Google: Νέο project με drones που φέρνουν 5G internet

Το Project Loon, είναι το project της Google, με το οποίο ουσιαστικά βάζει το ίντερνετ σε ένα μπαλόνι και το φέρνει σε δυσπρόσιτες περιοχές του πλανήτη, όπου είναι δύσκολο να εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η Google φέρεται να δοκιμάζει μια νέα μέθοδο παροχής δικτύου, χρησιμοποιώντας drones.

Το project έχει κωδική ονομασία SkyBender και θα φέρει 5G internet, το οποίο είναι 40 φορές γρηγορότερο από το παρόν πρωτόκολλο του 4G. Η Google αυτή τη στιγμή έχει νοικιάσει μια έκταση 15.000 τετραγωνικών μέτρων στο Νέο Μεξικό και κάνει τις δοκιμές με έναν στόλο από drones, τα οποία κινούνται με ηλιακή ενέργεια και είναι εξοπλισμένα με διάφορα είδη πομποδεκτών που μεταδίδουν internet ταχύτητας 5G στην ραδιοσυχνότητα των 28GHz.

Το μεγάλο μειονέκτημα της τεχνολογίας αυτής είναι ότι έχει πολύ μικρότερη εμβέλεια από τα κανονικά σήματα του τηλεφώνου. Μιας και το project δοκιμάζεται υπό άκρα μυστικότητα, δεν γνωρίζουμε τι σχεδιάζει η Google, αν, πότε και που θα το φέρει. Όμως μπορούμε να φανταστούμε drones να πηγαίνουν σε περιοχές που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές, και να δίνουν πρόσβαση την επικοινωνία.

Η Google αναφέρεται ότι έχει πάρει άδεια από την αμερικάνικη FCC για να κάνει δοκιμές μέχρι τον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης: Google Project Loon, Βάζει το ίντερνετ σε ένα μπαλόνι

google drones 5g, Google: Νέο project με drones που φέρνουν 5G internet

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG
ΚώσταςD.

Έχουν “φαγωθεί” να βάλλουν ίντερνετ παντού όσο πιο γρήγορα γίνεται… Στην Ελλάδα σε λίγο χρόνο ακόμη θα έχουν και τα πιο απομακρυσμένα χωριά… Δηλαδή μας πάνε σε πλήρως πλαστικό χρήμα και σε λίγα χρόνια με τσιπς στο σώμα μας. Δυστυχώς κάποιοι την τεχνολογία δεν την χρησιμοποιούν για καλό και εμείς θα πρέπει να “στροφάρουμε”… για το καλό μας… αν μπορέσουμε βέβαια…

Γιωργος Παππας

ΚώσταςD πηγες την συνωμοσία σε αλλο επιπεδο.. Πραγματικα! xD

Λευτέρης

@ΚώσταςD Tο σφράγισμα του θηρίου έρχεται. Φυλάξου!

ChrisG

@ΚώσταςD όλα είναι πιθανά.πάντως το να δώσουν ίντερνετ σε όλο τον κόσμο και να τον δικτυώσουν με το ζόρι σίγουρα παίζουν πολλά.ήδη παρακολουθούνε τους πάντες.όλη αυτή η droneποίηση και ο έλεγχος κάπου αποσκοπεί και κάπου θα καταλήξει.skynet coming soon…σοβαρά ασόβαρα ο χρόνος θα δείξει.εκείνο που με ανησυχεί άμεσα είναι η υγεία.και με ραδιοσυχνότητα 28Ghz κάθε ώρα κάθε λεπτό δεν πάμε πουθενά.ήδη το 4G κατηγορείτε στο τομέα της υγείας για πολλά(google “4g ραδιοσυχνοτητα”).ή θέλουν να μας ξεκάνουν γιατί μαζευτήκαμε πολλοί…ή ξαφνικά πολύ καλοί “Σαμαρείτες” μας προέκυψαν.
προσωπική μου άποψη οι ταινίες ΕΦ τα λένε απο μόνες τους και δεν πέσαν ποτέ έξω…όλως τυχαίως.πολύ βιασύνη πάντως…

GeorgeTown

Τις προάλλες έχει στην κρατική το “Google and the World Brain”. Δεν είναι κακό να είμαστε έστω και λίγο καχύποπτοι. Τα ίδια λέγανε και για τα αυτοκίνητα Street View και αποδείχτηκε ότι είχαν εξοπλισμό και έμπαιναν στα ανοιχτά wifi έξω απ’τα σπίτια.

ΚώσταςD.

Ακριβώς ChrisG, πολύ βιασύνη όπως το είπες… λες και τους κυνηγάει κάποιος και δεν προλαβαίνουν… Οι υπόλοιποι καλό θα ήταν να ανοίξετε το μυαλό σας και να μην χλευάζεται. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Το ότι αυτοί θέλουν όλο τον κόσμο ζόμπι δεν σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι όπως και εγώ θα το δεχτούμε. Όσο μπορέσει βέβαια ο καθένας…

panos bouaci

αυτο που θελουν ειναι να πουλανε ιντερνετ σε ολη τη γη χωρις να πληρωνουν μεσαζοντες και ταυτοχρονα θα ελεγχουν και τα παντα ειτε με ελεγχο της διακινουμενης πληροφοριας ειτε και οπτικα απο πανω αμεσα…..σκεφτητε λιγο πχ αν το φερουν εδω μονο που δεν θα πληρωνουν φπα και φορο ξερετε για ποσα λεφτα μιλαμε…

akis

aaaa ρε google και drone για σένα θα πάρω αλλα σου υπόσχομαι πως θα χρησιμοποιώ το iphone μου…!!!!

5G σε wifi μωρακια μου……!!!!!!!

jeremy

@Γιωργος Παππας ναι συνωμοσιολογίες είναι κοιμήσου ήσυχος όλα για το καλο σου είναι βάλε και ένα κολάρο με gps της google να μην χαθείς κάθε βδομάδα διαφημίζουν το τσιπαρισμα ο τελικός στόχος τους είναι το τσιπαρισμα https://www.youtube.com/watch?v=4px71BM9BKw https://www.youtube.com/watch?v=p6s5eivVJ5Y

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.