Dropshipping: Τί είναι και πως δουλεύει με απλά λόγια

Πιθανώς να έχεις ακούσει κάπου τον συγκεκριμένο όρο άλλα να μην ξέρεις τι σημαίνει Dropshipping είναι με απλά λόγια ο τρόπος να πουλάς προϊόντα χωρίς την ύπαρξη εμπορεύματος σε κάποια αποθήκη.

Εσύ δέχεσαι την παραγγελία και τα χρήματα από τον πελάτη σου και η εταιρεία η οποία κατασκευάζει το προϊόν συσκευάζει και στέλνει την παραγγελία απευθείας στον πελάτη σου.

Στο παραδοσιακό μοντέλο πώλησης το το οποίο γνωρίζουμε ένα κατάστημα πουλάει μόνο τα προϊόντα που διαθέτει στην αποθήκη του. Το internet επέτρεψε στις επιχειρήσεις να διαθέτουν σχεδόν τα πάντα προς πώληση χωρίς την ύπαρξη αποθήκης και στόκ. Έγινε γνωστό από το ebay όπου και εφαρμόστηκε από την αρχή λειτουργίας του σε μεγάλη κλίμακα.

Διάβασε επίσης: Πούλησε στο eBay πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και βγάλε χρήματα

Το dropshipping έχει μετατρέψει τους πωλητές και τα ηλεκτρονικά καταστήματα πρώτα σε επιτυχημένους marketers μιάς και αυτός που θα καταφέρει να φέρει περισσότερους υποψήφιους πελάτες στην βιτρίνα του ηλεκτρονικού του καταστήματος θα είναι και ο πιο κερδισμένος.

Dropfishing, Dropshipping: Τί είναι και πως δουλεύει με απλά λόγια

Πρόκειται για ένα σύστημα μέσα από το οποίο βγαίνουν όλοι κερδισμένοι ο πωλητής η εταιρεία αλλά και ο τελικός πελάτης.
Αν κάποιος καταφέρει να έχει πολλούς υποψήφιους πελάτες μπορεί με ένα κέρδος περίπου 20% να έχει ένα πολύ καλό εισόδημα από πωλήσεις χωρίς να χρειάζεται να διατηρεί στόκ.

Το dropshipping δεν είναι για όλους και δεν είναι κάτι εύκολο. Είναι πιο δύσκολο από το να πουλάς το δικό σου προϊόν. Ουσιαστικά διαθέτεις προς πώληση κάτι που έχει δημιουργήσει κάποιος άλλος και για να καταφέρεις να είσαι ανταγωνιστικός θα πρέπει να προσθέσεις αξία με κάποιο τρόπο στα προϊόντα που επέλεξες να πουλήσεις.

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο ώστε να γίνεις ειδικός στον τομέα σου και να δημιουργήσεις περιεχόμενο στο κατάστημα σου το οποίο θα τραβήξει πιθανούς αγοραστές.

Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τα πάντα για την κατηγορία προϊόντος που επέλεξες να διαθέτεις προς πώληση μέσω dropshipping. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ζήτηση και ένα καλό κέρδος.

Υπάρχουν για παράδειγμα διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων οι οποίες δεν έχουν την κατάλληλη παρουσία στο διαδίκτυο και αυτό δίνει την ευκαιρία σε επίδοξους dropshipers να κάνουν την διαφορά.

Όπως και να έχει αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσει κάποιος έστω και αν αποτύχει μιάς και το οικονομικό κόστος είναι μηδενικό αφού δεν απαιτείται αγορά προϊόντων προς πώληση. Βέβαια τα κέρδη μπορούν να μειωθούν αν ξοδεύονται πολλά χρήματα σε διαφήμιση και υπηρεσίες SEO οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι απαραίτητες.

Κάποια από τα θετικά στοιχεία είναι πώς δεν απαιτείται χρηματικό κεφάλαιο για να ξεκινήσει κάποιος μία τέτοια επιχείρηση,δεν χρειάζεται στοκ, δεν υπάρχει κόστος συσκευασίας και αποστολής και τέλος υπάρχει μεγάλος αριθμός εταιρειών που προσφέρουν αυτού του είδους την υπηρεσία.

Στον αντίποδα κάποια αρνητικά στοιχεία είναι ο δύσκολος έλεγχος της κατάστασης αποστολής και ο δύσκολος έλεγχος των διαθέσιμων προϊόντων.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Ζητείται σχεδιαστής σελίδων που να είναι ειδικος σε dropshiping. Μόνο σοβαρές προτάσεις. 😛Κρίμα να μην ξέρω να φτιάχνω σελίδες.

ChristosCyp

ασχολούμαι με το dropshipping εδώ και 6 μήνες. Η αλήθεια στην αρχή χρειάζεσαι κάποια χρήματα γιατί το παυπαλ σου κάνει δέσμευσει των χρημάτων για 21 μέρες μέχρι να δει ότι ώντος είσαι καλός πωλητής! Επίσης στο εβαυ σε χρεώνει 30σεντ για κάθε προιόν που ανεβάζεις!Αν κάποιος ενδιαφερεται μπωρό να βοηθήσω!

Μαρια

Χρειάζομαι βοηθεια επειγόντως!

Filip

Χρήστο θα ήθελα να ξεκινησω. Μπορεις να με βοηθήσεις να καταλάβω πως ακριβώς λειτουργεί?

Μπλαντζας Νικος

Ουσιαστικά πουλάς κάτι χωρίς να το έχεις στα χέρια σου.Εσυ πληρώνεσε από τον πελάτη σου πληρώνεις στην εταιρεία dropshiping το προϊόν που αγόρασε ο πελάτης σου.Σου μένει σαν κέρδος η διαφορά τιμής και η εταιρεία dropship αναλαμβάνει την αποστολή του προϊόντος στον πελάτη σου.Το πιο σημαντικό είναι να βρεις τους σωστούς συνεργάτες κάτι το οποίο είναι δύσκολο μιας και οι περισσότεροι που ασχολούνται με αυτό τον τρόπο πώλησης δεν αποκαλύπτουν τις λίστες τους.

ChristosCyp

@filip στειλε μου μήνυμα στο εμαιλ: christosbusinessacc@gmail.com
Μπωρο να βοηθήσω αν θελει κάποιος

Alexandros

Να ρωτησω και εγω κατι. Οταν ο προμηθευτεις θα στειλει το προιον, θα αναγραφετε οτι εσταλει απο μενα? Και τι μη θα γραφει πανω. Αυτη που το πουλησα εγω η την τιμη που το πουλαει αυτος? Ευχαριστω!

Νίκος Μπλάντζας

Άν και κάπως αργά θα απαντήσω μήπως έχει και κάποιος άλλος αυτή την απορία.Μπορείς να του πείς να έχει κάποιο λογότυπο ή δικό σου στοιχείο στο δέμα.Συνήθως οι εταιρείες απο την Κίνα δέν έχουν κάποια απόδειξη μέσα στο δέμα.Τις περισσότερες φορές έχουν ένα έντυπο παραγγελίας που μπορούν να γράψουν την τιμή που επιθυμείς δηλαδή αυτή που πούλησες.

malenaix

χρειαζεται να δηλωσεις το εισοδημα στην Ελλαδα , υπαρχει καποιο οριο χωρις να δηλωνεται?

Μπλάντζας Νίκος

Θα πρέπει να ρωτήσεις τον λογιστή σου γιατί η κάθε περίπτωση φορολογούμενου είναι διαφορετική και οι αλλαγές σε αυτό τον τομέα είναι σχεδόν καθημερινές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.