Το Harvard ακύρωσε την εισαγωγή 10 φοιτητών λόγω Facebook memes

harvard facebook memes, Το Harvard ακύρωσε την εισαγωγή 10 φοιτητών λόγω Facebook memes

Το Harvard ακύρωσε την εισαγωγή τουλάχιστον 10 φοιτητών που είχαν γίνει δεκτοί στο κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Ο λόγος είναι τα προσβλητικά memes που ανέβαζαν οι φοιτητές σε ένα ιδιωτικό Facebook group και τα οποία αφορούσαν στο Ολοκαύτωμα, κακοποίηση παιδιών, σεξουαλική επίθεση.

Στην ομάδα με ονομασία “Harvard Memes For Horny Bourgeois Teens”, υπήρχαν πολλά posts που ήταν προσβλητικά για διάφορες μειονοτικές ομάδες.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου που κατακρίνουν την απόφαση του Harvard λέγοντας πως ήταν εξαιρετικά αυστηρή.

Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργήθηκε από άτομα τα οποία θα ξεκινούσαν την φοίτησή τους φέτος στο Harvard και ήταν για όσους ήθελαν να μοιράζονται περισσότερο υλικό για “ενήλικες”. Όποιος ήθελε να γίνει μέλος του group θα έπρεπε μαζί με το αίτημά του να δημιουργήσει και να ποστάρει ένα “προκλητικό” meme.

Οι διοίκηση του Harvard έμαθε για τη δημιουργία του και ξεκίνησε την έρευνα για την συμμετοχή των φοιτητών σε αυτό. Μια εβδομάδα αργότερα αποφάσισε να αποβάλει 10 φοιτητές που ήταν μέλη της ομάδας.
harvard facebook memes, Το Harvard ακύρωσε την εισαγωγή 10 φοιτητών λόγω Facebook memes

Εκπρόσωπος του Harvard αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά ο καθηγητής Alan Dershowitz, που κάνει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο, δήλωσε πως το “παρατράβηξε” αποσύροντας την προσφορά εισαγωγής στους υποψήφιους φοιτητές. Μιλώντας στον Guardian, ο ίδιος δήλωσε πως το Ίδρυμα «μπήκε πάρα πολύ βαθιά» στην ιδιωτική ζωή των σπουδαστών λογοκρίνοντας την επικοινωνία που προστατεύεται από τους νόμους περί ελευθερίας λόγου.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Ανέβαζαν ρατσιστικά meme για μειονοτικές ομάδες. Καλά τους έκαναν.

Chris

Καλά τους έκαναν? Σοβαρά? Η ελευθερία του λόγου πρέπει να είναι ΑΠΕΙΡΗ!! Ενημερότητα το συγκεκριμένο είδος χιούμορ ονομάζεται Black humor.

Πάνος®

Αν ανέβαζαν ρατσιστικά μηνύματα κατά του χριστιανισμού, θα γινόταν δεκτοί με ανοιχτές αγκάλες… Ζήτω η ελευθερία του λόγου…

Leonidas

Παρατραβηγμενη αποφαση. Αυτα τα memes δεν αντιπροσωπευουν σχεδον ποτε τις αποψεις των δημιουργων τους και οσων να τα μοιραζονται. Σκοπος τους ειναι να σοκαρουν, οχι να προσβαλουν σοβαρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.