NASA: Άνθισε το πρώτο λουλούδι στο διάστημα

Για πρώτη φορά άνθισε λουλούδι σε μηδενική βαρύτητα. Την ιστορική ανακοίνωση έκανε ο Αμερικανός αστροναύτης Scott Kelly, που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Ο ίδιος ανέβασε μια φωτογραφία στο Twitter από την πορτοκαλί βρώσιμη ζίννια με τα 13 πέταλα.

“First ever flower grown in space makes its debut! #SpaceFlower #zinnia #YearInSpace”, έγραψε στο πρώτο tweet του και συνέχισε λέγοντας ότι τελικά υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής στο διάστημα. Ο Kelly ανέβασε φωτογραφία του λουλουδιού που αντικρίζει για πρώτη φορά τον ήλιο.

Οι σπόροι του λουλουδιού είχαν φυτευτεί τέλη Νοεμβρίου, στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης μελέτης που κάνει η NASA προκειμένου να δει τις επιπτώσεις που έχει η μικροβαρύτητα στη ζωή των φυτών.

Η NASA έχει δημιουργήσει ένα σύστημα, το Veggie, φυτεύοντας τα ζίννια θέλησε να δει πως θα ανταποκριθούν τα λουλούδια μέσα στο σύστημα αυτό. Αυτό που ελπίζουν είναι να μπορέσουν να καταφέρουν να καλλιεργήσουν κι άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα ντομάτες έτσι ώστε οι αστροναύτες να τρώνε από τον «διαστημικό τους κήπο» τα φρέσκα λαχανικά. Η καλλιέργεια του φυτού έγινε με τη βοήθεια LED φώτων μαζί με νερό και άλλα θρεπτικά στοιχεία.

Απώτερος σκοπός της καλλιέργειας φυτών και λαχανικών στο διάστημα, είναι στο μέλλον να δημιουργήσουμε θερμοκήπια σε τροχιά. Επίσης, οι αστροναύτες στο Βαθύ Διάστημα θα έχουν τη δική τους παραγωγή τροφίμων, χωρίς να εξαρτώνται από τη Γη. Μην ξεχνάμε ότι στα μελλοντικά σχέδια είναι οι επανδρωμένες αποστολές στον Άρη, οπότε φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι να έχει λυθεί το πρόβλημα της τροφής.

nasa flower bloomed, NASA: Άνθισε το πρώτο λουλούδι στο διάστημα

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Τρομερό! Φαντάζομαι συναίσθημα να είσαι εκεί πάνω να το ζεις!

panos bouaci

εγω προσωπικα πιστευω οτι αυτο τοχουν κανει τουλαχιστον 30 χρονια πριν….απλως τώρα το ειπαν και σε μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.