Google Chrome: Σκοτώνει το 30% των επεκτάσεών του

H Google έχει σκοτώσει σχεδόν 200 επεκτάσεις για τον περιηγητή ίντερνετ, Chrome, αφού ανακάλυψε ότι εμφάνιζε παραπλανητικές διαφημίσεις από πιθανόν κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές που το χρησιμοποιούσαν.

Μια μελέτη της Google, που ολοκλήρωσε στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley, ανακάλυψε πως 192 επεκτάσεις του Chrome, σχεδόν το 30% των διαθέσιμων επεκτάσεων, εμφάνιζαν παραπλανητικές διαφημίσεις στον περιηγητή, κάποιες μάλιστα οδηγούσαν στην εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού, μολύνοντας ως και 14 εκατομμύρια χρήστες.

Google Chrome: Σκοτώνει το 30% των επεκτάσεών του, Google Chrome: Σκοτώνει το 30% των επεκτάσεών του

Αυτή η μελέτη δεν περιορίστηκε μόνο στο Chrome, αλλά ανακάλυψε ότι περισσότεροι από το 5% των επισκεπτών της Google μέσα από διάφορους περιηγητές και λειτουργικά συστήματα, σε OS X και Windows, είχαν τουλάχιστον ένα πρόγραμμα να κολλάει παραπλανητικές διαφημίσεις στον περιηγητή, με τους μισούς να έχουν τουλάχιστον δύο και το ένα τρίτο να έχει τουλάχιστον τέσσερεις.

Προτού σημάνει συναγερμός στο διαδίκτυο, να έχετε κατά νου πως μολυσμένοι θεωρούνται οι υπολογιστές εκείνοι που τα pop-up είναι αμέτρητα και οι διαφημίσεις πετάγονται στην οθόνη σας ακόμη και αν τις κλείσετε με το adblocker ή κάποιο άλλο extension της επιλογής σας.

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Απόστολος

Αρκετά υπερεκτιμημένο το chrome με αρκετά προβλήματα τελευταία. Χρησιμοποιώ το Opera πλέον και μπορώ να πω ότι είναι ένας υπέροχος browser.

Panos7GR

Πόσα χρόνια τους πήρε να το πάρουν χαμπαρι;;; Επεκτάσεις τύπου super deals, discounts κτλ υπάρχουν σχεδόν από τότε που θυμάμαι να έχει επεκτάσεις ο Chrome. Εντάξει κάλιο αργά παρά ποτέ που λένε! Σειρά έχει και ο Firefox…

Giogos Ts

Ρε παιδιά εμένα μου έχει εγκατασταθεί ένα πρόσθετο(?) που λέγεται mystart by incredibar και δεν φεύγει με τίποτα! Το κάνω απεγκατάσταση και διαγραφή από αρχική σελίδα αλλά όταν κάνω restart πάλι εμφανίζεται. Συμβαίνει σε πολλούς έχω δει από ένα γρήγορο search αλλά δεν ξέρω πως να το σταματήσω. Έλεος πια με αυτές τις άχρηστες προσθήκες-διαφημίσεις!

ioankav

Δεν κατεβάζουμε addons αν δεν είμαστε πρώτα σίγουροι για το δημιουργό τους, αλλά και να έχει υψηλή βαθμολογία από άλλους χρήστες…

theomak

@Giogos: Μάλλον το έκανες εγκατάσταση-πακέτο, με κάποια εφαρμογή που κατέβασες. Ψάξε στα εγκατεστημένα προγράμματα -κάπου εκεί θα κρύβεται- και κάνε αφαίρεση με κάποιον καλό uninnstaller, όπως π.χ, Revo ή IObit.

mimis13

@Giorgos Ts, μη σε μπερδεύουν. Δεν είναι κάποια κρυφή εγκατάσταση πάντα. Φτιάξε ένα μπακ απ λινκ από κάποια σελίδα σαν συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας να έχεις τον Chrome και σβήσε όλες τις άλλες συντομεύσεις αν μπορείς. Δοκίμασε μετά να τρέξεις τη νέα συντόμευση. Αν σου ξαναβγάλει κάτι φτιάξε τις ρυθμίσεις της αρχικής σου και της αναζήτησης, κλείσε το πρόγραμμα και ξανατρέξε το. Πολλές φορές κολλάει στην συντόμευση κάτι και τρέχει μαζί με το πρόγραμμα… Trust me I’m an Engineer….

tree

Trust me Im an engineer
Έλεος…

mimis13

@tree, ποιο είναι το πρόβλημα φίλε μου;

ster

Να δωσω μια συμβουλη σε οποιον εχει καποιο προβλημα που του πεταγονται συνεχως περιεργες σελιδες πως καλο θα ηταν να εβαζαν σταθερο DNS (πχ της Google 8.8.8.8) στις ιδιοτητες του προσαρμογεα δικτυου ΙΡ4 ..Ετσι εμενα προσωπικα σταματησαν αμεσα να πεταγονται και εχω βρει την υγεια μου..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.