Το Discovery HD στο hol TV

H hellas online φέρνει κοντά σας τα καλύτερα ντοκιμαντέρ και ψυχαγωγικά προγράμματα μέσα από τα κανάλια του Discovery Network και το hol tv. Απολαύστε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τηλεοπτική μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από το κανάλι Discovery HD. Η hellas online θα προσφέρει στο ελληνικό κοινό το Discovery channel καθώς επίσης και τα Discovery Science, Discovery World και Discovery Travel & Living.

, Το Discovery HD στο hol TV

Επιπλέον στην πλατφόρμα hol tv θα συμπεριληφθεί και το ID Investigation Discovery, ένα ολοκαίνουριο 24ωρο κανάλι που εστιάζει σε υποθέσεις εγκλήματος και αστυνομικών ερευνών και που πρόσφατα άρχισε να μεταδίδεται στην Ευρώπη.

Discovery HD, προσφέρει την καλύτερη εμπειρία High Definition με ασυναγώνιστο περιεχόμενο από το πιο σύγχρονο τεχνολογικά κανάλι. Μεγάλη ποικιλία θεμάτων όπως επιστήμες, εξερευνήσεις, φύση, άγρια ζωή, ταξίδια και πολιτιστικά. Οι τηλεθεατές μπορούν να απολαύουν κάποιες από τις δημοφιλέστερες εκπομπές του καναλιού όπως Deadliest Catch, Ultimate Survival ή NASA’s Greatest Missions με ελληνικούς υπότιτλους.

Discovery Channel, με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και μια απλη φιλοσοφία: “η αλήθεια είναι πιο συναρπαστική από τη φαντασία”. Για αυτό το λόγο προβάλει πραγματικές εμπειρίες και ιστορίες χωρίς σενάρια οι οποίες προκαλούν και εμπνέουν.

ID Investigation Discovery, ενα συναρπαστικό κανάλι με προγράμματα αστυνομικών ερευνών που εστιάζουν στην επιστήμη της εγκληματολογίας και πως αυτή χρησιμοποιείται για να εξιχνιαστούν πραγματικές υποθέσεις.

Discovery Science, ένα κανάλι αναφοράς στην επιστήμη που παρουσιάζει τεχνολογικά επιτεύγματα, επιστημονικές ανακαλύψεις καθώς και τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτά.

Discovery World, προσφέρει μία μεγάλη και γεμάτη χρώματα ποικιλία προγραμμάτων υψηλής ποιότητας από όλο τον κόσμο, με πλούσια θεματολογία σε ιστορία, πολιτισμός, έρευνες, μυστήρια και αληθινές ιστορίες.

Discovery Travel & Living
, μεταφέρει τους τηλεθεατές σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι με αξιοθέατα, ήχους και αρώματα απο ολο τον κόσμο, παρουσιάζοντας τις ζωές διάφορων πολιτισμών.

Τα κανάλια Discovery Channel, Discovery Science and ID Investigation Discovery θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους σε όλα τα προγράμματα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chr1stos

Τι bandwidth άραγε θα χρειάζεται για τα HD κανάλια και πόσοι θα το έχουν διαθέσιμο..;

John Karakatsanis - xblog.gr

Αν δεν κάνω λάθος, στην παρουσίαση που μας είχαν κάνει πριν την έναρξη της διάθεσης του hol tv, είχαν πει ότι το HD πρόγραμμα χρειάζεται 6 MB (αν δεν κάνω λάθος, το τονίζω).

chr1stos

Όντος, για standard definition η ON χρειάζεται 6+ Mbps.
Οπότε, αποκλείεται η HOL να χρειάζεται μόνο 8 για HD! 😉

Βασικά πόσο bit-rate έχει το HD σήμα;
Από εκεί δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα..;

Murdockas

H ON δίνει τα κανάλια της σε MPEG2 ενώ η hol και ο OTE σε MPEG4 (h.264)
Για μετάδοση σε MPEG2 PAL (SD) χρειάζονται ~5Mb/s ενώ σε MPEG4 ~3Mb/s.
Για High Definition (HD) (μόνο σε MPEG4 έχει νόημα) χρειάζονται ~7Mb/s για 1080i
Το κάθε δίκτυο έχει και τα δικά του overheads και thresholds για το πόσο πρέπει να κλειδώσει το router για να δώσει εμπορικά την υπηρεσία. Αυτά για τα live κανάλια και real time encoding/broadcasting.
Για το VOD τα πράγματα είναι διαφορετικά λόγο του ότι το video έχει συμπιεστεί offline (multipass) και μπορεί να μεταδώσει HD (1080i) στα ~5Mb/s.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HOL Vodafone

Vodafone Ελλάδας, Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της hellas online

Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του ποσοστού 72,7% που κατείχαν στην hellas online οι εταιρείες Intracom Holdings και World Equities Investments Holdings SA. Kατέχοντας ήδη μερίδιο 18,4% στην hellas online, με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας το συνολικό της ποσοστό Vodafone Ελλάδας, πλέον ανέρχεται στο 91,2%.

Home Cinema HOL Vodafone

hol video club, Φέρνει ταινίες 3D on demand

Οι συνδρομητές της υπηρεσίας hol video club 3D θα απολαύσουν on demand ταινίες της Universal Pictures, Warner Bros., και The Walt Disney Company σε 3D. Ανάμεσά τους 300: Rise of an Empire, Godzilla, Captain America: The Winter Soldier, Maleficent, Pirates of the Caribbean: On stranger Tides, Tron: Legacy, John Carter, Harry Potter and the Deathly […]

Internet HOL interner Internet

Υπηρεσίες music streaming στην Ελλάδα

Φέτος ήταν η χρονιά όπου οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες live streaming μουσική έγιναν διαθέσιμες και στη χώρα μας επιτρέποντας με μια μικρή μηνιαία συνδρομή να απολαμβάνουμε μουσική στον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone μας. Την αρχή έκανε το Napdter με τη Vodafone τον περασμένο Ιούλιο και το Σεπτέμβριο έκανε ντεπούτο το Spotify, σήμερα και η […]

Internet HOL interner VDSL

Hellas Online VDSL, Γρήγορο ίντερνετ με ταχύτητες έως και 50 Mbps

Ξεκινάει από σήμερα η διάθεση των προγραμμάτων VDSL της hellas online που δίνουν τη δυνατότητα για ακόμα ταχύτερο internet έως 50 Mbps download και έως 5 Mbps upload. Οι μεγάλες ταχύτητες του vdsl, προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες και καλύτερη εμπειρία στο χρήστη του internet για πιο γρήγορο streaming/ κατέβασμα/αποστολή μεγάλων αρχείων (e-mail, φωτογραφίες) κλπ.