Google, Οι ελληνικές λέξεις κλειδιά των χειμερινών εκπτώσεων

Κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, οι Έλληνες καταναλωτές δεν επισκέφθηκαν μόνο τα καταστήματα, αλλά πραγματοποίησαν έρευνα διαδικτυακά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τα δωρεάν εργαλεία Google Insights και Google Trends, μερικοί από τους πιο δημοφιλείς όρους αναζήτησης στο διαδίκτυο για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο ήταν οι ακόλουθοι: εκπτώσεις, προσφορές, φθηνά, ευκαιρίες αγοράς, σύγκριση τιμών.

, Google, Οι ελληνικές λέξεις κλειδιά των χειμερινών εκπτώσεων

Επιπλέον, υψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, όσον αφορά στη διαδικασία έρευνας αγοράς, φαίνεται να είναι ο ρουχισμός και τα προϊόντα τεχνολογίας, καθώς οι όροι “ρούχα”, και οι επωνυμίες καταστημάτων πώλησης τεχνολογικών προϊόντων, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων αναζητήσεων, στην κατηγορία shopping.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία, διαπιστώνεται ότι το e-shopping έχει αρχίσει να “κεντρίζει” το ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση της χρήσης των όρων e-shopping, καθώς και των επωνυμιών των δημοφιλών ιστοσελίδων για την πραγματοποίηση διαδικτυακών δημοπρασιών, όπως του e-bay.

Όπως σημείωσε ο Country Manager της Google για την Ελλάδα, κος Γιώργος Σαλιάρης Φασσέας: «Τα παραπάνω αποτελέσματα προήλθαν από τη χρήση των δωρεάν εργαλείων της Google, Google Trends και Google Insights τα οποία, αξιοποιώντας τους όρους αναζήτησης που χρησιμοποιούν οι χρήστες του διαδικτύου, προσφέρουν τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και τις τάσεις που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά».

Το Google Insights είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση https://google.com/insights/search και το Google Trends στο https://www.google.com/trends.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.