Facebook: Έφτασε 2 δισ. χρήστες αλλά ο Zuckerberg θέλει κι άλλους

facebook 2b users, Facebook: Έφτασε 2 δισ. χρήστες αλλά ο Zuckerberg θέλει κι άλλους

Ποιος να φανταζόταν πριν από 13 χρόνια όταν δημιουργήθηκε το Facebook ότι ο αριθμός χρηστών θα ξεπερνούσε το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Μέσα από post του ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής και CEO και του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου, ανακοίνωσε πως έφτασε τα 2 δισ. ενεργούς χρήστες.

“As of this morning, the Facebook community is now officially two billion people”, έγραψε ο Zuckerberg, ο οποίος δημιούργησε το Facebook όταν ήταν φοιτητής στο Harvard.

Ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών περιλαμβάνει όσους συνδέθηκαν στο Facebook τις τελευταίες 30 μέρες από mobile συσκευή ή υπολογιστή. Το Facebook κατάφερε να διπλασιάσει τους χρήστες του σε λιγότερο από 5 χρόνια, καθώς τον Οκτώβριο του 2012 είχε ανακοινώσει πως έφτασε το 1 δισ.

Το Facebook έχει περισσότερους μηνιαίους χρήστες από τον πληθυσμό των έξι από τις επτά ηπείρους, εκτός της Ασίας και ξεπερνά κάθε χώρα στη Γη.

facebook 2b users, Facebook: Έφτασε 2 δισ. χρήστες αλλά ο Zuckerberg θέλει κι άλλους

Κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά που έδωσε ο Mark είναι ότι πάνω από 175 εκατ. άνθρωποι πατάνε το “Love reaction” κάθε μέρα, 800 εκατομμύρια το Like και πάνω από 1 δισ. χρησιμοποιούν τα Groups κάθε μήνα.

Οι αριθμοί είναι τεράστιοι και ξεπερνούν τα υπόλοιπα social media (το πρώτο τρίμηνο του 2017 το Twitter είχε 328 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες και το Snapchat 166 εκατ.), αλλά ο Zuckerberg δεν είναι ακόμη απόλυτα ικανοποιημένος. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έκανε μεγάλο ζήτημα για τα 2 δισ. χρηστών καθώς ακόμη δεν έχει καταφέρει να διασυνδέσει τους πάντες, “αυτό που μας νοιάζει, είναι να καταφέρουμε να συνδέσουμε τον καθένα”, δήλωσε.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
antisoc

1. Ας πει κάποιος σε αυτόν τον κατα τύχη δισεκατομυριουχο “κλεφτακο” ιδεων ότι τα μισά από αυτά είναι διπλοι λογαριασμοί, παρατημένοι ή ατόμων που έχουν πεθάνει.

2. Σε όσους είναι ακόμα μέλη σε ένα σαιτ που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του λέει ΔΗΜΟΣΙΑ “ΚΟΡΟΪΔΑ” τα μέλη που γράφονται και δίνουν “φάτσα-φορα” τα προσωπικά τους στοιχεία ότι είναι ο ορισμός του πρόβατου ….

3. Σε ενα σαιτ “χουντα” που κάθε λινκ που σε οδηγεί σε προειδοποιήσεις ότι “προσοχή αφηνεις τον ασφαλή χωρο μας” τη στιγμή που αυτός παρακολουθεί επαληθευμένα και την κίνηση του κέρσορά σου δεν χωράει δικαιολογία δεν μπορώ αλλιώς να ενημερωθω και να επικοινωνήσω με τους φίλους μου.

4. Κανένας δεν θέλει φίλους σε κοινωνικά δίκτυα…. τέλος με αυτό το παραμυθάκι….. ΟΠΑΔΟΥΣ ψάχνουν όλους για να ζήσουν έστω και λίγο την ψευτο-δημοσιοτητα που το σταρ συστεμ προετοίμαζε το έδαφος εδώ και χρόνια.

5. Καμια τεχνολογική πρόοδος δεν επιτάσει να είσαι φακελωμένος και να ανεβάζεις την προσωπική σου ζωή σε ένα απλό σαιτ. Ικανοποιηση της ματαιοδοξίας των ατόμων με σοσιαλμιντιακή αναπηρία είναι που υποτιμά την εξέλιξη σου σαν είδος….

Αλέξανδρος

Βέβαια είναι τιμή σου κύριε Ζούκεμπε. Έχεις 2 δις άτομα υπό την επίβλεψη σου. Όπως πολύ σωστά τονίζει και ο antisoc στο δικό του σχόλιο, βλέπεις μέχρι και τον κέρσορα του ποντικιού που πάει. Έχεις αγοράσει What’s app, Instagram και προβλέπω σε λίγα χρόνια να μην είναι εφικτό να σβηστεί προφίλ από την σελίδα σου και πολύ πιθανό επίσης να αναγκάσεις με τον έναν η τον άλλον τρόπο να μπουν στον χορό και όσοι δεν έχουν γιατί αυτούς τους παρακολουθείς λιγότερο (λόγω του like button που υπάρχει σε όλες τις ιστοσελίδες εκεί έξω) Και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν θα αντιδράσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Gear Apple Mark Zuckerberg Meta

Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.