ΕΕ: Εγκατάσταση 8000 δωρεάν Wi-Fi hot spots έως το 2020

eu 8000 wifi hotspots, ΕΕ: Εγκατάσταση 8000 δωρεάν Wi-Fi hot spots έως το 2020

Η Ευρώπη σχεδιάζει να προσθέσει χιλιάδες δωρεάν Wi-Fi σε hot-spots σε δημόσιους χώρους σε χώρες/μέλη της ΕΕ, μέσα στα επόμενα χρόνια. Τα hotspots θα προστεθούν στο πλαίσιο του σχεδίου “WiFi4EU”, το οποίο συμφωνήθηκε τη Δευτέρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Επιτροπή.

Οι θεσμοί συμφώνησαν να προσθέσουν μεταξύ 6.000 και 8.000 Wi-Fi hot-spots μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, ο οποίος εισήγαγε το σχέδιο WiFi4EU πέρυσι, ο στόχος είναι δωρεάν Wi-Fi σε “κάθε ευρωπαϊκό χωριό και κάθε πόλη … γύρω από τα κύρια κέντρα δημόσιας ζωής”.

Περιοχές στις οποίες θα εγκατασταθούν τα hot-spots θα είναι μεταξύ άλλων, πλατείες, πάρκα και νοσοκομεία. Τα όργανα της ΕΕ θα διαθέσουν 120 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας των hot-spots. Τα χρήματα θα πάνε για τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη δημιουργία και τη λειτουργία τους, αλλά οι τοπικοί δήμοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν το κόστος πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Ενώ οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, το σχέδιο προβλέπει ότι τοπικές αρχές θα υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση για την προσθήκη Wi-Fi σε οποιοδήποτε κοινό δημόσιο χώρο που δεν έχει ήδη.

eu 8000 wifi hotspots, ΕΕ: Εγκατάσταση 8000 δωρεάν Wi-Fi hot spots έως το 2020

Το WiFi4EU αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «Ψηφιακή Ενιαία Αγορά» της ΕΕ, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση και τον εξορθολογισμό της τεχνολογίας και των κανονισμών της σε ολόκληρη την ήπειρο.

Σύμφωνα με τη Eurostat, το 85% των νοικοκυριών της ΕΕ διέθετε ευρυζωνική πρόσβαση στο Ίντερνετ το 2016. Ο αριθμός είναι υψηλός, αλλά δείχνει ότι υπάρχει ακόμα κενό για να καλυφθεί.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Επίσης έως το 2020 θα αυξηθεί το ποσοστό του καρκίνου στο εγκέφαλο!

Expert .C

Εχεις γραψει καποιος paper σε καποιο επιστημονικο περιοδικο για την μελετη σου? Δηλαδη οτι η συχνοτητες των κυματων του Wi-Fi ειναι αμεσα συνδεδεμενες με τον καρκινο στον εγκεφαλο?

Η αν δεν εχεις γραψει εσυ μπορεις να μου βρεις μια τετοια ερευνα ?? Γιατι εγω ειμαι λιγο αδαης και εσυ απο οτι φαινεται εισα expert στο ζητημα..

Saša

Αμα ειχατε ψηφισει Σαμαρα τωρα θα ειχαμε free wifi. Το χε πει αλλωστε ο ανθρωπος οτι ειναι Νο 1 στη προεκλογικη του ατζεντα. Φαγωθηκατε να ψηφισετε Αλεξ.

NikosAr

Τζάμπα wifi σε διάφορους δημους και πλατειεσ έχουμε αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορείς ούτε σελίδα στο ΝΕΤ να ανοίξεις γιατί ;

bezilys

@NikosAr χάχα ναι όντως μας κοροϊδεύουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

WiFi 6E: Πιθανώς θα είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone 15 Pro

Το χάσμα χαρακτηριστικών μεταξύ iPhone και iPhone Pro θα μπορούσε να διευρυνθεί με τα μοντέλα του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Internet EU Twitter

Twitter: Η Γερμανία ζητά να τεθεί υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση

Ο Γερμανός αξιωματούχος, Σβεν Γκίγκολντ πρότεινε να ενταχθεί το Twitter στις υπό επιτήρηση εταιρίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι η ηγεσία του Elon Musk έχει φέρει αστάθεια στην πλατφόρμα.

Business wifi

Αλγόριθμος χρησιμοποιεί αλλαγές σήματος WiFi για να εντοπίσει προβλήματα αναπνοής

Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) ανέπτυξαν έναν τρόπο παρακολούθησης της αναπνοής με βάση ανεπαίσθητες αλλαγές στα σήματα WiFi.