Facebook: Κατασκευάζει το δορυφόρο Athena για Internet σε δυσπρόσιτες περιοχές

facebook κατασκευή δορυφόρος athena internet παντού, Facebook: Κατασκευάζει το δορυφόρο Athena για Internet σε δυσπρόσιτες περιοχές

Το WIRED αποκάλυψε συνομιλίες μέσω email που επιβεβαιώνουν πως το Facebook κατασκευάζει το δορυφόρο Athena με σκοπό την παροχή ευρυζωνικού Internet σε δυσπρόσιτες και απρόσιτες περιοχές.

Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν λόγω του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας στις Η.Π.Α, περιλαμβάνουν συνομιλίες μέσω email μεταξύ FCC και Facebook μεταξύ 2016 και 2018, με τα μηνύματα του 2018 από την πλευρά του Facebook να αναφέρονται σε “εφαρμογή δορυφορικής εφαρμογής για το δορυφόρο Athena”. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η υπηρεσία FCC (US Federal Communications Commission) ασχολείται με ρυθμιστικές αρμοδιότητες για τις συχνότητες τηλεοπτικών σταθμών, εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και Internet στις Η.Π.Α.

Στις αρχές του 2018, αρχεία στην υπηρεσία FCC έκαναν αναφορά στο δορυφόρο Athena και πλέον γνωρίζουμε ότι πίσω από αυτό το project βρίσκεται το Facebook μιας και το ίδιο έκανε τη σχετική επιβεβαίωση στο WIRED, χωρίς να αποκαλύψει κάποια άλλη λεπτομέρεια σχετικά με αυτό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook κάνει μια τέτοια προσπάθεια μιας και το 2016 υπήρχαν πληροφορίες για παροχή Internet μέσω δορυφόρου για περιοχές της Αφρικής, με την έκρηξη του SpaceX κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής να καταστρέφει τα σχέδια της εταιρείας. Επίσης, το Facebook έχει επενδύσει κατά καιρούς μεγάλα χρηματικά ποσά για να έχουν πρόσβαση στο Internet άνθρωποι που κατοικούν σε περιοχές χωρίς αυτή τη δυνατότητα, ενώ μια προσπάθεια για την παροχή Internet μέσω του drone Acquila, δεν είχε επιτυχία μιας και σταμάτησε η ανάπτυξη του project αυτού.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Φαγητό δεν έχουν να φάνε και να πιουνε καθαρό νερό το ίντερνετ τους μάρανε; Ρε θα χαζεψουμε τελείως πια σε αυτόν το πλανήτη;

Loukoumos

Έτσι είναι ο καπιταλισμός κ μάλιστα στο ανώτατο στάδιο του,το ιμπεριαλιστικό ρε φίλε! Μπορεί μερικά δισεκατομμύρια ανθρώπων να ζουν με κάτω από ένα δολάριο την ημέρα ή να παθαίνουν από ασιτία γιατί μια χούφτα μονοπωλιακών εκμεταλλευτών καρπώνεται πάνω από το μισό του παραγόμενου παγκόσμιου πλούτου,αλλά σου προσφέρει δήθεν …”ευημερία”! Όλα προσανατολισμένα στα κέρδη αυτής της ξετσίπωτης μονοπωλιακής χούφτας που μέχρι κ την ιστορία προσπαθεί να ξαναγράψει για τους αφελείς με κάλπικο κ γκαιμπελίστικο τρόπο!… Εκμεταλλευόμενη το κλείσιμο του κύκλου της μεγάλης προλεταριακής Οκτωβριανής επανάστασης με την προσωρινή ήττα της εργατικής τάξης κ των Λαών απο τα λάθη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης κ την ρεβιζιονιστικη προδοσια προσπαθεί σημερα να επιβάλει το απάνθρωπο εκμεταλλευτικό καθεστώς της παρουσιάζοντας το μαύρο σαν άσπρο κ αντίστροφα σε όσους προσωρινά έχουν χάσει τα ταξικά τους γυαλιά… Κ μην απορεί κανείς γι’ αυτά που συμβαίνουν… Θα γίνονται μέχρι η εργατική τάξη να ξανασυγκροτηθει σαν τάξη για τον εαυτό της κ τα ταξικά συμφέροντα της κ να ξεπηδήσει πάλι μέσα από αυτήν την μαζικη διαδικασία η πολιτική της πρωτοπορεία,το κομμουνιστικό κίνημα,μπολιασμενο με τα συμπεράσματα για τις αιτίες της ήττας κ της παλινόρθωσης του καπιταλισμού σε ένα νέο κύκλο του,που είναι ο ανομολογητος φοβος κ ο αναμενόμενος εφιάλτης τους κ… Συνέχεια »

Darth

@Loukoumos εργατικη ταξι πλεον δεν υπαρχει υπαρχουν προβατα και μερικοι λικοι και αυτο δεν αλλαζει πλεον (το γιατι καταλβαινεις)

Theo

Δεν θα είναι για κατασκοπία δεν θα είναι για κατασκοπία δεν θα είναι για κατασκοπία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.