Google Zeitgeist, Οι πιο δημοφιλείς όροι αναζήτησης για το 2009

Η Google ανακοίνωσε σήμερα το Ετήσιο Zeitgeist της εταιρεία, το οποίο αποτελεί μία ματιά στο 2009 μέσα από τα μάτια όλου του κόσμου στο διαδίκτυο. Το Zeitgeist 2009 προσφέρει μια προοπτική των σημαντικών γεγονότων του έτους, καθώς και των τελευταίων τάσεων, η οποία βασίζεται στις διαδικτυακές αναζητήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google παγκοσμίως.

Οι πιο δημοφιλείς όροι αναζητήσης παγκοσμίως για το έτος 2009 είναι:
1. Michael Jackson
2. facebook
3. tuenti
4. twitter
5. sanalika
6. new moon
7. gaga lady
8. Windows 7
9. dantri.com.vn
10. torpedo gratis

Όσον αφορά στην Ελλάδα, οι δημοφιλέστεροι όροι αναζήτησης αφορούν στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, στα ειδησεογραφικά portals, καθώς επίσης και στο YouTube. To facebook φαίνεται ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Ελλήνων χρηστών, με την διάσημη υπηρεσία video της Google να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, καθώς επίσης και τη δημοφιλή ειδησεογραφική ιστοσελίδα in.gr αμέσως μετά.

Οι πιο δημοφιλείς όροι αναζητήσης στην Ελλάδα για το έτος 2009 είναι:
1. facebook
2. youtube
3. in
4. games
5. lyrics
6. google
7. yahoo
8. video
9. tube
10. msn

Γρηγορότερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα:
1. facebook
2. troktiko
3. zougla
4. facebook
5. gamato
6. greek movies
7. παιχνίδια
8. maps
9. yahoo.gr
10. sport

Λίγα λόγια για το Zeitgeist
Το Google αποκαλύπτει το Διαδικτυακό “Zeitgeist” (γερμανικά για είναι στο «πνεύμα το πνεύμα της εποχής») εξερευνώντας τα δισεκατομμύρια ερωτημάτων αναζήτησης που λαμβάνει η Google κάθε χρόνο. Εκτός από το ετήσιο Zeitgeist, το οποίο τονίζει τις κορυφαίες τάσεις του 2009, η Google διαθέτει επίσης και διάφορα εργαλεία που δίδουν την εικόνα των δημοφιλέστερων αναζητήσεων σε παγκόσμιο ή τοπικό επίπεδο, σε παρελθοντικό ή πραγματικό χρόνο. Το εργαλείο Google Zeitgeist δεν μπορεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσει μεμονωμένους χρήστες, επειδή στηρίζεται σε ανώνυμες, συγκεντρωτικές μετρήσεις αναφορικά με το πόσο συχνά ορισμένα ερωτήματα αναζήτησης εμφανίζονται με τον χρόνο. Τα εργαλεία αυτά είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο για να ασχοληθείτε, να διερευνήσετε και να μάθετε στο: www.google.com/zeitgeist

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.