Ταξιδέψτε στην αρχαία Ρώμη με το Google Earth

Η Google ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του τρισδιάστατου layer Ancient Rome (αρχαία Ρώμη) στο Google Earth, δίνοντας την ευκαιρία σους χρήστες της εφαρμογής να εξερευνήσουν την αρχαία πόλη. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί μία εκπληκτική ευκαιρία τουριστικής προβολής της Ρώμης και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των ευκαιριών που προσφέρει η υπηρεσία Google Earth στον κλάδο του Τουρισμού.

, Ταξιδέψτε στην αρχαία Ρώμη με το Google EarthΜέσα από το Google Earth, φοιτητές, δάσκαλοι, τουρίστες, καθώς και ιστορικοί έχουν τη δυνατότητα:
• Να δουν μία εικονική αναπαράσταση της πόλης, όπως ήταν το 320 Π.Χ, την εποχή στην οποία η πόλη βρίσκονταν στην κορυφή της ανάπτυξης της, όπου και αναδείχτηκε πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
• Να «πετάξουν» πάνω από την πόλη χρησιμοποιώντας το μοναδικό σύστημα πλοήγησης Google Earth.
• Nα εξερευνήσουν περισσότερα από 6700 ιστορικά κτίρια
• Να εστιάσουν στις λεπτομέρειες των εσωτερικών τμημάτων έντεκα αρχαίων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου και του Κολοσσαίου
• Να μάθουν για την Αρχαία Ρώμη μέσω πληροφοριών από ειδήμονες ιστορικούς

, Ταξιδέψτε στην αρχαία Ρώμη με το Google EarthΤο layer της τρισδιάστατης Αρχαίας Ρώμης είναι μία από τις πιο εκτενείς συλλογές κτιρίων, οι οποίες διατίθενται μέσω του Google Earth. Μέσω της Αρχαίας Ρώμης, οι χρήστες μπορούν να επισκεφτούν το Ρωμαϊκό Forum, να σταθούν στο κέντρο του Κολοσσαίου, να ανακαλύψουν τα βήματα των μονομάχων στο Ludus Magnus, να πετάξουν κάτω από την Αψίδα του Κωνσταντίνου.

Το συγκεκριμένο project αναπτύχθηκε από την Google σε συνεργασία με την Past Perfect Productions και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το Πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες και του Ερευνητικού Τμήματος Προηγμένης Τεχνολογίας Κλασικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Για να περιηγηθείτε στην Αρχαία Ρώμη σε τρεις διαστάσεις θα πρέπει να επισκεφτείτε το πλαίσιο “Layers” στο Google Earth, μετά να επιλέξετε το “Gallery” και τέλος το “Ancient Rome 3D”.
Google Earth Ancient Rome

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.