Facebook: Έγινε 12 χρονών και το γιορτάζει

Κι όμως πέρασαν 12 χρόνια από τότε που ο φοιτητής του Harvard, Mark Zuckerberg και οι συμφοιτητές του Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz και Chris Hughes λάνσαραν το Facebook και το ημερολόγιο έγραφε 4 Φεβρουαρίου του 2004.

Τότε ήταν αποκλειστικά για φοιτητές και σήμερα όχι απλά είναι το δημοφιλέστερο social media του πλανήτη, αλλά έχει καταφέρει να έχει πάνω από 1.5 δισεκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες και συνεχίζει να ανεβάζει τα ποσοστά του. Εκατομμύρια χρήστες σε καθημερινή βάση το χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν, να ανεβάσουν φωτογραφίες και video των δραστηριοτήτων τους.

Για να γιορτάσει τα 12α γενέθλιά του το Facebook ξεκίνησε να εμφανίζει στα προφίλ των χρηστών τα “Friends Day” videos, τα οποία δεν διαφέρουν κατά πολύ από το “year in review”. Αντί να προβάλλουν τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς, κάνουν μια ανασκόπηση στις καλύτερες στιγμές σου με τους φίλους σου. Στόχος του Facebook είναι να τονίσει την έννοια της “φιλίας” πάνω στην οποία έχει στηριχθεί ολόκληρη η ύπαρξή του και της σύνδεσης μεταξύ των ανθρώπων.

Το video εμφανίζεται στην κορυφή του timeline των προφίλ και μπορείτε να το δημοσιεύσετε να το δουν και οι φίλοι σας.

Δημοσιεύτηκε από Facebook στις Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

facebook 12 years, Facebook: Έγινε 12 χρονών και το γιορτάζει

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimz

Περισσότερο θα βόλευε αν έφτιαχναν αυτό το clusterf*** που αποκαλούν επίσημη εφαρμογή τους στο Android.

TJL

Στα τελη του 2008 αρχισα να συνειδητοποιω ποσο ευαλωτα ειναι τα προσωπικα μου στοιχεια που περιλαμβανονται στο fb κι εκλεισα το λογαριασμο μου. Σημερα, 7+ χρονια μετα, μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι δεν μου εχει λειψει καθολου..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facbook Meta

Horizon Worlds: Η VR πλατφόρμα της Meta έφτασε τους 300.000 χρήστες

Το Facebook, με τη μετονομασία του σε Meta, έχει ποντάρει πολλά στο metaverse και την εικονική πραγματικότητα

Business App Store Facbook featured

Οι καταναλωτές ξόδεψαν 133 δισ. δολάρια σε εφαρμογές για κινητά το 2021

Καθώς το έτος πλησιάζει στο τέλος, τείνουμε να ανατρέχουμε στις μεγαλύτερες ιστορίες και εξελίξεις των τελευταίων 12 μηνών.

Internet Facbook Social Media

Ο CEO της Salesforce παρομοιάζει τον εθισμό στα social media με το τσιγάρο

Ακόμη ένα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στον χώρο της τεχνολογίας αναφέρεται στον εθισμό των social media, λέγοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να ρυθμιστούν νομοθετικά.

Software Facbook Messenger

Messenger Kids: Η νέα έκδοση για μικρά παιδιά

Σε αντίθεση με προηγούμενες γενιές, τα παιδιά σήμερα είναι πλήρως ικανά να χρησιμοποιήσουν διάφορα gadgets, έχοντας πρόσβαση σε smartphones, tablets, διαδίκτυο, social media κλπ., αλλά το μεγάλο ζήτημα είναι η ασφάλεια.