Τεράστια ηλιακή κηλίδα μπορεί να προκαλέσει χάος στις τηλεπικοινωνίες

sunspot telecommunication chaos, Τεράστια ηλιακή κηλίδα μπορεί να προκαλέσει χάος στις τηλεπικοινωνίες
Μια τεράστια κηλίδα εντόπισαν οι επιστήμονες στην επιφάνεια του Ήλιου, η οποία είναι ορατή από τη Γη και έχει πλάτος 74.560 μίλια (120.000 χιλιόμετρα). Ο σκοτεινός πυρήνας της ηλιακής κηλίδας είναι μεγαλύτερος από την ίδια τη Γη.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κηλίδα είναι αρκετά μεγάλη έτσι ώστε να να μπορεί να παράγει ηλιακές εκλάμψεις τύπου «M», οι οποίες με τη σειρά τους έχουν την ικανότητα να απενεργοποιήσουν τους δορυφόρους, να δημιουργήσουν επικοινωνιακό blackout στη Γη και “καταιγίδες ακτινοβολίας”.

Η γιγαντιαία ηλιακή κηλίδα εντοπίστηκε από το Solar Dynamics Observatory της NASA μεταξύ 5 και 11 Ιουλίου και ονομάστηκε AR2665. Η ταχύτητα με την οποία μεγαλώνει είναι τεράστια και ο μέσος όρος ζωής που της δίνουν οι επιστήμονες είναι δυο εβδομάδες.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως ακόμη είναι νωρίς για να προβλέψουν τη συμπεριφορά της και τι μπορεί να προκαλέσει. Είναι πιθανό να δούμε απλά μια “πανδαισία χρωμάτων από τα μαγνητικά πεδία του Ήλιου” ή να βιώσουμε ένα τηλεπικοινωνιακό blackout (υπάρχει 25% πιθανότητα).

Οι ηλιακές κηλίδες είναι σκοτεινότερες, πιο δροσερές περιοχές στην επιφάνεια του ήλιου, που προκαλούνται από αλληλεπιδράσεις με το μαγνητικό πεδίο του ήλιου. Τείνουν να εμφανίζονται σε περιοχές έντονης μαγνητικής δραστηριότητας και όταν απελευθερώνεται αυτή η ενέργεια, εκρήγνυνται ηλιακές εκλάμψεις και τεράστιες καταιγίδες από τις ηλιακές κηλίδες.

Μια τέτοια καταιγίδα θα μπορούσε να δημιουργήσει εκπληκτικά auroras σε όλο τον κόσμο, καθώς και να δημιουργήσει χάος στα ηλεκτρικά δίκτυα, ενδεχομένως να προκαλέσει συστολές σε ορισμένες περιοχές.

Πρόκειται για την πρώτη ηλιακή κηλίδα που εμφανίζεται, έπειτα από 2 ημέρες που ήταν πεντακάθαρος ο ήλιος και είναι η μόνη που υπάρχει επάνω του αυτή τη στιγμή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Χτυπιούνται όλοι για καινοτομίες και τελικά ειμαστε ενα φτέρνισμα για την φύση!
Εξαιρετική φωτο

bezilys

Μην τα πυστευετε οι Αμερικανοί προσπαθούν να τρομοκρατούν το κόσμο χωρίς λόγο

Dimitris M.

ρε αφηστε τα αυτα…

η γη ειναι επιπεδη 🙂

Darth

Και πάλι το iPhone είναι καλύτερο

chris07

Και ο Νταρθ Βέιντερ είναι ΠΑΟΚ τέλος.

o.k.man

Ρε @Dimitri Μ. άφησε τα αυτά των νεο-συνομοσιολόγων!

@Chris07 και εγώ που “νόμιζα” ότι ο Ντάρθ Βείντερ είναι διαιτητής!

o.k.man

Βέβαια @Dimitri M. μπορεί όντως και να έχεις δίκιο τελικά!

bezilys

@o.k.man εννοείται πως έχει δίκιο η γη είναι επίπεδη υπάρχουν απηρες απόδειξης για αυτό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.