Google Chrome | Τι προσφέρει, με απλά λόγια

, Google Chrome | Τι προσφέρει, με απλά λόγιαΟι τοποθεσίες στον παγκόσμιο ιστό δεν ήταν στο παρελθόν παρά στατικές σελίδες – τώρα όμως είναι δυναμικοί χώροι στους οποίους συμβαίνουν πολύ περισσότερα! Όλοι θα ήθελαν οι αγαπημένες τους σελίδες – Gmail, Facebook, YouTube – να τρέχουν σε μία μηχανή περιήγησης η οποία δημιουργήθηκε για τον παγκόσμιο ιστό του σήμερα.

1. Ταχύτητα – Κάντε τα πάντα. Γρήγορα
Ο Google Chrome είναι εδώ και σας πηγαίνει εκεί που θέλετε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δημιουργήσαμε τον Google Chrome για να είναι γρήγορος -η πανίσχυρη νέα μηχανή JavaScript, η V8, θα κάνει τις διαδικτυακές σας εφαρμογές να τρέχουν πιο γρήγορα από ποτέ.

, Google Chrome | Τι προσφέρει, με απλά λόγια2. Σταθερότητα – Κλείστε μία καρτέλα, όχι τη μηχανή περιήγησης
Σας έχει τύχει να έχετε 18 ιστοσελίδες ανοικτές στη μηχανή περιήγησης και να την βλέπετε να “σέρνεται” επειδή κάποια διαδικασία τρέχει σε μία από τις καρτέλες; Σας έχει τύχει ποτέ η μηχανή περιήγησης να καταρρέει ολόκληρη επειδή μία και μόνο από τις καρτέλες αυτές έχει πρόβλημα; Ο Google Chrome φτιάχτηκε για να λύσει αυτά ακριβώς τα προβλήματα: Οι καρτέλες λειτουργούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη ώστε να μην αναγκάζει μία καρτέλα όλη τη μηχανή περιήγησης να καθυστερεί εξ’αιτίας της. Αν μια καρτέλα κολλήσει, η μηχανή περιήγησης και οι άλλες καρτέλες δεν επηρεάζονται και εσείς μπορείτε να συνεχίσετε τη δουλειά σας απερίσπαστοι. Επί πλέον, επειδή η κάθε καρτέλα τρέχει τις δικές της διαδικασίες, ο Google Chrome μπορεί να λάβει επί πλέον μέτρα για να προστατεύσει τον υπολογιστή σας από κακόβουλες σελίδες οι οποίες προσπαθούν να εγκαταστήσουν ύποπτο λογισμικό στον υπολογιστή σας ή να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα.

3. Αναζήτηση – Αναζήτηση και περιήγηση στο διαδίκτυο, όλα σε ένα πλαίσιο
Ο Google Chrome κάνει παιγνίδι την αναζήτηση στο διαδίκτυο, σας πηγαίνει στις τοποθεσίες που θέλετε και θα ξαναβρεί και τις σελίδες που έχετε ήδη επισκεφτεί -όλα αυτά μέσω του πλαισίου της διεύθυνσης. Εσείς απλώς πληκτρολογείστε… –είτε κάνετε αναζήτηση, είτε προσπαθείτε να θυμηθείτε μια σελίδα που επισκεφθήκατε πρόσφατα, είτε ακόμα και αν δεν θυμάστε την ακριβή διεύθυνση της σελίδας που ψάχνετε. Ο Google Chrome θα τα συμπληρώσει για σας. Είναι επίσης πολύ εύκολο να προσθέσετε στους σελιδοδείκτες τη σελίδα που θέλετε να ξαναβρείτε, κάνοντας απλώς κλικ στο αστέρι δίπλα στο πλαίσιο της διεύθυνσης.

4. Διατηρείστε τον έλεγχο – Οι ευκολίες των ρυθμίσεων του Google Chrome προστατεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα στο διαδίκτυο
Με τον Google Chrome είναι εύκολο να ελέγχετε εσείς το ιστορικό των επισκέψεών σας στον παγκόσμιο ιστό: Μπορείτε να βλέπετε και να ξαναβλέπετε σελίδες και να διαγράφετε το ιστορικό των επισκέψεων. Για να σερφάρετε στο διαδίκτυο χωρίς να μένει ίχνος στον υπολογιστή σας κάντε κλικ στο μενού page και επιλέξτε «new incognito window». Όταν χρησιμοποιείτε το παράθυρο incognito του Google Chrome, το ιστορικό της περιήγησης δεν καταγράφεται και δεν αφήνει ίχνη αφού κλείσετε το παράθυρο.

5. Η δική σας μηχανή περιήγησης – Ο Google Chrome είναι πρόγραμμα ανοικτού κώδικα
Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία στην οποία βασίζεται ο Google Chrome για να δημιουργήσουν τη δική τους μηχανή αναζήτησης. Ευελπιστούμε ότι οι καινοτομίες του Google Chrome θα βοηθήσουν τις άλλες μηχανές περιήγησης και ότι η κοινότητα του διαδικτύου θα συνεισφέρει και αυτή στο δικό μας εγχείρημα και θα συμβάλει στη βελτίωση του Google Chrome. Ο Google Chrome είναι η συνεισφορά της Google στην τεχνολογία των μηχανών περιήγησης.

Κατεβάστε τον Google Chrome από εδώ (για Windows Vista και XP).

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nmpardakis

Ακόμα δεν κατεβάζω τίποτα. Τα addons του κ. Μοζίλλα με βοηθάνε πολύ!

alexis

πρώτα δίνει λεφτά στον Firefox … και μετά λανσάρει ανταγωνιστικό open source web browser.. άβυσσος η ψυχή του google

marilouki

paidia einai APSOGOOOOOOOS!!GOOGLE CHROME!!DEN SERNETAI OUTE KOLLAEI ME TPT!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.