Τα αριστουργήματα του Μουσείου Prado στο Google Earth

Η Google ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας του Prado layer στο Google Earth, δίνοντας την ευκαιρία σους χρήστες της εφαρμογής να εξερευνήσουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από 14 αριστουργήματα του Μουσείου Prado. Το Μουσείο Prado της Μαδρίτης είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς και μέσω του Google Earth layer οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τα πιο γνωστά έργα του μουσείου.

, Τα αριστουργήματα του Μουσείου Prado στο Google Earth

Το Μουσείο Prado είναι η πρώτη gallery τέχνης στον κόσμο η οποία επέτρεψε την πρόσβαση, αλλά και την πλοήγηση στη συλλογή της από το Google Earth. Χρησιμοποιώντας τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του Google Earth, ιστορικοί τέχνης, φοιτητές αλλά και τουρίστες από όλον τον κόσμο μπορούν να εξερευνήσουν ακόμα και τις πιο περίτεχνες λεπτομέρειες της τεχνοτροπίας του κάθε ζωγράφου.

Οι πίνακες έχουν φωτογραφηθεί σε πολύ υψηλή ανάλυση εμπεριέχοντας μέχρι και 14.000 εκατομμύρια pixels (14 gigapixels). Με την βοήθεια της υψηλής ανάλυσης ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δει περίτεχνες λεπτομέρειες, όπως μια μικροσκοπική μέλισσα πάνω σε ένα λουλούδι στο έργο «Οι Τρεις Χάριτες» (Las Tres Gracias), διακριτικά δάκρυα στα πρόσωπα των μορφών στο έργο «Η Αποκαθήλωση» (El Descendimiento), καθώς επίσης και πολύπλοκες φιγούρες στο «Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων» (El Jardin de las Delicias).

Επιπλέον, το Google Earth Prado layer, συμπεριλαμβάνει τρισδιάσταστα μοντέλα, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες σε όλον τον κόσμο να πετάξουν πάνω από τα κτίρια του Prado και να βιώσουν την εμπειρία του μουσείου σαν να βρίσκονταν εκεί.

Για να βρείτε το layer, επιλέξτε τα τρισδιάστατα κτίρια (3D buildings) από το αριστερό πάνελ και πληκτρολογήστε τη λέξη Prado στο κουτί αναζήτησης fly to”= του Google Earth. Με αυτόν τον τρόπο θα μεταφερθείτε στο μουσείο Prado σε 3D, από όπου μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στα εικονίδια για να δείτε τα εν λόγω αριστουργήματα.

Το Prado layer αντιπροσωπεύει την πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της Google για να καταστήσει την εκπαιδευτική πληροφορία προσβάσιμη, γεωγραφικά, στους χρήστες του Google Earth σε όλον τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Earth και το συγκεκριμένο layer, μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση: https://earth.google.com/tour.html.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.