Google, Πώς psaxnoun οι Έλληνες?

Η Google ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μίας εσωτερικής έρευνας, που διεξήχθη τον Ιούνιο (2009), σχετικά με τη διερεύνηση και τη περιγραφή της γλωσσικής επιλογής των Ελλήνων χρηστών όσον αφορά στις διαδικτυακές αναζητήσεις. Τα ελληνικά ερωτήματα αναζήτησης κυριαρχούν σε ποσοστό 51%, ενώ ακολουθούν τα greeklish με 34% και έπονται τα αγγλικά με ποσοστό 15%. Το ενδιαφέρον είναι ότι αν προσθέσουμε τα brand names (πχ. Facebook, in, YouTube, Google) τότε οι Έλληνες φαίνεται να προτιμούν τα Αγγλικά ως πρώτη επιλόγη τους (72%), έπειτα τα ελληνικά (15%) και τέλος τα Greeklish (13%).

, Google, Πώς psaxnoun οι Έλληνες?

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την ολοκλήρωση της έκθεσης περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων, κατά τον Ιούνιο του 2009, που αντιστοιχούν σε μοναδικά ερωτήματα αναζήτησης (ερωτήματα που εμφανίζουν έστω και ένα διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με τα υπόλοιπα πχ. Google – goggle) με ικανοποιητικό όγκο αναζητήσεων (τουλάχιστον 1.000 αναζητήσεις ανά εβδομάδα). Στη συνέχεια, τα ερωτήματα αναζήτησης (search queries) κατηγοριοποιήθηκαν σε τρεις (3) ομάδες: Αγγλικά, Ελληνικά και Greeklish (ελληνικά που είναι γραμμένα στο λατινικό αλφάβητο), με την απόδοση διαφορετικής βαρύτητας σε κάθε ένα από αυτά, όσον αφορά στη συμμετοχή τους στα τελικά ποσοστά ανάλογα με τον όγκο αναζητήσεων που διέθεταν. Παραδείγματος χάριν, το ερώτημα αναζήτησης “hotel”, “ksenodoxeio” και “ξενοδοχείο”, με αντίστοιχούς όγκους αναζητήσεων 49, 12 και 39 σε σύνολο 100 αναζητήσεων, συμμετέχουν κατά 49%, 12% και 39% στα τελικά ποσοστά.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν μπορούν ούτε πρέπει να θεωρηθούν τα ευρήματα διαχρονικώς αμετάβλητα, καθώς αφορούν τη γλώσσα, η οποία αποτελεί ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σημειακό σύστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo ποιες λέξεις είναι πιο δημοφηλείς παγκοσμίως μπορείτε να δείτε το link: www.google.com/insights/search

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
yiannis

καλά ρε παιδία,ύπαρχουν άτομα που κάνουν αναζήτηση στο google με την λέξη facebook,youtube ή Google..?

yiannis

google να το καταλάβω..(υπάρχουν πολλές υπηρεσίες),αλλά τα άλλα ..απορώ με ποια λογική!

vpap

Υπάρχει κόμσος που για να μπεί σε κάποιο site δεν γράφει το url. Απλά πληκτρολογεί τό όνομα (π.χ. facebook) στη μηχανή αναζήτησης και μπαίνει απο τα αποτελέσματα. Είναι καθαρά θέμα (παιδείας χρήστη) το πώς έχει μάθει ο καθένας.

dodo21

συμφωνώ απόλυτως μαζί σου..πάρα πολλοί φίλοι μου το κάνουν αυτό..αλλά εγώ το θεωρώ παράξενο γιατί ενώ ξέρουν την ιστοσελίδα βαριόνται να γράψουν το .com !!!

yiannis

όταν είμαι στο υπολογιστή μου ποτέ δεν το κάνω αυτό με το google..
άλλα ούτε και σε άλλους υπολογιστές,μόνο όταν είναι κάτι που δεν θυμάμαι

αλλά ρε παιδία να βάλω στο google google??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.