Χάκερς επιτέθηκαν σε 3 ελληνικές τράπεζες – Ζήτησαν λύτρα σε bitcoin

Στο στόχαστρο χάκερς βρέθηκε το internet banking τριών ελληνικών τραπεζών την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έγιναν σήμερα. Οι χάκερς ζήτησαν λύτρα σε bitcoin έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν τους υπολογιστές, ενώ απειλούσαν να διαλύσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών, σύμφωνα με πηγές από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η επίθεση κράτησε περίπου 45 λεπτά, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ότι η επίθεση εκδηλώθηκε όταν οι χάκερ «βομβάρδισαν» τα ηλεκτρονικά συστήματα με χιλιάδες ερωτήματα ταυτόχρονα. Ωστόσο, τα ποσά που ζητήθηκαν δεν ήταν μεγάλα, ούτε κατάφεραν να τα πάρουν. Επίσης, επισημαίνεται ότι δεν κατάφεραν να προκαλέσουν ζημιά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς λειτούργησαν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό την ευθύνη της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών της κυβερνοεπίθεσης έχει η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT) της ΕΥΠ, αρμόδια για την εθνική ασφάλεια που σχετίζεται με τα ηλεκτρονικά συστήματα, με την στενή συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε, πρόβλημα με τις καταθέσεις.

hackers greek banks, Χάκερς επιτέθηκαν σε 3 ελληνικές τράπεζες – Ζήτησαν λύτρα σε bitcoin

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
man

Πολύ ωραία εικόνα στο τέλος του άρθρου 😂

Γιαννης

Αυτος στη foto ειναι ο Βαρουφακης?

Γιωργος Μπλατσαρας

Η εικόνα οντως τα σπαει…

dimz

Παλιότερα θυμάμαι, κάποιος είχε βρει τρύπα στο internet banking νομίζω της Winbank και του έκαναν ή απείλησαν με μήνυση, δε θυμάμαι… Αναρωτιέμαι αν θα συνεχίσουν την ίδια στάση μετά απ’ αυτό… -.-‘

Panos7GR

“Ωστόσο, τα ποσά που ζητήθηκαν δεν ήταν μεγάλα, ούτε κατάφεραν να τα πάρουν. Επίσης, επισημαίνεται ότι δεν κατάφεραν να προκαλέσουν ζημιά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς λειτούργησαν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν οι τράπεζες.”

Ερασιτέχνες…

Γιῶργος

Ὅταν ἀρθογραφεῖς, καλό εἶναι νά ἀποφεύγεις τά ὀρθογραφικά λάθη.
Ἄλλο τά λύτρα λοιπόν πού ζητοῦν οἱ χάκερς καί ἄλλα τά λίτρα μονάδα μετρήσεως ὄγκου.

Gvirginia

“Γιώργος”, σχολιάζει τα ορθογραφικά, χρησιμοποιεί πολυτονικό… Κύριε Μπαμπινιώτη εσείς?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.