Gmail: Η Google επισημαίνει τα email από μη κρυπτογραφημένες πηγές

Η παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, δεν είναι απλή υπόθεση για την Google, η οποία ανακοίνωσε ότι κάνει δώρο 2GB αποθηκευτικό χώρο στο Drive σε όσους κάνουν τον σύντομο έλεγχο ασφαλείας, που ζητά η ίδια.

Όμως οι εορτασμοί της δεν αρκούνται εκεί, αλλά θέλει να “διαπομπεύσει” εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση. Από σήμερα όλα τα μηνύματα που στέλνουν ή λαμβάνουν οι χρήστες του Gmail από providers που δεν χρησιμοποιούν TLS κρυπτογράφηση, επισημαίνονται με ένα ξεκλείδωτο λουκέτο.

Όταν κάνεις κλικ στο λουκετάκι, ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου που σε προειδοποιεί, αν το μήνυμά σου έχει εμπιστευτικές πληροφορίες, να τις σβήσεις ή να συμβουλέψεις την επαφή σου να χρησιμοποιήσει διαφορετικό email provider.

Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη προσθήκη, το Gmail επισημαίνει και τις επαφές, η ταυτότητα των οποίων δεν μπορεί να επαληθευτεί. Κάθε email από μη εξουσιοδοτημένες πηγές, θα έχει αντί για φωτογραφία προφίλ, ένα ερωτηματικό. Η Google τονίζει ότι δεν θα είναι όλα αυτά τα μηνύματα οπωσδήποτε επικίνδυνα, αλλά θέλει να μας υπενθυμίζει πόσο πολύ προσεκτικοί πρέπει να είμαστε.

Για παράδειγμα, αν λάβεις ένα email που λέει ότι είναι από την τράπεζά σου, αλλά έχει μη εξουσιοδοτημένο αποστολέα, τότε καλό θα ήταν να διαγραφεί.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης: 9 Φεβρουαρίου

gmail non encrypted providers, Gmail: Η Google επισημαίνει τα email από μη κρυπτογραφημένες πηγές

gmail non encrypted providers, Gmail: Η Google επισημαίνει τα email από μη κρυπτογραφημένες πηγές

gmail non encrypted providers, Gmail: Η Google επισημαίνει τα email από μη κρυπτογραφημένες πηγές
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.