Το Facebook βάζει χέρι στα εμπορικά profiles

Το Facebook απο σήμερα άρχισε να βαζει χέρι σε όλα τα εμπορικά και έμεσα/ άμμεσα διαφημιστικά profile προκειμένου να προωθήσει τα PAGES. Οταν ανακαλύψει οτι κάποια profile λειτουργούν για διαφημιστικούς σκοπούς τα ακυρώνει χωρίς καμία προεϊδοποίηση η έστω καποιο χρόνο να μεταφερθούν, αλλάξουν, να ενημερώσουν κτλ. (και απλώς χάνεις τις επαφές σου). Ακυρώνει και απλά προφιλ ανθρώπων(!) αν κρίνει (πώς το κρίνει αναρωτιέμαι) οτι προωθούν έναν professional individual.

, Το Facebook βάζει χέρι στα εμπορικά profilesΠραγματικά αυτό το site κανει τα πάντα για να ειναι αντιπαθές, αλλα εμείς εκεί..

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manogr

Γιατί το θεωρείς αυτό κακό? Εκτός του ότι είναι απόλυτα ξεκάθαροι οι όροι χρήσης (αδιάφορο για μένα) το θεωρώ ιδιαίτερα θετικό τα profile να είναι ανθρώπων… γιατί να έχω φίλο ένα εστιατόριο και όχι τον ιδιοκτήτη του? Αν θέλω να δείξω την προτίμηση μου σε κάποια εταιρία θα γίνω μέλος στην Σελίδα της ή στο group της… το να έχει όμως profile ανθρώπου δεν το καταλαβαίνω!
Πιστεύω ότι η προσήλωση του FB, και κάθε social network, στο να προσπαθεί να έχει όσο το δυνατόν πιο αληθινά προφιλ μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Makis

Καιρός ήταν να γίνει και αυτό.
Έμπαινε ο κάθε ένας μέσα και μας σπάμαρε με invites και friend requests.
Αν και δεν είναι κάτι νέο! Το ίδιο e-mail από το 2006: https://sla-divisions.typepad.com/itbloggingsection/2006/09/librarys_facebo.html

Apostolis Aivalis

ειναι ακριβώς όπως τα λέτε και ειναι και δικαιο βάσει terms. ειναι μια δωρεάν υπηρεσία, ορίζει τους όρους της. take it or leave it. food for thought όταν πραγματικά δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε 🙂 : γιατί δεν εφαρμόζεται αμέσως αυτό αφου παραβιάζει τους όρους (όταν δηλαδή φτιαχνεις αρχικά το profil σου) είτε με έλεγχο αυτόματο είτε με έγκριση manual και σε αφήνουν να φτάσεις πρώτα 5.000 μέλη και ενός έτους χρήση για να σε κλεισουν; ποιόν ωφελεί άραγε η ελέυθερη για ένα διάστημα χρήση και καταναλωτική/δημογραφική συμπεριφορά πριν το κλείσιμο; εμάς ή μήπως μόνο το facebook την cia και εταιρίες ερευνών; τι ειναι διαφημιστικό και τι εμπορικό; το profile μου που ειναι σοβαρό δεν έχει kiss me hug me kick me και έχει μονο το portfolio μου ακομη και αν ποτε δεν στελνω διαφημιστικά μηνύματα μήπως ειναι εμπορικό και προωθεί έναν professional αφου δεν είμαι χαζογκόμενα με 1000 αρκουδάκια και 1000 χαζογκόμενους με μποξεράκια στο profil μου; οταν στελνω σε φιλους μου invitation για group προϊόντος η υπηρεσίας γινεται disable το group που είναι εμπορικό η εγώ που το προωθώ; όταν στέλνω δωρεάν invitation για εμπορικες η διαφημιστικές εφαρμογές (apps) τρίτων απ τις οποίες το facebook βγάζει λεφτά… Συνέχεια »

Apostolis Aivalis

α ξέχασα!

τι περιμένετε απο το Mark Z. τον 22χρονο αλλαζόνα, εγωκεντρικό, εριστικό ιδιοκτήτη του facebook που ειναι ακόμη geek και τα αλλα παιδάκια δεν το έκαναν παρέα στο σχολειο; όσοι τον έχουν συναντήσει η γνωρίσει απο κοντά σε κανα συνέδριο ξέρουν καλα τι εννοώ και φαντάζονται τι θα ακολουθήσει (όσες στρατιές ειδικών και αν πληρώνει να εργάζονται για αυτον, ο δρόμος ειναι πολύ συγκεκριμένος) 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.