Google, Οι τελευταίες τάσεις στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος του Ελληνικού κοινού για το χώρο του αυτοκινήτου αποκαλύπτει το Google Insights for Search. H μείωση του τέλους ταξινόμησης στις αγορές καινούριων αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με την σχεδόν ταυτόχρονη έκρηξη προσφορών, εκτόξευσε στα ύψη το ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών Internet με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν αναζητήσεις στη Google χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά σχετικές με την αγορά αυτοκινήτου.

Η αύξηση των αναζητήσεων άρχισε να γίνεται ορατή την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, οπότε και ανακοινώθηκε η μείωση του τέλους ταξινόμησης και έκτοτε – με μια σύντομη ανάπαυλα την περίοδο του Πάσχα – οι αναζητήσεις έχουν μείνει σε σταθερά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Λέξεις-κλειδιά που σημείωσαν μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις όπως οι τιμές αυτοκινήτων και αγορά αυτοκινήτου αντικατοπτρίζουν την τάση της αγοράς και συνάδουν με την αύξηση των πωλήσεων που σημειώθηκε στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Οι αναζητήσεις που πραγματοποιούν οι χρήστες της Google, τόσο από τα αστικά κέντρα όσο και από την περιφέρεια, περιλαμβάνουν και λέξεις-κλειδιά με τα ονόματα των κατασκευαστών π.χ. «BMW», «Toyota», «Honda», «Opel», «Fiat», «Renault». Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που παρά τις ελκυστικές προσφορές των αυτοκινητοβιομηχανιών και τη μείωση του τέλους ταξινόμησης συνεχίζουν να εστιάζουν την προσοχή τους στην αναζήτηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Τα περιοδικά αυτοκινήτων ως εργαλεία έρευνας αγοράς επίσης εμφανίζουν σημαντική αύξηση στον όγκο αναζητήσεων για το μήνα Απρίλιο.

, Google, Οι τελευταίες τάσεις στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας

, Google, Οι τελευταίες τάσεις στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

60 δοσεις πηρες ωραια λαμαρινα και καθεσε και πηζεις μεσα στην Αθηνα

(Ελεγαν στην ποδηλατοπορεια που “θαφτηκε” απ’ολα τα ΜΜΕ)

κατα τα αλλα ο Ελληνας περνα κριση 😛

Βαγγέλης

Και καλα θα τους κανουν Κωστα γιατι λιγοι δηλωνουν το πραγματικο τους εισόδημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.