Facebook, Microsoft, Twitter και YouTube κατά της τρομοκρατίας

Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube forum, Facebook, Microsoft, Twitter και YouTube κατά της τρομοκρατίας

Facebook, Microsoft, Twitter και YouTube συνεργάζονται με στόχο την καταπολέμηση των τρομοκρατών στο διαδίκτυο. Το “Global Internet Forum to Counter Terrorism” βασίζεται σε διάφορες υπάρχουσες πρωτοβουλίες, που αποσκοπούν στην απομάκρυνση υλικού προσέλκυσης τρομοκρατικών πράξεων από το διαδίκτυο και στην προώθηση υλικού για την προσέλκυση νέων τρομοκρατών.

Το Φόρουμ έχει στόχο να διευκολύνει τα μέλη του να συνεργάζονται μεταξύ τους, καθώς και με κυβερνήσεις, μικρότερες εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το πεδίο δράσης του Φόρουμ θα έχει την δυνατότητα να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά οι βασικοί του στόχοι είναι η βελτίωση της τεχνολογίας για την ανίχνευση τρομοκρατικού υλικού, η δημιουργία βέλτιστων πρακτικών αντιμετώπισης του “εξτρεμισμού και του ηλεκτρονικού μίσους” και η ανταλλαγή πληροφοριών. Επίσης θα υπάρξει συνεργασία με την αντιτρομοκρατική επιτροπή του ΟΗΕ για τη διοργάνωση διάφορων workshops.

Αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες συμβαίνουν εν μέρει λόγω των πιέσεων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες πιέζουν τις εταιρείες να περιορίσουν τη ρητορική μίσους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.