Η ΕΕΤΤ δεν εγκρίνει τα νέα πακέτα του ΟΤΕ

, Η ΕΕΤΤ δεν εγκρίνει τα νέα πακέτα του ΟΤΕΗ Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, στη σημερινή της Συνεδρίαση και κατόπιν ενδελεχούς και εξειδικευμένης εξέτασης των πακέτων που ανακοίνωσε η ΟΤΕ Α.Ε. στις 5 Σεπτεμβρίου 2007, δεν ενέκρινε τα νέα προγράμματα σταθερής τηλεφωνίας με τα συγκεκριμένα τιμολόγια που υπέβαλε η ΟΤΕ Α.Ε. Όσον αφορά δε, στα νέα προγράμματα για κλήσεις από σταθερό προς κινητό, ο έλεγχος της ΕΕΤΤ είναι υπό εξέλιξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Απόφαση της ΕΕΤΤ, διαπιστώθηκε ότι τα τιμολόγια των προγραμμάτων σταθερής τηλεφωνίας οδηγούν σε «συμπίεση περιθωρίου» (margin squeeze). Εκ του νόμου, ο ex ante έλεγχος από την ΕΕΤΤ της πιθανότητας συμπίεσης περιθωρίου γίνεται μόνο για την επιχείρηση που κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά.( Συμπίεση περιθωρίου υφίσταται όταν η διαφορά μεταξύ της λιανικής τιμής της υπηρεσίας που παρέχει η επιχείρηση με δεσπόζουσα θέση στην αγορά και του κόστους για να παρασχεθεί αντίστοιχη υπηρεσία από τους εναλλακτικούς παρόχους είναι μηδενική ή /και αρνητική. Στο συγκεκριμένο κόστος, συμπεριλαμβάνεται και το κόστος αγοράς υπηρεσιών σε επίπεδο χονδρικής από την ΟΤΕ Α.Ε.).

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΤΕ Α.Ε. – ως πάροχος με δεσπόζουσα θέση στην αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών- υπόκειται σε έλεγχο από την ΕΕΤΤ ως προς τη συμμόρφωσή της με υποχρεώσεις, όπως ο έλεγχος τιμών και κοστολόγησης. Στο πλαίσιο αυτό, και βάσει της ισχύουσας τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας, η ΟΤΕ Α.Ε. υποχρεούται πρώτα να υποβάλει στην ΕΕΤΤ προς έγκριση τα συγκεκριμένα οικονομικά προγράμματα και να τα ανακοινώσει ή παρουσιάσει στο ευρύ κοινό, μόνο αφού λάβει την έγκριση της ΕΕΤΤ.

Σημειώνεται ότι η ΟΤΕ Α.Ε. κοινοποίησε τα συγκεκριμένα προγράμματα στην ΕΕΤΤ, αφού προέβη σε ανακοίνωση για την εμπορική τους διάθεση. Ως εκ τούτου, η ΕΕΤΤ κάλεσε την ΟΤΕ Α.Ε., με επιστολή της στις 6 Σεπτεμβρίου, να μην προβεί στην εμπορική διάθεση των προϊόντων αυτών και να απέχει από ενημερωτικές ενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν σύγχυση και αβεβαιότητα στο καταναλωτικό κοινό, προτού λάβει την προβλεπόμενη από την κείμενη τηλεπικοινωνιακή νομοθεσία έγκριση της ΕΕΤΤ.

Επίσης, στο πλαίσιο της ελεγκτικής διαδικασίας, η ΕΕΤΤ ζήτησε από την ΟΤΕ Α.Ε., λόγω της εκ μέρους της υποβολής ελλιπών στοιχείων, την αποστολή συμπληρωματικών στοιχείων, τα οποία ήταν απολύτως απαραίτητα για τη διεξαγωγή του ελέγχου των συγκεκριμένων προγραμμάτων. Η ΟΤΕ Α.Ε. ανταποκρίθηκε με την κατάθεση στοιχείων στις 7, 13 και 17 Σεπτεμβρίου 2007. Επισημαίνεται ότι ο έλεγχος που διεξάγει η ΕΕΤΤ είναι λεπτομερής και βασίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένη μεθοδολογία (γνωστή στην ΟΤΕ Α.Ε.) καθώς και σε διεθνείς πρακτικές που εφαρμόζονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.