Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: 5 small tips για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: 5 small tips για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο

Σήμερα, 5 Φεβρουαρίου γιορτάζεται για 16η χρονιά η “Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου”, ημέρα που προτάθηκε το 2002 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εορτάσθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2004. Ακολουθούν 5 small tips που θα σας βοηθήσουν να είστε πιο ασφαλείς στο διαδίκτυο.

1. Δημιουργήστε πολύπλοκους κωδικούς, μοναδικούς και ευκολομνημόνευτους – υπάρχουν αρκετοί ασφαλείς τρόποι να για να διαφυλάξετε τους δύσκολους, μοναδικούς κωδικούς σας αν ανησυχείτε ότι θα τους ξεχάσετε.

2. Μην κλικάρετε σε links που λαμβάνετε από άγνωστους αποστολείς.

3. Σκεφτείτε πολύ καλά πριν ποστάρετε – ό,τι μοιράζεστε online θα μείνει εκεί για πάντα.

4. Ελέγξτε τις προεπιλεγμένες λειτουργίες των συνδεδεμένων συσκευών σας. Πρέπει όντως να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας; Χρειάζεται να μοιραστείτε τις επαφές σας; Αν όχι, απενεργοποιήστε το και κρατήστε τα δεδομένα σας ιδιωτικά.

5. Κρατείστε τις συσκευές σας ενημερωμένες, ώστε να διασφαλίσετε ότι οποιοδήποτε κενό ασφαλείας θα επιδιορθωθεί.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dionisis

2. Μην κλικάρετε σε links που λαμβάνετε από άγνωστους αποστολείς. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο αποφυγής παγίδων σύνδεσης εδώ <- well played! δεν υπάρχει link 🙂

Χαχαχα, έχεις δίκιο! Αφαιρέσαμε εντελώς την πρόταση. Γράψε λάθος!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.