Αυστηρότεροι νόμοι για τη ρητορική μίσους στη Γερμανία

Γερμανία ρητορική μίσους, Αυστηρότεροι νόμοι για τη ρητορική μίσους στη Γερμανία

Αυστηρότερη έγινε η νομοθεσία για τη ρητορική μίσους στη Γερμανία, με τη χώρα να προβλέπει πρόστιμο μέχρι και 5 εκατ. ευρώ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν δεν συμμορφώνονται.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έχουν 24 ώρες αφού λάβουν αναφορά για κάποια ανάρτηση που περιέχει ρητορική μίσους προκειμένου να αντιδράσουν. Αν δεν σβήσουν την ανάρτηση, θα λαμβάνουν πρόστιμο που μπορεί να ανέρχεται σε μέχρι και 5 εκατ. ευρώ.

Η νέα νομοθεσία πέρασε τον Ιούνιο και απαιτεί από τις εταιρείες να διατηρούν μια αποτελεσματική και διαφανή διαδικασία για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους παραπόνων. Τα κοινωνικά μέσα έχουν 24 ώρες να μπλοκάρουν ή να απομακρύνουν εμφανώς παράνομο περιεχόμενο, αλλά σε πιο περίπλοκες περιπτώσεις, ο χρόνος μπορεί να παραταθεί και σε μια εβδομάδα.

Το Facebook τον Ιούνιο δήλωσε ότι διαγράφει 66.000 αναρτήσεις την εβδομάδα αλλά δήλωσε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση, δεδομένου του μεγέθους των δεδομένων. Πρόσφατα το Twitter ανανέωσε την πολιτική του, μπλοκάροντας χρήστες που προωθούν τη βία και το μίσος στα ονόματα και στην περιγραφή τους. Επιπλέον, όποιος αναρτά και προωθεί ρητορική μίσους, σύμβολα ή εικόνες κινδυνεύει με διαγραφή του λογαριασμού τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
theo

Μόνο που ως συνήθως, θα είναι μονόπλευρη και θα αφορά όσους δεν συμβαδίζουν με την ‘πολιτική ορθότητα’ της εποχής και τις ‘ιερές αγελάδες’ της νεοταξικής χούντας.

30fill

@theo
Για την εφαρμογή νόμων “hate speech” δεν εξετάζεται ο ο αποδέκτης του μηνύματος, άρα δεν μπορεί να είναι “μονόπλευρος” ή να εξυπηρετεί την “πολιτική ορθότητα”.
Ένας θεός ξέρει τι ιδεολογικός αχταρμάς κρύβεται πίσω από τη φράση “νεοταξική χούντα”.

NtinosMD

Δηλαδη εγω θα τρωω μυνησεις και προστιμο εαν γραφω στο fb οτι μισω τα σκυλια και τα λαχανικα ? Θα πεσουν οι φιλοζωοι και οι βιγκαν να μου κανουν report και δικαστηρια ?!?!?!? Δωσε και αλλα εφοδια στους τρελους να λογοκρινουν την καθημερινοτητα μας λοιπον ω ελευθερο παντοδυναμο και δημοκρατικο ιντερνετ !!!!! Τυχαιο που αρχιζει απο τη Γερμανια ?

Tzonaros

Ευρωπαϊκή χουντα. Η αντίθετη αποψη απο την αποψη της Ευρωπαϊκής κουλτουρας ειναι ρητορική μίσους. Επιβολή απόψεων και αποστομωση των αντιθέτων φωνών. Οποιος μπορει να φυγει απο Ευρώπη και να παει σε αλλη ήπειρο να το κανει

theo

@30fill: Θίχτηκες με τον όρο ‘νεοταξική χούντα’; Περαστικά σου, δεν ζήτησα τη γνώμη σου για να εκφέρω την άποψη μου.

Babis Briolas

@Theo

Και εσυ αγαπητέ Theo με ποιό δικαίωμα θεωρείς τον ευατό σου Αγιο?
Με ποιό κριτήριο βαφτίζεις “Νεοταξική Χούντα” κάποιους άλλους ενώ εύ δεν είσαι πχ νεοναζιστάκι?
Τα ίδια έλεγαν και οι οπαδοί του “υπεράνθρωπου” και του αρρψστημένου Αδόλφου (μαζί με μεγάλο μέρος της τότε διαννόησης, δυστυχώς!) 85 χρόνια πριν…..Διαχώριζαν τη θέση τους απο τις διεφθαρμένες ελίτ της εποχής, υποτίθεται.

theo

@30fill: Υ.Γ.: Τους εξυπνακισμούς περί ‘ιδεολογικών αχταρμάδων’ σου τους επιστρέφω. Άδεια για το τι θα πιστεύω, το τι θα γράφω και το τι θα σχολιάζω, δεν χρειάζεται να πάρω από κανέναν του δικού σου επιπέδου και του ΄ιδεολογικού αχταρμά’ που εκπροσωπείς.

Babis Briolas

@Theo
Με προσβάλις χωρίς να με γνωρίζεις…. Τα γραφόμενα σου είναι ήδη μνημείο μίσους. Λυπάμαι πραγματικά.
Δες το σου φταίει στ’αλήθεια, και καλή χρονιά σου εύχομαι αγαπητέ Theo.

giorgosgek

Θα επρεπε να πληρωσει κοσμος και κοσμακης τοτε , ακομα και μεγαλα περιοδικα…απλα το αναφερω

theo

@Babis Briolas: Για ποιο μίσος γράφεις;
α) Εσύ μου επιτέθηκες, χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν σε έκρινα, παρά μόνο όταν παρομοίωσες τη γνώμη μου, με ‘ιδεολογικό αχταρμά’.
β) Δεν θεωρώ τον εαυτό μου Άγιο, δεν ξέρω πώς το επινόησες.
γ) Ο χαρακτηρισμός ‘νεοταξική χούντα’, δεν αναφέρθηκε σε κανέναν αναγνώστη του techblog, παρά μόνο σε μία συγκεκριμένη παγκόσμια κλίκα γνωστών – αγνώστων.
δ) Για το τελευταίο που θα μπορούσες να με κατηγορήσεις, είναι για ‘νεοναζί’. Το διάβασα κι αυτό. Είναι, βέβαια, η εύκολη κατηγορία, η οποία είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια.
ε) Δεν είχα να σκοπό να θίξω κανέναν. Αν σε έθιξα, τότε σου ζητώ συγγνώμη. Έγραψα, απλά, την άποψη μου και δέχτηκα κακοπροαίρετη κριτική.
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Καλή χρονιά να έχεις.

Στράτος

Το ερώτημα που εγείρεται με αυτήν την νομοθεσία είναι κρίσιμο και είναι το εξής: “Τι θα θεωρείται ρητορική μίσους και ποιος θα το αποφασίζει;”.Άν λάβουμε υπόψιν το πόσο εύκολα χαρακτηρίζεται κάποιος στις μέρες μας ως “ρατσιστής” για παράδειγμα, τότε μπορούμε πολύ εύκολα να υποθέσουμε πως ο νόμος αυτός ουσιαστικά θα “φιμώνει” ή θα περιορίζει τις δεξιές ή συντηρητικές φωνές/απόψεις.

Nikos

Και για πείτε μας δηλαδή τι εκπροσωπούν αυτοί οι δήθεν αντίθετοι στην “νέα τάξη πραγμάτων ” και ποια είναι τέλος πάντων αυτή η νέα ταξη κατά την γνώμη τους;Οι Γερμανοί καλά κάνουν και το εφαρμόζουν καθώς έχουν ζήσει την νέα τάξη πραγμάτων στο πρόσφατο μαύρο παρελθόν τους..με το καλό και στην υπόλοιπη Ευρώπη..

One

Όσες φόρες και να διαβάσω το 1984, το Θαυμαστός καινούργιος κόσμος και το Φαρενάιτ 451, ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτά ήταν μυθιστορήματα ή ματιά από το μέλλον.

Και αν αυτά γίνονται στη Γερμανία φανταστείτε τι θα γίνει στην Ελλάδα που είναι προτεκτοράτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.