Χάκερς παραβίασαν to Facebook με θύματα 50 εκατομμύρια χρήστες

Χάκερς παραβίασαν Facebook 50 εκατομμύρια θύματα, Χάκερς παραβίασαν to Facebook με θύματα 50 εκατομμύρια χρήστες

Σαν βόμβα έσκασε πριν λίγες ώρες από το Facebook η είδηση πως δέχτηκε επίθεση από χάκερς με σχεδόν 50 εκατομμύρια χρήστες να μένουν εκτεθειμένοι από ένα σφάλμα ασφαλείας και τα προσωπικά τους δεδομένα διαθέσιμα σε λάθος χέρια.

Η εταιρεία ανακάλυψε το σφάλμα την περασμένη Τρίτη όπου κάλεσε αμέσως την αστυνομία και σήμερα ξεκίνησαν οι περαιτέρω έρευνες. Το λάθος φαίνεται να συνδέεται με το εργαλείο «Προβολή Ως» με το οποίο οι χρήστες μπορούν να δουν το προφίλ τους όπως θα εμφανιζόταν σε κάποιον τρίτο. Οι hackers βρήκαν πολλά σφάλματα σε αυτό με αποτέλεσμα να μπορέσουν να παραβιάσουν τα Access tokens που ισοδυναμούν με digital keys που επιτρέπουν στους χρήστες να παραμείνουν συνδεδεμένοι στο Facebook ώστε να μην χρειαστεί να πληκτρολογήσουν ξανά το password τους.

Το ελάττωμα έχει διορθωθεί, έγραψε ο επικεφαλής ασφαλείας της επιχείρησης, Guy Rosen, προσθέτοντας ότι όλοι οι λογαριασμοί που είχαν επηρεαστεί έχουν επαναφερθεί, καθώς και άλλα 40 εκατομμύρια “ως προληπτικό βήμα”.

Υπενθυμίζεται πως η παραβίαση ήρθε σε μία εποχή που η εταιρεία αγωνίζεται να πείσει τους νομοθέτες στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, ότι είναι σε θέση να προστατέψει τα δεδομένα των χρηστών.

Πηγή:1,2

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

χαιρομαι ιδιαίτερα.

γινεται της μουρλης με τον Julian Assange να λεει οτι μας θεωρει τη τελευταια γενια ελευθερων πολιτων και μου ναι ολα τα χαζοχαρουμενα απο 14 εως 70 να μου κανουν ολα τις γκομενες και τους γκομενους και χαχαχουχα δεν εχω να κρυψω κατι μωρε γω…

μνημονια και @@@ μεχρι να δύσει ο ηλιος!

Gene

Τα στοιχεία των 50.000.000 χρηστών τα κράτησαν οι χακερ, ναι ή όχι;

xlimitzouras

…..διέγραψα το facebook και βρήκα την υγειά μου……βλέπω τους φίλους μου σε κοινωνικές συγκεντρώσεις,ξενυχτάω στα μπάρ, ζω μια κανονική ζωή,όχι εμπρός σε μία οθόνη…..έγινα άνθρωπος ξανά……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.