναι η δύναμη της κάλυψης του δικτύου της COSMOTE. Η δύναμη να παραμείνεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρίσκεσαι.