Η EE πιέζει Facebook, Google και Twitter για να αλλάξουν οι όροι χρήσης

Facebook Google Twitter όροι χρήσης, Η EE πιέζει Facebook, Google και Twitter για να αλλάξουν οι όροι χρήσης

Την πίεση της προς τις Google, Facebook και Twitter αυξάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αλλάξουν οι όροι χρήσης τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχές προστασίας των καταναλωτών είχαν ζητήσει από τις τρεις εταιρείες τον Ιούνιο να βελτιώσουν τους όρους χρήσης τους.

Οι ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εστιάζουν κυρίως στις διαδικασίες που προτείνουν οι τρεις εταιρείες για την αφαίρεση περιεχομένου στους ιστότοπους της, στους όρους που περιορίζουν την ευθύνη τους και στους όρους που τους επιτρέπουν μονομερώς να αφαιρούν περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους χρήστες.

Για παράδειγμα, οι αρχές πιέζουν τις εταιρείες να υπάρχει διαδικασία με την οποία ο χρήστης θα ενημερώνεται πριν αφαιρεθεί το περιεχόμενό του και θα του δίνεται η δυνατότητα να “ασκήσει έφεση”.

Ύστερα από την εξέταση των προτάσεων που κατέθεσαν οι τρεις εταιρείες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις θεώρησε ανεπαρκείς κι ότι δεν συμβαδίζουν με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Facebook πάντως είχε δηλώσει ότι οι όροι χρήσης του συμβαδίζουν με τη νομοθεσία της Ε.Ε. αλλά ίσως χρειαστεί να γίνουν πιο ξεκάθαροι.

Οι τρεις κολοσσοί είχαν προθεσμία να καταθέσουν τις νέες προτάσεις μέχρι τις 20 Ιουλίου. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, οι δύο από τις τρεις εταιρείες υπέβαλαν τις αναθεωρημένες προτάσεις τους και η τρίτη ζήτησε παράταση αλλά δεν κατονόμασε πια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης Αγιάννης

Ξέρουμε “πόσο σεβονται” το πουλημένο ήδη απορρητο μας. Προσωπικα γι αυτο το λογο δεν χρησιμοποιω ουτε facebook, ουτε λογαριασμους microsoft & google, ουτε iphone , smartphone, τραπεζικες καρτες, ηλεκτρονικα εισητηρια και καθε ειδους καρτες, rfid, βιομετρικα κλπ.

Axel

@Γιάννης Αγιάννης
Χρησιμοποιείς όμως κάποιο μέιλ για να γράψεις εδώ, και γενικά χρησιμοποιείς φαντάζομαι και το ίντερνετ. Και δυστυχώς πλέον οποιος χρησιμοποιεί το ίντερνετ έχει δεν έχει Facebook του αποθηκεύουν cookies στον υπολογιστή του και έτσι κανείς δεν γλυτώνει από το πάρτι.

Vendetta

@Γιάννης Αγιάννης και τι κάνεις εδώ μέσα (techblog)? Επίσης, το RFID που το έχεις δει και δεν το χρησιμοποίησες?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.