FBI και Europol ξηλώνουν πάνω από 400 σελίδες στο Darknet

Μόλις ένα χρόνο μετά το κλείσιμο του αρχικού Silk Road, ένα site το οποίο διακινούσε ναρκωτικά και όπλα ανώνυμα στο internet, το FBI έκλεισε και το Silk Road 2.0 και συνέλαβε τον ιδρυτή του Blake Benthall στο San Frasinsco. Ο Benthall αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν την διακίνηση ναρκωτικών, computer hacking, πώληση πλαστών ταυτοτήτων και ξέπλυμα χρημάτων.

Αλλά από ότι φαίνεται αυτό ήταν η κορυφή του παγόβουνου καθώς το FBI και η Europol συνεργάστηκαν κατά πολλών όμοιων αγορών στο Darknet.

Η επιχείρηση με κωδική ονομασία “Operation Onymous” είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη 17 ατόμων, την αφαίρεση 410 κρυμμένων υπηρεσιών που πρόσφεραν παράνομα όπλα και ναρκωτικά, την κατάσχεση ενός εκατομμυρίου Bitcoins και 250.000 δολάρια σε μετρητά και ναρκωτικά.

Ο Troels Oerting του Ευρωπαικού Κέντρου για το κυβερνοέγκλημα, ανέφερε ότι δεν είχαν ακόμη χρόνο για να φτιάξουν μια λίστα με τα αποτελέσματα της επιχείρησης, αλλά κατάφεραν να πλήξουν, ανάμεσα σε άλλα το Cloud 9, Hydra, Pandora και το Cannabis Road.

Όπως και τα 2 Silk Road, αυτά τα sites χρησιμοποιούσαν το Tor για να παραμένουν ανώνυμα, αλλά με κάποιο τρόπο ήταν ακόμη εκτεθειμένα. Λεπτομέρειες για το πως αποκάλυψαν τα site αυτά δεν δόθηκαν, αλλά σύμφωνα με τον Ulf Bergstrom του Eurojust “Δεν είσαι ανώνυμος πλέον όταν χρησιμοποιείς το Tor”.

Το Tor δημιουργήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για να προστατέψει την ανωνυμία των εθνικών επικοινωνιών ασφαλείας, αλλά χρησιμοποιείται από ακτιβιστές, εγκληματίες και άλλους που θέλουν να αποφύγουν την παρακολούθηση και να παραμείνουν ανώνυμοι.

Ένα thread στο Reddit, που χαρτογραφεί τα site που έριξε το FBI από το Darknet, αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να ταυτοποιήσει το Blake Benthall. Σύμφωνα λοιπόν με το μηνυτήριο PDF εντόπισαν και δημιούργησαν ένα image του server που έκανε host το site. Ενώ αυτό είχε συμβεί, έφτασε στον host ένα email για support request το οποίο ζητούσε να μην κάνουν restart τον server. Αυτό ήταν το κρίσιμο σημείο καθώς το FBI απέκτησε τα logs από το Gmail τα οποία συνέδεσαν τον Benthall με την IP η οποία άνηκε στο ξενοδοχείο το οποίο διέμενε.

fbi-inline-570

Πηγή: 1,2,3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Spotify

Πώς θα ακούσεις Spotify στην καλύτερη δυνατή ποιότητα

Έρχεται το Spotify HiFi, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να ακούσεις από τώρα σε καλή ποιότητα τη μουσική σου.

Internet Instagram

Instagram Live: Νέα δυνατότητα στα Lives με περισσότερους από 2 ομιλητές

Το Instagram παρουσιάζει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν κοινές ζωντανές ροές με τρία άλλα άτομα, επιτρέποντάς την ομαδική συνομιλία μέσω live βίντεο.

Internet Hackers

Hackers δημοσίευσαν τα σχέδια καναδικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους

Τα έκλεψαν μαζί με άλλα έγγραφα από την κατασκευάστρια εταιρεία Bombardier και τα δημοσίευσαν στο Dark Web.

Internet Social Media

Το φαινόμενο Gamestop ενισχύθηκε από τα social media bots

H εταιρεία κυβερνοασφαλείας PiiQ Media σημειώνει ότι τα social media bots ήταν εκείνα που ενίσχυσαν τον ντόρο γύρω από το Gamestop.