Οι hackers ζητούν 6 εκατ. δολάρια σε bitcoin από το HBO

hbo hackers 6m ransom, Οι hackers ζητούν 6 εκατ. δολάρια σε bitcoin από το HBO

Την πρώτη μέρα του Αυγούστου έγινε γνωστό ότι το αμερικανικό δίκτυο HBO έπεσε θύμα επίθεσης από hackers. Η επίθεση φημολογείται ότι είναι 7 φορές μεγαλύτερη από της Sony Pictures το 2014.

Οι hackers ισχυρίζονται πως έχουν στην κατοχή τους δεδομένα μεγέθους 1.5TB, μεταξύ αυτών και επεισόδια του “Game of Thrones”. Μάλιστα για να δείξουν ότι δεν αστειεύονται διέρρευσαν το 4ο επεισόδιο του 7ου κύκλου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί την προηγούμενη Κυριακή.

Όμως αυτά δεν είναι τα μόνα αρχεία που έχουν στα χέρια τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter, οι hackers έχουν ξεκινήσει να διαρρέουν emails από στελέχη του HBO. Ο CEO, Richard Plepler, αναφέρεται ότι έχει λάβει ένα μήνυμα που λέει: “Με επιτυχία παραβιάσαμε το τεράστιο δίκτυο σας. … το HBO ήταν ένας από τους δύσκολους στόχους μας, αλλά τον επιτύχαμε (χρειάστηκαν περίπου 6 μήνες)”.

Επιπλέον, ζητούν από το HBO να πληρώσει λύτρα για να σταματήσουν την περαιτέρω διαρροή αρχείων που έχουν στην κατοχή τους. Το ποσό που ζητούν είναι οι μισθοί 6 μηνών σε bitcoin, οι οποίοι σύμφωνα με τους ίδιους φτάνουν στα 6 εκατ. δολάρια.

Το HBO έχει επιβεβαιώσει ότι έπεσε θύμα επίθεσης και ότι συνεργάζεται με τις αρχές και cybersecurity εταιρείες για την υπόθεση. Ωστόσο, μιας και τα αρχεία του έχουν ήδη κλαπεί, το ζήτημα είναι πως μπορεί να προστατευτεί στο εξής, εκτός από το να δώσει τα λύτρα που ζητούν οι hackers.

Μένει να δούμε αν θα δεχτεί να πληρώσει.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured HBO Warner

Max: Κυκλοφόρησε το πρώην HBO Max με επιλογή συνδρομής 4Κ

Η Warner Bros ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Max, της rebranded εκδοχής του HBO Max, που θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στο περιεχόμενο 4Κ.

Internet HBO Warner

«Max»: Η νέα υπηρεσία ροής από τη Warner Bros

H Warner Bros ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα υπηρεσία ροής ενώνοντας τα HBO Max και Discovery+.

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.