Δημόσια διαβούλευση της ΕΕΤΤ για την παροχή υπηρεσιών VoIP

Δημόσια Διαβούλευση διεξάγει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία θα διαρκέσει από τις 2 Μαΐου 2007 μέχρι και τις 4 Ιουνίου 2007, και αφορά σε θέματα που άπτονται του Κανονισμού Γενικών Αδειών και ειδικότερα: α) Στην παροχή Υπηρεσιών Φωνής μέσω πρωτοκόλλου IP ή/και Υπηρεσιών Φωνής μέσω Διαδικτύου(VoIP). β) Στην παροχή Υπηρεσιών Πρόσβασης στο Διαδίκτυο καθώς και γ) Σε ειδικότερα θέματα προστασίας καταναλωτών.

Στόχος της συγκεκριμένης διαβούλευσης είναι η καταγραφή των απόψεων και των σχολίων των ενδιαφερόμενων φορέων προκειμένου να καθορισθούν οι όροι που πρέπει να συνοδεύουν την Γενική Άδεια παροχής Υπηρεσιών VoIP και Υπηρεσιών Πρόσβασης στο Διαδίκτυο καθώς επίσης και οι τρόποι προστασίας του καταναλωτή.

Επισημαίνεται ότι με τη χρήση τεχνολογίας VoIP (ή Voice over Internet Protocol) είναι δυνατή η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, δίχως τη χρήση του δικτύου κλασσικής τηλεφωνικής σύνδεσης (PSTN ή ISDN). Το κυριότερο πλεονέκτημα του VoIP είναι το μειωμένο κόστος καθώς οι υπηρεσίες VoIP είναι φθηνότερες από τις παραδοσιακές τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ, Κεντρική Σελίδα: Διαβουλεύσεις.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Black Friday 2022

Black Friday 2022: Τι προσέχω στα courrier όταν παραλαμβάνω αγορές μέσω Internet

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες courrier που παρατηρείται τη Black Friday 2022, δείτε αυτό το βίντεο για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραλαβής των παραγγελιών σας.

Internet EETT featured

Δικαιώματα καταναλωτή για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η ΕΕΤΤ εξέδωσε, σε συνέχεια σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους καταναλωτές.