Τα μερίδια αγοράς των εναλλακτικών παρόχων ίντερνετ και σταθερής τηλεφωνίας

Προχθές βρέθηκα καλεσμένος στην συνέντευξη τύπου για την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της Cyta στην Αθήνα (δείτε τα τιμολόγια της Cyta). Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και συγκεκριμένα όταν φτάσαμε στα μερίδια αγοράς μας έδειξαν ένα slide με την πίτα της ελληνικής αγοράς των εναλλακτικών παρόχων που κατά τη γνώμη μου έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε.

, Τα μερίδια αγοράς των εναλλακτικών παρόχων ίντερνετ και σταθερής τηλεφωνίας

Έως 31 Δεκεμβρίου 2010
Forthnet: 32,47%
Hellas OnLine: 28,52%
WIND: 20,21%
Cyta: 9,25%
On Telecoms/ Vivodi: 9.08%
NetOne: 0,47%

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Άγγελος

Καλό θα ταν,να υπήρχε και σύγκριση μεταξύ εναλλακτικών παρόχων και ΟΤΕ. 🙂

jio

Θα συμφωνησω με τον Αγγελο. Για να βγαλεις σωστο στατιστικο δεν πρεπει να λειπει ο πρωτος της αγορας.

FaTaL_ErrOr

+1 στους παραπάνω… Έτσι δεν λέει και πολλά.

Παναγιώτης

Τα ποσοστά είναι μόνο για Internet για την Αττική ή για όλη την Ελλάδα?

makis

χρήσιμο…..βγάζουμε κάποια συμπεράσματα.

Vassilios

Κι εγώ ψάχνω έναν καλό και οικονομικό πάροχο αλλά φοβάμαι να φύγω από τον ΟΤΕ. Δεν αφήνεις εύκολα την σιγουριά κι έχω καεί παλιότερα από την ΟΝ…

Nikkos K

Ρε παιδιά μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά πόσο να είναι ο ΟΤΕ έναντι των υπολοίπων; 60-40; 70-30;
Σίγουρα θα είναι μια γενναία διαφορά, οπότε αν αφήσουμε έξω τον ΟΤΕ, η πίτα αυτή έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ταπεινή μου άποψη πάντα.

yiazoo

έχει ρε παιδιά η cyta 9% και ακόμα δεν έχει έρθει Αθήνα; Λίγο χλωμό δεν είναι;

Marios Basileiou

Μπραβο η cyta….
Πάντως στην Κύπρο είναι εγγύηση (κάτι όπως τον ΟΤΕ εδώ) μόνο που για να καταλάβετε τιμές που λέτε ότι ο ΟΤΕ και connx είναι ακριβά και πάτε στις εναλλακτικές εταιρίες και πόσο πίσω είμαστε εμείς εκεί,να φανταστείτε ότι τώρα πριν λίγες μέρες αναβάθμισαν τις ταχύτητες με την μεγαλύτερη στα 12Mbps με τιμή €72,90 ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΓΙΟ 😛
Αν συνεχισουν ετσι και εχουν την υποστηριξη και την ποιοτητα με τις τιμες που προσφερουν στην Ελλαδα θα ξεπερασει πολλες συντομα…..

STEVE JOBS

Και εγώ χλωμό το κόβω για την cyta το 9αρι. Βεβαια δικο τους ειναι το διαγραμμα οτι θελουν λένε

Radioactive

Νομίζω οτι κάνετε λάθος για την cyta …Για ρωτήστε προς Γρεβενά μεριά , Βέροια, Νάουσα και γενικά Δυτική Μακεδονία, Λάρισα να δείτε οτι έχει μεγάλο κοματι …Από οτι μαθαίνω τους έκανε μεγάλη ζημιά όλους σε αυτές της περιοχές επειδή έχει πολύ χαμηλές τιμές …
Πάντως η αλήθεια είναι οτι ΔΕΝ έχουν τον ΟΤΕ μέσα οπότε τα στατιστικά δεν είναι σωστα , μπορώ να πω οτι είναι και παραπλανητικά όπως με την διαφήμιση για της ταχύτητες ( ΕΩΣ 24Mbps χαχαχα)

giannis

Ρε παιδιά σωστά είναι τα στατιστικά. Δεδομένου ότι μιλάμε για εναλλακτικούς παρόχους αυτά είναι τα ποσοστά που υπολόγισαν. Άλλο που θα θέλαμε να υπάρχει και το ποσοστό του οτε για να είχαμε να λέγαμε ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που πρέπει να πειστεί να φύγει από τα ακριβά του προγράμματα. 🙂

Dim

Υπολογίστε εναλλακτικοί συνολικά (LLU) σε σχέση με ΟΤΕ (Conn-x): 50 (και κατι) – 50 (παρα κατι).

pablo

ειμαι 8 χρονια με ιντερενετ στον ΟΤΕ. Οσοι φιλοι μου φυγανε κ μου λεγανε οτι “πληρωνουμε ρε συ 12 ευρω πιο φτηνα απο σενα το μηνα τι καθεσε στον ΟΤΕ?” ολοι μα ολοι γυρισανε ξανα πισω στον ΟΤΕ.. συν τις ατελιωτες ωρες στις αναμονες στο τηλεφωνο..συν οτι με τις αλλαγες παροχων “απο και σε” μεινανε 3μηνα κ 4μηνα χωρις ιντερνετ.. μακαρι να βγει καποια δυνατη εναλλακτικη προταση αλλα δυστιχως δεν υπαρχει ακομα.Ουτε εμενα μου αρεσει να πληρωνω το internet χρυσο αλλα δεν υπαρχει λυση. Κατι παει να κανει τωρα η forthnet.. για να δουμε..

Γιωργος

Η αληθεια βεβαια για τα ακριβα προγραμματα του οτε ειναι πως δεν μπορει να ριξει τις τιμες αν δεν πεσει κατω απο το 50% του μεριδιου της αγορας….η επιτροπη ανταγανωνισμου τον εχει ταραξει στα προστιμα με τις ευλογιες φυσικα των ενναλακτικων παροχων…το σιγουρο ειναι πως σαν καταναλωτες βγαινουμε κερδισμενοι αν και για να λεμε του στραβου το δικιο σαν την αξιοπιστια του οτε δεν εχει, ενω πλεον υπαρχει και πολυ καλη εξυπηρετηση και απο τα καταστηματα Γερμανος…αν το σηκωνει η τσεπη οτε…αλλιως ενναλακτικα κανεις δεν εχασε δοκιμαζοντας.

Nikkos K

Mα ο ΟΤΕ λόγω του μεριδίου που έχει/είχε και του έτοιμου δικτύου του, είναι υποχρεωμένος να πουλάει ακριβότερα από τους υπόλοιπους.
Για φανταστείτε να πουλούσε σε τιμές αντίστοιχες των ενναλακτικών;

α) Καταστροφή του κλάδου και της αγοράς
β) Μονοπώλιο που εδώ και χρόνια απαγορεύεται.

Βασίλης

Εγώ πάντως δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος με την cyta hellas γιατί ποτέ δεν είχα υπηρεσίες, μου είχαν αλλάξει 3 φορές το router και 2 φόρες ζεύγος καλωδίου αλλά τα ίδια και έτσι πήγα στην wind και ησύχασα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.