Η Huawei υπέγραψε συμφωνία για τις υποδομές των 5G δικτύων με τη Μάλτα

huawei υπογραφή αρχική συμφωνία Μάλτα υποδομή 5g δίκτυα, Η Huawei υπέγραψε συμφωνία για τις υποδομές των 5G δικτύων με τη Μάλτα

Η Huawei υπέγραψε μια Αρχική Συμφωνία (Memorandum of Understanding) με την Κυβέρνηση της Μάλτας για τις υποδομές των 5G δικτύων στη χώρα και τις ψηφιακές υποδομές για τις “έξυπνες” πόλεις της χώρας.

Η συμφωνία αυτή μεταξύ του CEO της Huawei Technologies στην Ιταλία, Miao Xiaoyang, και του Γραμματέα της Κυβέρνησης της Μάλτας για την Ψηφιακή Οικονομία, Silvio Schembri, δύο χρόνια μετά την Αρχική Συμφωνία που είχε υπογραφεί για τις δοκιμές των 5G δικτύων στη Μάλτα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο CEO της Huawei τόνισε πως η Μάλτα συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα για τις συνδέσεις 5G σε όλο τον κόσμο σημειώνοντας πως η τεχνολογία ευνοεί τις μαζικές συνδέσεις έτσι ώστε να δημιουργηθούν έξυπνες πόλεις στη Μάλτα.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο ότι η Huawei ήθελε να επενδύσει στη Μάλτα και συγκεκριμένα στους τομείς της ασφάλειας και της πράσινης ενέργειας, με τις 5G συνδέσεις να είναι το κλειδί σε αυτές τις επενδύσεις. Επιπλέον, η συμφωνία αυτή θα κάνει τη Huawei να υποστηρίξει την ακαδημαϊκή έρευνα με επίκεντρο την αντιμετώπιση πραγματικών προκλήσεων που σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια, την επεξεργασία δεδομένων και τα συστήματα πληροφορικής της χώρας.

Οι μαθητές της Μάλτας θα είναι εξίσου ωφελημένοι από αυτή τη συμφωνία μιας και μέσω της εκπαίδευσης θα δημιουργηθούν ευκαιρίες όπως η εκπαίδευση των φοιτητών που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ICT στο κέντρο εκπαίδευσης της Huawei στην Κίνα, με τα οφέλη από αυτή τη συνεργασία να είναι πολλαπλά τόσο για τη Μάλτα όσο και για τη Huawei.

Τέλος, ο Κύριος Silvio Schembri δήλωσε πολύ χαρούμενος για την εξαιρετική συμφωνία που έχει η χώρα με τη Huawei τα τελευταία δύο χρόνια, με τη συνεργασία τους να γίνεται ακόμα πιο ισχυρή με την πάροδο των ετών με τη συμμετοχή των τοπικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών, με τα οφέλη να είναι σημαντικά για όλους.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τασος

Ειναι τεραστια ευχέρεια να γεμίσει ο κοσμος καρκινο εχουν τρελεθει οι επιστήμονες να προειδοποιούνε τον κοσμο οτι θα αυξηθούνε οι καρκινικοί όγκοι με το 5G, αλλα τα apple ζόμπι και τα sami ζομπι ψαρονουνε που τους λενε οτι θα κατεβάσουν σε δευτερόλεπτα ταινίες, λες και κατεβάζει κανεις ταινίες απο το 4g αφου δεν ειναι απεριόριστο ρε προβατα οταν θα γεμισουν τα παιδιά σας δευτερόλεπτα καρκινο τοτε θα ξυπνήσετε απότομα και θα κάνετε ερευνα αλλα τοτε θα ειναι αργα

alxgiann

Καμία σοβαρή έρευνα δεν το έχει αποδείξει αυτό. Και αν θέλεις και απόδειξη, εγώ θα έπρεπε να ήμουν φευγάτος ήδη εδώ και καιρό με την χρήση που έχω κάνει στα κινητά τα τελευταία 20 (και βάλε) χρόνια.

alxgiann

Κατά τα άλλα, επειδή μένω στην Μάλτα, να σας πω πως και πριν 2 χρόνια είχαν ανακοινώσει οι Huawei/Vodafone (Αυτός είναι ο πάροχος που συνεργάζεται προς το παρόν) το 4G+ αλλά ακόμα ούτε στο 25% της περιοχής δεν έχει φτάσει ακόμα η κάλυψη.
Το 4G υπάρχει παντού όμως, με πολύ καλή ποιότητα σήματος.
Δεν νομίζω το 5G θα το δούμε στην Μάλτα διαθέσιμο σε μεγάλη κλίμακα πριν απο 3-4 χρόνια από σήμερα, εκτός και είναι πιλοτικό έργο και πέσουν πολλά χρήματα για να γίνει γρήγορα (και να διαφημιστεί η Huawei, φυσικά).

ΚώσταςD.

Δυστυχώς όπως τα λέει ο Τάσος είναι τα πράγματα… Και πέραν αυτού θα μπορούν ανά πάσα στιγμή και με μεγάλη ακρίβεια αν γνωρίζουν τη θέση σου σε οποιοδήποτε χώρο για να μην το πάω λίγο παραπέρα ακόμη…. Όποιος θέλει το ψάχνει.. Ήδη η ακτινοβολία που δεχόμαστε από τις κεραίες της κινητής wi-fi κτλ το όριο άσε μια σε κάποιον που ζει σε μια πολυκατοικία μπορεί να είναι και 20+ φορές πάνω από το κανονικό… και λίγο λέω… Βέβαια αυτο δεν γίνεται να το καταλάβει κάποιος γιατί οι βλάβες γίνονται σε κυτταρικό επιπεδο, το πρόβλημα θα παρουσιαστεί αργότερα είτε σε νεογνά (γιαλός αυτό και στις έγκυες απαγορεύουν κινητά τάμπλετ κτλ…) και μελλοντικά υπάρχει μια συνεχώς μετάλλαξη του dna… που κάποιοι κάπου το πάνε να δούμε πού ακριβώς… Είδη ο περισσοτερος κόσμος έχει χάσει το καλό από μέσα του έχει ζομποποιηθει… Δουλειά κατανάλωση φαί χ€σ!μο και καλοπέραση όσοι το καταφέρνουν στις μερες μας… Τροφική αλυσίδα, Πυραμίδα συστήματος….(Δεν μιλάω για Αφρική εκεί τους έχουν διαλύσει…)

ΚώσταςD.

γιαλος__γι αυτό* και κάτι αλλά λαθάκια είδα έγραφα γρήγορα σορυ… τα βγάζει μόνο του το πληκτρολόγιο της google…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».