Facebook, Εξαγόρασε την Oculus VR για δύο δισεκατομμύρια δολάρια!

Τρίτη, 25η Μαρτίου και ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, μόλις ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του προφίλ, πως το Facebook εξαγοράζει την Oculus VR, κατασκευαστές του headset εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift, για δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία αποτελείται από 400$ εκατομμύρια σε μετρητά και 23,1 εκατομμύρια μετοχές του Facebook.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του “Zuck” το Facebook κινείται σε πολλούς χώρους, ένας εξ αυτών και το mobile, αλλά τώρα με την ομάδα του Oculus Rift θα εξερευνήσουν τον χώρο του VR(εικονική πραγματικότητα) αλλά και του gaming. Όμως δεν θα σταματήσουν εκεί, το gaming είναι μόνο η αρχή, καθώς μετά από αυτό, τo Oculus θα γίνει πλατφόρμα για “πολλές διαφορετικές εμπειρίες” όπως η παρακολούθηση μαθημάτων ή η επίσκεψη σε γιατρό, και όλα αυτά από απόσταση.

Αυτή η αγορά ήρθε από το πουθενά, και ενώ το Facebook είχε ανακοινώσει πως δεν θα κάνει κινήσεις μεγάλου οικονομικού μεγέθους μετά την εξαγορά του Whatsapp. Περιμέναμε μεγάλα πράγματα από την Oculus VR, και τώρα με έναν κολοσσό όπως το Facebook να στηρίζει τις ενέργειές τους, θα παρακολουθούμε με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις μελλοντικές τους κινήσεις.

Facebook, Facebook, Εξαγόρασε την Oculus VR για δύο δισεκατομμύρια δολάρια!

Πηγή (1), (2)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
techblogfan

Όχι ρε φίλε! κρίμας την εταιρία, συγνώμη που θα το πώ αλλά μάλλον την “μαγάρισε” και την κατάστρεψε την εταιρία το facebook που είναι γνωστό για τις καταγραφές και παρακολουθήσεις που κάνει σε όλους μας, καθώς και πολλά βρώμικα κολπάκια, που είναι γνωστά σε όλους μας! Απόδειξη; Μπράβο στο techblog που πολύ σωστά το άρθρο γράφει “τo Oculus θα γίνει πλατφόρμα για «πολλές διαφορετικές εμπειρίες» όπως η παρακολούθηση (!) μαθημάτων ή η επίσκεψη σε γιατρό, και όλα αυτά από απόσταση.”
Η “παρακολούθηση” μάλλον εν τέλει, όλων μας, σε όλα, μην χάσουν! γι’ αυτό είχαν τρελαθεί αυτοί, να αγοράσουν την εταιρία; ο νοών νοείτω!

Panos7GR

Λεφτά για πέταμα θεωρώ από το Facebook. Σε τι να χρησιμεύσει μία μηχανή εικονικής πραγματικότητας στο Facebook; Για πιο ζωντανές συζητήσεις μέσω βιντεοκλήσεων; Μέχρι εκεί μπορώ να φανταστώ… Καλύτερα να το εξαγόραζε μια μεγάλη εταιρία πληροφορικής μήπως δούμε όντως μια “πλατφόρμα για «πολλές διαφορετικές εμπειρίες»”. Παρεμπιπτόντως τα ίδια ακούγαμε και από την Microsoft για το Kinect της και ακόμα να δω να υλοποιούνται σε μεγάλο βαθμό project τύπου: 1) https://techblog.gr/gadgets/kinect-robotic-lounge-chair-3885/ ή 2) https://techblog.gr/gadgets/kinect-robotic-lounge-chair-3885/ που θεωρώ πανέξυπνη και πολύ βολική εκμετάλλευσης της τεχνολογίας Kinect.

Όπως και να έχει μετά την ανακοίνωση της Sony πως θα μπει δυναμικά στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας με το Project Morpheus, πίστευα πως η Oculus με το Rift την είχε άνετα. Τώρα αλλάζουν τα δεδομένα και στο gaming τομέα τουλάχιστον της εικονικής πραγματικότητας η Sony θα παίξει μπαλίτσα μόνη της. Κακό αυτό… :-/ (Αν και γενικά πιστεύω πως θα αργήσουμε αρκετά μέχρι να δούμε αυτά τα μαραφετια από κοντά εμείς οι απλοί καταναλωτές)

Γιώργος Λαφιατής

Σε λιγο το Facebook θα αγορασει ολο το κοσμο με αυτο το ρυθμο……….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.