Google, Τέλος στις αναφορές για λέξεις κλειδιά

Η Google ανακοίνωσε χτες πως πρόκειται πλέον όλες οι αναζητήσεις της να γίνονται κρυπτογραφημένες και για μεγαλύτερη “προστασία” στους χρήστες δε θα μεταφέρονται οι λέξεις/φράσεις κλειδιά στα site στα οποία μεταφέρεται ο χρήστης μετά το Google, κι έτσι στα στατιστικά των επισκεπτών του Google Analytics δεν θα υπάρχει πλέον η αναφορά για τις φράσεις/λέξεις κλειδί.

Εκτός κι αν ο επισκέπτης μπεί στο site από πληρωμένη καταχώρηση Google Adwords…

Google keywords, Google, Τέλος στις αναφορές για λέξεις κλειδιά

H Google είχε κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση από το 2011, ξεκινώντας από τους χρήστες που ήταν συνδεδεμένοι με κάποιον λογαριασμό Google (που εμφανίζονταν στα στατιστικά των λέξεων κλειδί ως (not provided) όμως πλέον αυτό θα ισχύει για όλους τους επισκέπτες μέσω της μηχανής αναζήτησης.

Τι θα σημαίνει αυτό για τον τελικό χρήστη; Εκτός του ότι πλέον το (not provided) θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των αναφορών, θα είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να μπορεί κανείς να ελέγξει την κατάσταση και την συνπεριφορά του site του σε συνδυασμό με τα keyword εισόδου, μια που ο μόνος τρόπος που υπάρχει για τον έλεγχο των keyword μέσω των webmaster tools δεν δίνει αυτήν την δυνατότητα.

Εκτός κι αν ο επισκέπτης μπεί στο site από πληρωμένη καταχώρηση Google Adwords…

Το καλό νέο όμως είναι πως μ’ αυτόν τον τρόπο σπρώχνονται οι ιδιοκτήτες των site και οι SEO professionals με άλλον έναν τρόπο στο να προσφέρουν site τα οποία επικεντρώνονται στο σωστό και ποιοτικό περιεχόμενο χωρίς να ασχολούνται με την σχετικά παλιά και απηρχαιωμένη πρακτική του keyword stuffing των σελίδων.

Όμως ακόμα και έτσι η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να χαιρετίσω με χαρά αυτήν την μείωση των δυνατοτήτων που δίνονται από το Google την στιγμή μάλιστα που με υποκριτικό τρόπο η δυνατότητα αυτή παραμένει στις πληρωμένες καταχωρήσεις.

Σίγουρα πάντως θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ πιο ευρείς στην ανάπτυξη των site μας και να φροντίζουμε να αναπτύσσουμε πιο έξυπνους τρόπους για την συλλογή αποτελεσμάτων και την εξαγωγή συμπερασμάτων απ’ αυτά.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Δεν μπορω να κατανοησω επακριβως τι θα πει αυτο στην πραξη, αλλα το πρηξιμο τελευταια ηταν υπερβολικο. Πρωτη φορα μετα απο χρονια, αρχισα να χρησιμοποιω αλλες μηχανες, incognito mode κτλ…λογω αυτων των “προτροπων” της εν λογω εταιρειας. Ελπιζω αυτα να βοηθησουν.

Α ρε altavista που να βρισκεσαι τωρα…

για τον κοινό χρήστη δεν έχει μεγάλη σημασία. Η σημασία είναι για τους ‘ιδιοκτήτες’ σάιτ και τους marketers που δε θα μπορούν να βλέπουν (εύκολα) από ποιες λέξεις κλειδιά μπαίνουν οι άνθρωποι στα σάιτ τους.

Και γω την νοσταλγώ την αλταβίστα 🙂

Νικόλας

Καλησπέρα και από μένα,

Υπάρχει κάποια πηγή με την ανακοίνωση της Google;

Ευχαριστώ

ριξτε μια ματια εδω: https://searchengineland.com/post-prism-google-secure-searches-172487

ειναι νομίζω η πρώτη πηγη που εγραψε γι αυτο.

Νικος

Τα είπα αλλού θα τα πω και εδώ. Η γοογλε πλέον καλός ή κακός είναι μονοπώλιο, ουτε bing ουτε yahoo τίποτα οπότε μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Κατ εμέ μέγα λάθος αυτό που κάνει καθώς δεν θα είναι τόσο ποιοτικές οι υπηρεσίες, δηλαδή εγώ έβλεπα για πια λέξη με έψαχναν, που ανέβαινα και γινόμουν καλύτερος εκεί. Τώρα τίποτα!

Σίγουρα υπάρχουν τρόποι να προσδιορίσει και πάλι τι είναι αυτό Not provided αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολα πια τα πράγματα!

Bad Google -.-

Νικόλας

Το συγκεκριμένο site το είχα διαβάσει, παρ’ όλα αυτά δεν βλέπω κάποια αναφορά σε επίσημη ανακοίνωση της Google..

δεν νομιζω πως προκειται για επισημη ανακοινωση. απλα για quiet announcement το οποιο υποννοειται σε όλες τις πηγες σημερα.

θα δειξει στις επομενες ημερες αν θα εχουμε κατι πιο επισημο. (παντως τα στατιστικα αυτο δειχνουν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.